Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мелбърн

Австралия, Нова зеландия и Фиджи - Непознатите южни земи

Номер на оферта

/

230666

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с включени такси София ? Доха ? Мелбърн / Окланд ? Доха ? София с редовен полет на Катарските авиолинии, включени летищни такси, багаж 30 кг и ръчен 7 кг.
Самолетни билети с включени такси Мелбърн – Кернс, Кернс – Сидни, Сидни – Куинстаун, Куинстаун – Роторуа с чекиран багаж 23 кг и ръчен 7 кг;
15 нощувки със закуски в хотели 4*/5*: 3 в Мелбърн, 3 в Палм Коув, 2 в Сидни, 2 в Те Анау, 1 в Куинстаун, 2 в Роторуа, 2 в Окланд ;
1 обяд по време на екскурзията в Големия бариерен риф;
1 обяд по време на круиза Милфорд Саунд;
1 вечеря BBQ в новозеландско ранчо;
1 вечеря на борда на парахода Ърнслоу;
1 вечеря в селище на маори;
Всички трансфери, екскурзии и входни такси за посещаваните обекти:
полудневен сити тур на Мелбърн;
целодневна екскурзия до Големия бариерен риф;
полудневна екскурзия в Сидни;
круиз в езерото Те Анау;
круиз Милфорд Саунд;
посещение на пещера глоууорм;
изкачване с въжен лифт до Бобс Пийк в Куинстаун;
круиз с парахода ТСС Ърнслоу в езерото Уакатипу;
посещение в Уай-О-Тапу;
посещение на природния резерват Рейнбоу Спринг;
посещение на маорско селище Уакареуареуа;
разходка в градските градини на Роторуа;
полудневна обиколка на Окланд;
Представител на туроператора по време на пътуване;

Цената не включва

Допълнително се заплащат:
Виза + такса за Нова Зеландия – 50 евро/ 100 лв. (заплаща се с първия депозит);
Екскурзии по желание (заявяват се и се заплащат от България с последното плащане):
Екскурзия до Филип Айлънд от Мелбърн –369 лв.;
Екскурзия по долината на река Яра и Пуфкащия Били – 381 лв.;
Екскурзия до Куранда – 483 лв;
Екскурзия до Сините планини от Сидни – 458лв.
Екскурзия Хобитън – 229 лв.
Екскурзия до о-в Уайхеке 242 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 180 USD/ 353 лв.;

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Програма на пътуването

Австралия, Нова зеландия и фиджи - Непознатите южни земи

Маршрут: София - Доха - Мелбърн - Кернс - Палм Коув - Сидни - Куинстаун - Те Анау – Куинстаун - Роторуа - Окланд - Доха - София

18 дни / 15 нощувки

ДАТА: 27.02.2023 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 7648 € /14958 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

КАКВО ВИ ОЧАКВА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТЕШЕСТВИЕТО?

Отвъд познатите на европейците земи до XVIII век, цял един континент крие своите тайни. „Непознатата южна земя“, за чието съществуване още римляните са подозирали, вече е гостоприемна и готова да разкрие своите красоти и съкровенни тайни пред пътешествениците.

Само 250 години след като експедицията на легендарния Джеймс Кук открива континента, Австралия е символ на просперитет, висок стандарт на живот и девствена природа. Огромен е интересът към тази необследвана земя от страна на учени, естествоизпители, емигранти и, разбира се, туристи. В това пътуване към земите, миещи се от Южния Пасифик се отправяме с огромно желание и любов да открием нови за вас места, предизвикателства, хоризонти.

Професор Мери Биард казва: „Пътуването е повече от гледане на забележителности. То е промяна, дълбока и постоянна, промяна в идеите за живота“. Затова подаваме ръка на верните и ентусиазирани пътешественици и се отправяме към Непознатата южна земя, родината на аборигените, където ще ви покажем мегаполисите Мелбърн и Сидни, ще вечеряме заедно под купол от звезди при скалата Айерс в национален парк Улуру-Ката Чута, за да чуем Звука на тишината, после ще отплаваме за Големия бариерен риф, където ще поплуваме покрай пъстроцветни корали и екзотични риби, а по-късно ще имаме възможност да се запознаем с местните жители в Куранда. Но тъй като сме жадни за нови и нови предизвикателства, за нови впечатления и приключения, поемаме към Нова Зеландия – земята на маорите.

Тук, в тази сравнително нова държава, властва природата и точно на това ще наблегнем – ще плаваме до Милфорд саунд, ще видим пещери със светещи стени, ще се възхитим на Фиордланд и седловината Хоумър, ще се изкачим с въжен лифт до възвишението Бобс пийк, а после ще плаваме из езерото Уакатипо с параход.

