Начало / Екскурзии / Екскурзии - Патагония

Аржентинска и Чилийска Патагония с Буенос Айрес и Уругвай

Номер на оферта

/

227932

Дати & цени

Цената включва

10/12 нощувки в хотели 3* и 4 нощувки в хотел 4* в Буенос Айрес

14/16 закуски

Самолетен билет София – Буенос Айрес – София отиване и връщане с включени всички летищни такси

3 вътрешни полета в Аржентина с включени летищни такси
Входни такси на местата, които ще посетим описани в програмата

Медицинска застраховка за 10 000 евро

Водач-преводач с опит в Латинска Америка и местни екскурзоводи

Всички трансфери по програмата

Цената не включва

Лични разходи за храна неупоменати в програмата (минимум 1200 лева), вода и напитки, шопинг

Допълнително се заплащат 650 лева за единична стая

Всички опционални мероприятия

Бакшиши за местните екскурзоводи - около 25 долара

Програма на пътуването

Буенос Айрес - Ел Чалтен - Ел Калафате - Торес дел Пайне - Огнена Земя/Ушуая - Монтевидео - Колония - Буенос Айрес

===========================================================

16 дни/14 нощувки ИЛИ 18 дни/16 нощувки с Уругвай

ДАТИ: 28 Ноември - 13/15 Декември 2018 г.

============================================================


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК: от 5690 лева, плюс 400 лева за 2 допълнителни дни в Уругвай

===========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=====================================================

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

Желаете ли да разкриете красотата на внушителната Патагония, обхващаща изключителните брегове на два океана - земя на безбрежни степи, вечни глетчери и приказни планини? Каним ви на пътешествие, което ще разпали у вас онова автентично магеланово любопитство, разкрило нови хоризонти, океани и проходи; което ще ви преведе през протоци, огнени земи, алпийско-пейзажни природни красоти, водопади, езера и неповторими резервати.

Наред с посещението на две столици, потопени от гурме и изящна колониална архитектура, ще посетите и земята на изобилстващ див живот и единствената по рода си най-южна точка на планетата Земя. Последвайте ни в смелия поход по легендарните стъпки на Магелан!


1 Ден Полет София-Буенос Айрес

2-5 Ден

Буенос Айрес Добре дошли в столицата на Аржентина – тъй нареченият Париж на Латинска Америка, място на превъзходна храна, фантастични вина и динамична атмосфера. Тук ще се срещнете с предимно европейска архитектура, големи и широки улици и просторни паркове, както и ще надникнете смело в магичните и уникални места на града.

Ще посетим Ла Бока – меката на тангото, един от най-цветните столични квартали, където буквално отвсякъде се носят двойки в ритъма на тангото сред пъстрите барове и таверни. Няма да пропуснем да минем по традиционната алея Каминито, кръстена на най-известната танго творба на Хуан де Диос Филиберто. Историческият център ще ни предложи колониална архитектура в мащаб – катедрала Метрополитана, църквата Сан Игнасио, Каса Росада и Пласа де Майо са само част от красотите на обиколката ни. Ще посетим и най-стария квартал на Буенос Айрес – Сан Телмо, който с бохемската си атмосфера събира множество местни артисти по калдаръмените си улици.

Палермо Чико, елитарният квартал в Буенос Айрес, разкрива пред нас френска архитектура и обширни паркове, където ще посетим и уникалната японска градина, дарение от японските императори на своята общност в Аржентина. Няма да пропуснем възможността да обиколим квартала Риколета и по-специално едно от най-известните гробища в цял свят – цял град с безброй улици, откриващи впечатляващи статуи и мраморни мавзолеи, където почиват останките на известната Ева Перон, както и на много бивши аржентински президенти, военни герои и политици. Нощният живот в Буенос Айрес ще ви очарова и насити с оживените си улици и глъч, аржентинците знаят как да се забавляват и нощен Палермо е сигурен залог за неповторима фиеста и веселие.

Тук ще намерите ресторанти с кухня от цял свят, фини вина, бирарии, шикозни заведения, предлагащи изкусителни коктейли и много барове с музика на живо. Денем ще посещаваме едни от най-големите и интересни паркове в цяла Латинска Америка и ще съчетаваме архитектурните си разходки с шопинг и кулинарен туризъм. Нощувки.


6-7 Ден

Ел Чалтен е малко планинско градче по живописното поречие на Рио де лас Вуелтас в националния парк Глетчерите. Полет до Ел Калафате и бус до градчето. Ще подправим пътуването си към Ел Чалтен минавайки през станцията на най-известните мошеници на миналия век – Бъч Касиди и Сънденс Кид.

Ще прекараме два вълнуващи дни в несъмнено най-красивата обиколка в Южна Патагония към хълмовете Фитц Рой и Серо Торе, минавайки по спиращи дъха маршрути, заобиколени от величествени планини, лагуни, езера и високи ледници. Помислили сме и за онези от вас, които биха предпочели по-леки преходи и ще предложим опция за максимално доближаване до красивите гледки с по-кратък маршрут. Нощувки.