Очаква ни и Уайо Тапу – регион с много цветни езера и гейзери, парк Рейнбоу Спрингс с екзотични представители на местната фауна и иконата на Нова Зеландия - птицата Киви. Какво би било едно пътуване в Земята на дългия бял облак, както маорите наричат страната си, ако не ги видим с прословутия им танц хака, а и не вкусим от тяхната кухня. След пътуването из природните красоти на Нова Зеландия, ни очаква мегаполисът Окланд, но по път ще имаме възможност да се отбием и при „Властелина на пръстените“.

Огромното ни пътуване, което безсъмнено ще ни обогати, ще завърши с екзотичните острови Фиджи, където предвиждаме заслужен отдих. Летище Нади е леснодостъпно с директен кратък полет от Окланд, така че максимално бързо ще превключим от режим на „опознаваме“ в режим „почивка“. А там, гостоприемните местни жители, ще ни посрещнат с усмивка и приветливия поздрав „Була“ или „Желая щастие и добро здраве“.

Великият приказен разказвач Ханс Кристиан Андресен е казал „Да пътуваш означава да живееш!“. Затова ние ви каним да поживеете с нас двадесет и два дни из далечни, тайнствени, приказни и красиви земи и ви посрещаме на летището преди да излетим заедно с „Була!“.

=============================================================

ПРОГРАМА:

27.02.2023-пн. 1 ден. София Доха
В 17:05 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 22:45 ч.

28.02.2023-вт. 2 ден. Доха Мелбърн (вечеря)
В 01:30 ч. полет QR 988 от Доха за Мелбърн. Кацане в Австралия в 23:05 ч.
ДОБРЕ ДОШЛИ В АВСТРАЛИЯ!
Австралия е шестата по големина държава в света и единствената, която заема цял континент, което обяснява и многообразния релеф. Тук можете да видите планини, огромни пустини, котловини, красиви ждрела и равнини. Климатът също е различен в отделните части – на север е субекваториален с дъждовен и сух сезон и целогодишно високи температури, в централната част е пустинен, субтропичен в Южна Австралия, а на остров Тасмания, който също е част от държавата, е умерен, заради охлаждащия ефект от Антарктическото течение.
Първите обитатели на Австралия са аборигените, които са се заселили през малайския архипелаг преди повече от 40 000 години, а в наши дни са останали само около 350 000. Европейците откриват континента през XVII век, когато холандски, португалски и испански кораби търсят пряк път към Китай и Индия. Колонизацията започва след акостирането на великия мореплавател Джеймс Кук през 1770 г. на източния бряг и обявява Австралия за великобританска колония. Всеизвестен факт е, че първите европейски жители на далечния континент са престъпници, които Великобритания заточава там от 1788 г. Както и при колонизирането на Америка, основна заслуга има фактът, че през 1851 г. в Непознатата южна земя е открито злато, което води до преселване на много хора, търсещи благополучие и материални облаги. Така започва бързото изграждане на градове като Сидни, Хобарт и Мелбърн.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

01.03.2023-ср. 3 ден. Мелбърн (закуска)
След закуска полудневна обиколка на Мелбърн – бивша столица на Австралия. Модерен и космполитен, Мелбърн е известен с високия си стандарт на живот и често е представян като културна столица на Австралия.
Започваме от внушителната сграда на Парламента на щата Виктория, чието строителство започва през 1855 г. и е в неокласически стил. Включена е в списъка за Австралийско културно наследство. Безспорен диамант и един от най-красивите паркове в Мелбърн са градините Фицрой, често определяни като Градът-градина на Австралия. Те са исторически, архитектурен и естетически символ на щата Виктория. Носят името на сър Чарлс Аугустус Фицрой – главен губернатор на австралийските колонии и на Нов южен Уелс от 1846 до 1855 г. Разположена е в югоизточната част на централен Мелбърн и освен невероятни представители на флората, има изграден умален модел на автентично село от епохата на Тюдорите, декоративно езеро, белязано дърво от времето на аборигените, информационен център, кафене, консерватория, ротонда, дървото на феите, различни фонтани и скулптури, както и най-любопитното – родният дом на Джеймс Кук. Къщата е била разглобена от оригиналното си място в селцето Грейт Айтън, Йоркшир и транспортирана на парчета в Мелбърн - общо 253 сандъка и 40 варела. Както самата къща, така и бръшлянът по фасадата, са оригинални. Интереснен факт е, че къщата е купена за 800 паунда от Ръсел Гримуейд – знатен бизнесмен и филантроп, които инициира пренасянето ? в колонията. Освен автентичността ?, в по-късни години е изградена и типична за онова време английска градина около нея, а част от предметите в нея са били притежание на семейство Кук. Другите предмети са представителни експонати от епохата. След това се отправяме към Мемориалния паметник, посветен на загиналите австралийци през Първата световна война. Изграден е в класически стил, базиран на гробницата на цар Мавзол, по-известен като Мавзолеят в Халикарнас и едно седемте чудеса на античния свят, и Пантенона в Атина. Катедралата Свети Павел е престолен храм на архиепископа на Мелбърн. Строителството ? започва на мястото, където се е състояло първото богослужение в Мелбърн при основаването на града през 1835 г.
Около обяд връщане в хотела. Свободно време.
По желание и срещу допълнително заплащане от 16:00 ч. започва екскурзия до Филип Айлънд с вечеря. Островът се намира на около 90 минути от Мелбърн и е притегателна точка за туристи от цял свят с природните си красоти, атракциите за любителите на дивата природа и приключенията. Известен е с богатото разнообразие на животински видове, но най-вече като дом на пингвините и коалите. Вечеря в центъра Ноби, след което от специална площадка ще наблюдаваме най-малките в света пингвини в естествената им среда. Най-любопитното тук е Парадът на пингвините – така се нарича моментът при залез слънце, когато пингвините се прибират в пясъчните дюни на брега, за да нощуват, след като цял ден са били за риба (фотографирането не е разрешено). Връщане в хотела около 23:00 ч.
Нощувка.

02.03.2023-чт. 4 ден. Мелбърн (закуска)
Закуска. Днес сме предвидили свободно време за занимания по интереси – можете да се впуснете в самостоятелна разходка из бутиковите магазини, сладкарници и магазини за шоколад (в Мелбърн има огромно количество такива магазинчета и препоръчваме да опитате местните шоколади).
По желание и срещу допълнително заплащане от 09:00 ч. екскурзия по долината на река Яра и пътуване с Пуфкащия Били. Тръгваме с автобус към селището Фернтри Гъли, разположено на 35 км. от Мелбърн, в подножието на планинската верига Данденонг. Пътят минава през живописни хълмове, долини и дерета, покрити с гъста дъждовна гора и тревна растителност. На гарата в Белгарве ще се качим на Пуфкащия Били – един от най-старите действащи парни влакове в света за 30-минутна разходка. Самата железопътна линия е била една от петте теснолинейни линии на викторианските железници, открити в началото на XX век и до ден днешен е запазена в оригиналния си вид. Железопътното трасе минава покрай реките Дейднонг и Джембруук, което ще ни даде възможност да се насладим на живописни гледки. Любопитно е, че се поддържа основно от доброволци. След Пуфкащия Били продължаваме с автобус към долината на река Яра. Името ? идва от аборигенско наречие и означава „Винаги течаща“. Тази област е известната с лозите и съответно винопроизводството, затова и ще дегустираме местно вино и ще се разходим из красивите градини. За обад ще имаме традиционно австралийско барбекю. Връщането в хотела е следобед.Нощувка.

03.03.2023-пт. 5 ден. Мелбърн Кернс (закуска)
Закуска. Трансфер до летището за полет VA1295 от Мелбърн в 12:30 ч. Пристигане в Кернс в 14:55 ч. Кернс е основан през 1876 г. и носи името на някогашния губернатор на щата Уилям Уелингтън Кернс. Първоначално градчето е създадено, за да обслужва миньорите, които са търсили злато в района на река Ходжкинсън, но в по-късни години се запазва като важна крайна железопътна гара и търговски пристан за износ на минерали, метали и селскостопанска продукция от Куинсленд. В наши дни е основен туристически център на Австралия заради разстоянието до Големия бариерен риф – само на час път с лодка, а и е на 130 км. от природния парк „Дейнтрий“, известен с вечнозелените си тропически гори.
Трансфер до хотела в градчето Палм Коув, което се намира на трийсетина километра от Кернс, а името му идва от това, че по протежение на плажа му се издигат палмови дървета. Същевременно е близо до Големия бариерен риф и парк Куранда.Нощувка.