8-9 Ден

Ел Калафате – не само столица на провинцията Санта Круз, но Ел Калафате е и истинската столица на глетчерите в Аржентина. Кръстен на плода, от който хапнете ли, ще искате винаги да се завръщате в Патагония, Ел Калафате ви представя величествената гледка към глетчера Перито Морено, едно от природните чудеса на света. Този регион изобилства от гледки и кътчета сякаш извадени от красив снежен сън, където природата ще ви поднесе приключение и ще запали изследователския ви ентусиазъм.

Обиколните пътеки около глетчера ще оставят ярък отпечатък у вас на зашеметяващия пейзаж на грандиозния мащаб на планински ледници, на естествени тунели, прокопани от водите на езерото Архентино. Ще имате възможност да направите трекинг по глетчера и да усетите под краката си масивната ледена повърхност (опция срещу допълнително заплащане). Нощувка.


10-12 Ден

Южна Патагония от Чилийска страна е следващото ни приключение, което за нищо на света няма да изпуснем:

Торес дел Пайне – известен като един от най-добрите трекинг маршрути в целия свят, ще разкрие възхитителни картини на лазурни езера, изумрудени гори, ромолящи реки, лъчисто сини ледници. Националният парк е част от биосферните резервати на ЮНЕСКО и е дом на редки животински видове като щраусоподобната нандута, андински кондор, фламингота и най-вече опазеният вид на дивата лама, която свободно пасе по откритите степи. Върховното предимство на парка е добре развитата му инфраструктура, която прави възможно и незабравимо пътешествието към трите кули.

За любителите на водните спортове сме подготвили допълнителна атракция с каяци между грандиозните глетчери (опция срещу допълнително заплащане). Нощувки.


13-14 Ден Ушуайа.

Полет до Ушуая. Намираме се в най-южната точка на майката Земя, столица на провинцията Огнена Земя, изпълнена с гори, живи цветове и ярки градини. Веднъж пристигнали до края на света, не ни остава нищо друго освен да последваме стъпките на Магелан, първият европеец стъпил на архипелага и дал неговото име и да се възхитим на оранжево-лазурни залези, необуздани ветрове и съчетание на няколко забележителни екскурзии, които ще ви покажат най-доброто от острова.

Ще имате възможност да минете през пристанището Харбертон (по легендарния път, построен от английски мисионери през 1886) и оттам да отплавате по канала Бийгъл към остров Мартийо. Лятото е именно сезонът на прииждането на кралските пингвини. Почитателите на дивата природа на животинския свят ще се насладят на разходка с колонии пингвини, наблюдавайки игрите, спокойствието и ежедневния им ритъм. Пингвините делят острова с множество морски птици, като известните императорски и магеланов корморан и буревестника (срещу допълнително заплащане.

Националният парк на Огнена земя включва разнообразието на гори, торфени блата, езера и дори бреговете на Атлантическия океан (само малка, но достатъчна фракция от парка е отворена за посетители). Ще се разходим по леснодостъпни пътеки в парка, където яркобагрени диви цветя и други картинни флорни пейзажи ще съпроводят разходката ни. До входа на парка се стига с кола, но може да вземем и парния туристически влак, чиято оригинална функция в миналото е била да превозва затворниците да изсичат дървета в отдалечените гори (влакът е опция срещу допълнително заплащане). Плаването по канала Бийгъл е несъмнено заслужаваща вниманието си активност, която ще разкрие неповторими морски и планински гледки в едно. Носейки се по водите, ще разгледаме най-важните сгради на града, ще обърнем поглед към върховете Оливия, Пет братя и реката Екахонадо. Ще достигнем средата на канала - до фара Лезеклерор на архипелага със същото име (срещу допълнително заплащане). Нощувки.



15-16 Ден

Полет до Буенос Айрес.

Последните два дни ще прекараме в Уругвай – страната на първия домакин на Световната шампионска лига на ФИФА, земята, в която отсъства официална религия (Коледа е прекръстена на Деня на бащата, а Страстната седмица на Туристическата седмица), на вероятно най-самобитния и причудлив президент Мухика, радикален в революционните си леви идеи и в същото време ратник на крайно либерални социални свободи (Мухика легализира марихуаната, гей браковете и абортите в страната си).

Ще посетим столицата Монтевидео, дом на половин Уругвай, еклектично място, богато на културен живот. Тук ще намерим по малко от всичко – от неокласически и арт деко постройки, ексклузивни крайбрежни квартали с шумни дискотеки, през танго барове и елегантни театри до износени небостъргачи сякаш дошли от Чеушескова Румъния. Ще посетим и Колония дел Сакраменто, единственият град в Уругвай, основан от португалци в далечния 17 век, разположен на Рио де ла Плата, гледащ бреговете на аржентинската столица. Архитектурата му се различава от всички останали испано-колониални стилове. Ще се разходим из запазени тесни калдаръмени улички, изучавайки стари португалски къщи и руини сред табели от азулежос, ще минем през Портон де Кампо – входните порти към стария град, ще си отдъхнем на Плаза Майор и за сетен път ще запечатаме преживяването на невероятното ни южноамериканско приключение съзерцавайки водите на Сребърната Река, вливаща се в безбрежния Атлантически океан. Нощувки.

17 - 18 Ден Полет до София

Тагове

Оферти - Аржентина |  Оферти - Патагония |  Екскурзии - Аржентина |  Екскурзии - Патагония |  Екзотична почивка 2024 - Аржентина |  Екзотична почивка 2024 - Патагония

Избрани оферти