04.03.2023-сб. 6 ден. Палм Коув – Големият бариерен риф (закуска, обяд)
Слез закуска започва екскурзията ни до Големия бариерен риф. От пристанището се отправяме със супер-яхтата Еvolution към Големия бариерен риф – единствената структура на Земята, създадена от живи организми, която може да се види с просто око от Космоса. Съставен е от милиарди малки организми, известни като коралови полипи. Поддържа голямо биоразнообразие, включен е в Списъка на световното наслед-ство и е едно от Седемте природни чудеса на света. Той е най-голямата система от коралови рифове и острови, съставена от над 2 900 отделни рифа и 900 острова, покривайки площ от около 345 000 кв. км. Освен това, Големият бариерен риф е и най-голямата екосистема в света. Тук живеят повече от 400 вида корали – по-голямата част от тях твърди корали с цветове от червено до тъмножълто, но се срещат и меки корали, при които отсъства външният скелет. Срещат се и тридесет вида китове, делфини, морски свине, включително редките видове като южен малък ивичест кит, китайски бял делфин, гърбав кит. Харектерен и любопитен вид, обитаващ рифовете, е дюгонът – едър морски бозайник от семейство морски крави и застрашен от изчезване вид. Тук дом намират и над 1500 вида риби, сред които риба-клоун, крилатка, бодлоперки, лъчеперки и др., както и седемнадесет вида морски змии. За съжаление в наши дни Големия бариерен риф е застрашен заради въздействието на човешките дейности – промяната на климата, изливането на повърхностни води от сушата, риболова и др. Затова внимателно ще пристъпим към това крехко природно чудо с деветдесет местна лодка, ще пием чай по пътя за рифа, а морски биолог ще ни разкаже за целия район и живота под водата. Ще посетим няколко рифа и може да се възползваме от оборудване за гмуркане с шнорхел, лодка с прозрачно дъно, храна за рибите, за да надникнем в приказния свят на морските обитатели. Оборудването за дайвинг се заплаща допълнително. Обяд с морски деликатеси и местна кухня на бюфет. (Алкохолните напитки се заплащат допълнително.) Следобед отново ще имаме възможност да се насладим на фантастичните организми. Връщане в хотела в Палм Коув около 16:30 ч. Нощувка.

05.03.2023-нд 7 ден.Палм Коув –Куранда (закуска)
Закуска. Свободен ден за занимания по интереси.
В 08:00 ч., по желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия до Куранда с обяд. Тропическите гори на Куранда са дом на племето джабугай от повече от 10 000 години. Отправяме се рано с автобус до началната станция на лифта, който е най-дългият (7.5 км) и най-старият тропически лифт в света и пътуването с него е около 40 мин. Ще слезем на 2 станции: Red Peak Station и Barron Falls, за да се насладим на спиращата дъха гледка към океана, залива и тайствената джунгла от високо, както и на красивите водопади. След това продължаваме към Rainforest Station за обяд – отбрано BBQ меню от тропически риби, скариди, биволско и агнешко месо и свежи салати. След това ще се разходим из парка, разположен в средата на дъждовната гора и на 5 мин. от селцето Куранда, за да видим кучето Динго, емута, малки кенгура, пухкави коали и куоки (снимките с тях се заплащат). Куоката е първото животно, което европейците са видели, идвайки в Непознатата южна земя и е интересно как са определили странното животинче. Холандския моряк Самюъл Волкертзун през 1658 г. ги нарича „диви котки“, а през 1696 г. холандския мореплавател Вилем де Фламинг ги оприличава на гигантски плъхове. Всъщност това са много симпатични животинки от семейство Кенгурови с максимално тегло 5 килограма. Ще имаме възможност да видим и крокодили, различни влечуги и други типични за Австралия животни в естествения им хабитат. Следобед ще се качим на кола-амфибия, за да се спуснем по ждрелото на джунглата и ще наблюдаваме десетки тропически пеперуди, прелитащи около нас. В края на този забележителен ден ще отделим внимание и на местното население, което ще ни демонстрира уменията си за хвърляне на копие и бумеранг. Връщане в хотела.Нощувка.

06.03.2023-пн. 8 ден. Кернс Сидни (закуска)
След закуска трансфер до летище за полет VA1480 в 11:30 от Кернс. Кацане в Сидни в 15:30 ч.
Сидни е най-големият град в Австралия и Океания, както и най-голям финансов, транспортен, търговски и културен център, съперничещ си само с малко по-малкия Мелбърн. Носи името на британския вътрешен министър лорд Сидни, който издава заповедта за основаването на наказателна колония на това място. Днес Сидни е значима туристическа дестинация и един от най-красивите градове в света заради пристанището си, красивото крайбрежие, топлия климат, уредените и поддържани паркове и квартали и световните архитектурни ценности – Операта и моста Харбър.
Веднага след пристигане започва полудневната ни обиколка от пристанището Дарлинг в старата част на града, красива зона за разходки и нощен живот. Продължаваме към Кралската ботаническа градина, която заема площ от 30 хектара и е популярно място за почивка на местните жители. Много австралийци посрещат тук Нова година, за да наблюдават изключително пищните илюминации. Открита е през 1816 г. и е най-старата научна институция в Австралия, както и най-важната исторически ботаническа институция в света. Самите жители на Сидни я наричат градски оазис, където обичат да прекарват свободното си време с приятели и семействата си. На територията ? освен изключителна колекция от цветя и растения, редовно се откриват изложби – за аборигенското наследство, за историята на Австралия, за различните видове животни и растения. Освен това има много магазини, ресторанти, кафенета, където можете да поседнете и да се насладите на топлия бриз и аромата на цветята. На всеки двадесет и пет минути минава и Ту-Ту Експрес, който обикаля из градината, спира на емблематични места и такива, от които се открива живописна гледка към залива. Кралската ботаническа градина е от десетилетия дом на огромна колония сивоглави летящи лисици – ендемичен вид прилеп. След потапянето в природата се отправяме към друга икона на Сидни – Столът на мисис Маккуайър, разположен в непосредствена близост до градините. Всъщност този „стол“ представлява седиментна скала с форма на пейка. Легендата твърди, че мисис Маккуайър, съпруга на генерал-майор Маккуайър, губернатор на Нов южен Уелс от 1810 до 1821 г., е седяла на скалата, за да наблюдава корабите, пристигащи от Великобритания. Toва е било любимото ? място за почивка, тъй като е била известна с усилията си да защитава интересите на жените, работниците и аборигените. Днес много хора се стичат на това място, за да поседнат и да се насладят на панорамната гледка към залива. След това се отправяме към емблемата на Сидни - сградата на Операта, която е открита на 20 октомври 1973 г. За нейния проект архитектът Йорт Утсон е удостоен с най-престижната награда за архитектура в света – Прицкер, а от 2007 г. Операта е включена в Списъка на световно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим и знаменития плаж Бонди, разположен на около 7 км от центъра на Сидни. „Бонди“ идва от аборигенски и означава „вода, разбиваща се в скали“. Самият плаж е дълъг около 1 километър и е предпочитано място за летуване. През 2007 г. е поставен рекорд на Гинес за най-голям брой жени, заснети по бански. На края на деня се отправяме към залива Уотсън, за да видим скалата, която се нарича Дупката – скала в океана, откъдето се открива красотата на залива и крайбрежието. Настаняване в хотела. Нощувка.

07.03.2023-вт. 9 ден. Сидни (закуска)
Закуска. Свободен ден.
По желание и срещу допълнително заплащане в 08:00 ч. започва екскурзията до Сините планини – една от най-известните и харесвани забележителности, разположена на около 2 часа път от Сидни. Националният парк е обект от световното природно наследство на ЮНЕСКО и е известен със скалното образувание Трите сестри, многото водопади, стръмни скали от пясъчник с причудливи форми. Трите сестри се издигат на над 3000 м.н.в., а легендата за тях е следната: Трите сестри Меехни, Уимла и Гунеду живеели в племето Катумба, но се влюбили в трима братя от враждебното племе Непеа. Законът забранявал на младежите да се оженят за момичетата, затова те решили да ги отвлекат. Станала голяма битка, в която били въвлечени целите племена, а шаманът на Катумба превърнал трите сестри в камъни, за да ги запази живи по време на боевете. Точно когато стълкновението приключвало, шаманът бил убит и вече нямало как да направи заклинание, за да върне сестрите към живот. Има и алтернативна легенда, но ще ви оставим да я научите на място. В изключително уредения парк има лифтове, въжени тролеи, скокливи потоци, културен център, пешеходни пътеки, места за пикник, градини и кафенета, така че изкарването там да е приятно за всички. Отправяме се към китното селце Леура с впечатляващи гледки, приказни кафенета и хранителни магазини. Ще спрем за обяд в Bakehouse on Wentworth (не е включен в цената – заплаща се по желание на място). След като излезем от Сините планини се ще посетим парка за диви животни Федърдейл, за да може отблизо и лично да се докоснете до австралийската дива природа! Това е единственото място в Сидни, където можете да храните уолаби, да гушкате коала и да се снимате с нея (срещу допълнителна такса, която се заплаща на място). Връщане в хотела около 17:00 ч. Нощувка.

08.03.2023-ср. 10 ден. СидниКуинстаун – Те Анау (закуска)
Закуска-пакет. В 07:30 ч . трансфер до летището. Полет VA161 в 09:50 от Сидни, кацане в Куинстаун, Нова Зеландия в 14:45 ч.
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВА ЗЕЛАНДИЯ или АОТЕАРОА на маорски език, което се превежда като Земята на дългия бял облак. Нова Зеландия е островна държава с два основни големи острова – Северен и Южен и около 600 малки острова, разположена на 2000 километра източно от Австралия. Заради нейната отдалеченост от континентите тук се е развила специфична екосистема, а релефът ? е изключително разнообразен – от фиорди до полупустинни области, високи над 3000 м. планини, плата, низини, долини и седловини. Това е и земята, най-късно заселена от хора. Около 1200 г. източните полинезийци са достиганали островите. Първият европеец, който е достигнал отдалечените острови, е Абел Тасман през 1642 г., но след сблъсък с маорите, при който са убити четирима членове на екипажа, никой не посещава земите. Чак повече от век по-късно през 1769 г. капитан Джейм Кук, като част от околосветското си пътешествие, прави почти пълна карта на островите. В следващите години китоловни и търговски кораби посещават земите на маорите и търгуват с тях – разменят метални предмети, оръжия и сечива за прясна храна, вода и артефакти. Едва в началото на XIX век християнските мисионери започват своята дейност.
От летището се отправяме към Те Анау - град, разположен в географския регион Фиордленд на брега на езерото Те Анау – второто най-голямо езеро в Нова Зеландия след езерото Таупо, с размери 344 кв. км., но по количества прясна вода е най-голямото в цяла Австралазия. Настаняване в хотела. Нощувка.

09.03.2023-чт. 11 ден. Те Анау и Милфорд Саунд (закуска, обяд, вечеря)
В 06:00 закуска. Днешният ден е посветен на Фиордланд – най-големият национален парк в Нова Зеландия. Той образува ценна, разнообразна екосистема от планини, главозамайващи фиорди, дълбоки езера, бумтящи водопади, величествени ледници, тучни долини, които са дом на редки животни, и е едно от световните културни наследства. В границите на парка живеят редки местни птици като например такахе, жълтоперести папагали, дългоопашати прилепи, синя патица, кафяв примкар и други. Под водите на фиордите са развити невероятно красиви коралови гори, местообитание на разнообразни видове риба, раменоноги и медено-подобни организми, останали непроменени милиони години. Тук под защита са и повече от 700 растения, които не се срещат другаде по света.
В 07:00 ч. започва нашето пътуването към Милфорд Саунд – една от най-любимите дестинации на туристите. Ежегодно мястото привлича между 550 000 и 1 000 000 туристи. Световноизвестният писател и поет Ръдиард Киплинг нарича фиорда „Осмото чудо на света“. Пътуването по невероятния Милфорд Роуд с комфортните автобуси с панорамни прозорци и стъклени покриви ще ни даде възможност да се насладим на едни от най-красивите алпийски гледки в света. След като пристигнем в Милфорд Саунд, се качваме на туристическия кораб „Scenic Cruise“ с шезлонги и големи палуби, за да се насладим на впечатляваща и недокосната от човека природа, да попием хармонията на това кътче от света, което е съхранено от древността до наши дни в най-чист вид. Оттук ще видим точно това, което прави пейзажа на Нова Зеландия толкова невероятен – отвесните скали, масивните водопади, ледниците и тропическите гори – пейзаж, който оживява от тюлените по скалите и звука на делфините, пронизващ тишината. Включен е и обяд. Връщане в хотела до 16:30 ч.
Следва екскурзията до Te Anau Glowworm Caves – подводна пещера със светещи червейчета по стените.
Вашето пътуване до пещерите започва с круиз до западните брегове на езерото Te Анау. Този подземен свят е изумително красив. По геоложки стандарти пещерите са много млади (12 000 години) и все още силата на реката, която тече през тях ги дълбае. Резултатът е преплитаща се мрежа от варовикови проходи, изпълнени с изваяни скали, водовъртежи и ревящ подземен водопад. Дълбоко в пещерите, отвъд рева на водата, ще бъдете отведени с малка лодка в безмълвна пещера, обитавана от стотици светещи червеи, уникални за Нова Зеландия. Гледката е невероятна – в подземния мрак бледата им светлина фосфоресцира омайващо и мистично сред мрака и студа на пещерите, създавайки усещане за нереалност, сякаш се разхождаме сред звездното небе. Връщане в Центъра за посетители до 20:00 ч. Предлагаме да вечеряте в Те Анау, преди да се върнете в хотела.

10.03.2023-пт. 12 ден. Те Анау – Куинстаун (закуска, вечеря)
След закуска интересният ни маршрут ни връща към Куинстаун.
В 10:00 ч. тръгваме и след около 2 часа път през изключително живописно шосе пристигаме в града, разположен на брега на езерото Уакатипу и обкръжен от планини. При пристигане ще се изкачим с лифт до връх Бобс Пийк, където ще имаме време да са съзерцаваме как професионалната четка на природата е срещнала островърхи зъбери, зейнали пропасти, спокойни води в един истински шедьовър, пред който най-големите постижения на човечеството бледнеят. Ще се разходим из района по някоя от многобройните туристически пътеки, ще си направим снимки, за да донесем поне частица от това величие обратно у дома. Настаняване в хотела, почивка.
Късно следобяд е екскурзията Walter Peak Gourmet BBQ Dinner. Отправяме към брега на езерото Уакатипу, където ни очаква изключително приятно и някак мило преживяване. Ще се върнем в пионерската история на Куинстаун и ще се качим на 108-годишния параход ТТС Ърснлоу – единствен по рода си, запазен още от 1912 г., превърнат в туристическа атракция. Докато сме на борда ще разгледаме устройството му, ще научим как в миналото е използвана парата, дори ще видим работата на въглищарите в котелното отделение. След това ще посетим великолепната ферма на връх Уолтър, една от първите ферми, създадени в региона. Тук ще се насладим на гурме вечеря, приготвена пред нас. Нощният круиз с кораба на връщане е вълшебен – пейте заедно с пианиста или просто дишайте в свежата нощ въздуха върху палубите, озарени от луната и в спокойните води на Уакатипо, докато светлините на Куинстаун се приближават. Връщане в хотела пеша. Нощувка.

11.03.2023-сб. 13 ден. Куинстаун Роторуа (закуска)
Закуска. Трансфер до летището за полет NZ5644 в 10:20 от Куинстаун. Кацане в Крайстчърч в 11:30 ч. Излитане с NZ5562 в 13:30 и пристигане в Роторуа в 15:15 ч. Трансфер. Настаняване в хотела. Нощувка.

12.03.2023-нд. 14 ден. Роторуа (закуска, вечеря)
Закуска. В 09:15 започва обиколката на Роторуа. Отправяме се към Градските градини на Роторуа, разположени край езерото Роторуа. Тук са Музеят на града, къщата на старата баня, построена през 1908 г., напълно възстановена и превърната в музей през 1995 г., арката и портата на принца, издигнати в чест на кралската визита през 1901 г. и други любопитни обекти, свързани с историята на областта. Ще посетим Уай-О-Тапу – уникална геотермална и вулканична зона. На езика маори името означава "свещени води" и се простира на 18 кв. км. Ще наблюдаваме това вълшебно място с гейзери, изригващи в различни цветове, езера, от които се издига пара, кални вулкани. При повече късмет ще видим изригването на гейзера Лейди Нокс (всеки ден около 10:15 ч.). След Уай-О-Тапу се качваме на автобуса и се отправяме към природния парк Рейнбоу Спрингс, за да изследваме природата и да научим повече за историята и начина на живот на редица характерни местни представителите на животнския свят. Преминавайки през гората ще открием киви, кака, кеа, папагали, а при скалата на влечугите ще видим гекони, змии и ще научим повече за тях. Ще срещнем и един от най-редките ендемични видове влечуги – туатуа или хатерия. Те са единствените оцелели представители на разред влечуги-клюноглави. Ще видим и екзотични животни от цял свят. Връщане в хотела до 16:00ч.
В 18:35 ч. тръгваме от хотела за културното селище Тамаки, за да прекараме една чудесна вечер с туземното население Маори и да се докоснем до техния уникален начин на живот, възприемане на света, бит и кухня. Очаква ни интересна културна програма, която заема 7-мо място в световната класация за 2018 година, изпълнение на традиционния за маорите танц хака и богата вечеря, приготвена по маорски обичай, наречен ханги. Това е традиционен метод, при който храната се готви, заровена в яма, използвайки нагрети вулканични скали. Девствените гори на Тама-нгахере-па са мястото, където земята, хората и техният дух оживяват. Връщане в хотела до 23:00 ч. Нощувка.

13.03.2023-пн. 15 ден. Роторуа – Окланд (закуска)
Закуска. В 09:00 отпътуване за Окланд през Хобитън.
В 10:30 ч., по желание и срещу допълнително заплащане, посещение на Хобитън – мистериозното място, което Питър Джаксън избира, за да създаде селището на хобитите от романа „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р. Р. Толкин. Ще изпитате преживяването да попаднете в истинската „Средна земя“, където може да стъпите върху тучните пасища. Тук има 44 малки хобитски къщички, потънали в зеленина. Разхождайки се по тази изумително красива земя с могъщите Каймайски планински вериги, извисяващи се в далечината, вие несъмнено ще се влюбите в овчарската ферма на семейство Александър, така, както и режисьорът Питър Джаксън. Местният екскурзовод ще ви покаже най-известните места в комплекса и ще ви разкрие как е направена магията на филма. Ще видите мелницата, а така също и любимата кръчма на любимите герои Фродо, Мери, Сам и Пипин „Зеления дракон“, в която можете да изпиете халба хобитска бира, за да завършите своето собствено приключение в Средната земя. Може би е важно да се знае, че халбите бира не са с хобитски размери. Предвидено е време за обяд (заплаща се допълнително).
Продължаваме с автобуса за Окланд – най-големия град в Нова Зеландия, космополитен и чаровен. На маорски името му е Тамаки-Макау-Рау или Девицата със стоте обожатели. Градът си е спечелил това име, тъй като районът, в който е разположен, е бил желан от много племена. По време на панорамния ни тур ще видим основните забележителности: Градския театър, кулата Окланд, Катедралата, хълма с мемориалния обелиск, Скай Тауър – най-високата кула в южното полукълбо и част от казино комплекса СкайСити, както и Харбър бридж – най-дългият мост на Северния остров. Настаняване в хотела. Нощувка.

14.03.2023-вт. 16 ден. Окланд (закуска)
Закуска. Свободно време за почивка, плаж или разходка из приветливия Окланд.
По желание и срещу допълнително запалащане екскурзия до остров Уайхеке. Отправяме се (пеша 5 мин.) към фериботния терминал на Окланд, за да се качим на ферибота в 10:00 ч. до остров Уайхеке, известен с красивите си лозя, маслинови горички и превъзходни плажове, и всичко това е само на 40 минути от центъра на Окланд. След кратко пътуване из живописния залив Хаураки ще открием омайния остров Уайхеке. Ще се качим на туристически автобус Hop-On-Hop-Off, за да разгледаме острова – обиколката е около 1 час и 30 мин., но ни дава свободата да спираме и посещаваме плажове, галерии, пазари, магазини и кафенета със собствено темпо. В 13:00 ч. ще обядваме в Mudbrick Vineyard & Restaurant (спирка 14). След обяд останалата част от деня зависи от вас. Може да прекарате повече време на острова или да се върнете в Окланд. Препоръчваме да вечеряте в района на пристанището. Нощувка.

15.03.2023-ср. 17 ден. Окланд Доха (закуска)
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет QR915 в 18:25 ч.

16.03.2023-чт. 18 ден. Доха София
Пристигане в Доха в 04:30 ч. Излитане с QR 227 и кацане в София в 12:35 ч.

==================================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

дата - престой - град - примерни хотели по програмата

28.02 – 03.03 Мелбърн 3 н Randezvous 4* или подобен
03.03 – 06.03 Палм Коув 3 н Peppers Palm Cove 5* или подобен
06.03 – 08.03 Сидни 2 н Vibe Rushcutters Bay 4* или подобен
08.03 – 10.03 Те Анау 2 н Fiorland Lakeview Motel & Apartments 4* или подобен
10.03 – 11.03 Куинстаун 1н Hotel St. Moriz 5* или подобен
11.03 – 13.03 Роторуа 2 н Novotel Rotorua Lakeside 4* или подобен
13.03 – 15.03 Окланд 2 н Copthorne hotel 4* или подобен

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 5000 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване;

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност за пътуване, поради забрана или ограничения вследствие на епидемичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2 свободни страници; сканирано цвето копие на паспорта, паспортна снимка за виза.
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди началната дата.
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 10 туристи се доплащат 1833 лв.

Визов режим:
Австралия – необходимо е пътуващите да притежават разрешително за полагане на виза при пристигането в Австралия. Кандидатстването за eVisitor е безплатно.
Нова Зеландия – 50 eвро/ 98 лв. От 01.10.2019 година българските граждани трябва да притежават електронно разрешително за посещение на Нова Зеландия.
„Никона Травел“ ще предостави подробна информация за нужните данни, за да подадем документите за вашите разрешителни.

Медицински изисквания:
Към 01.09.2022 за влизане в Нова Зеландия се изисква завършен пълен ваксинационен курс срещу Covid-19.
Не се изискват други задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
параход/ лодка

Полетно разписание:
QR228 София, Т2 - Доха 17:05 – 22:45
QR988 Доха – Мелбърн 01:30 – 23:05
QR915 Окланд – Доха 18:25 – 04:30+1
QR227 Доха - София, Т2 08:30 – 12:35

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение от заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19 и състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.

Информация:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, а ако не желае, той приема да бъде настанен в стая с 2 или 3 легла заедно с друг/и турист/и от същия пол. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
Цените са при курс 1 щ.д. = 1,80 лв. и 1 евро = 1,96 лв. При промяна с повече от 8% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Австралия и Нова Зеландия.
=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Австралия |  Оферти - Мелбърн |  Екскурзии - Австралия |  Екскурзии - Мелбърн |  Екзотична почивка 2024 - Австралия |  Екзотична почивка 2024 - Мелбърн

Избрани оферти