Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сидни

Австралия - от Сидни до Големия бариерен риф: 25.11.2019 г.

Номер на оферта

/

229922

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Сидни – Мелбърн – София с 23 кг багаж и летищни такси;
Вътрешни полети Сидни – Айерс Рок – Кернс – Мелбърн с 20 кг багаж и летищни такси;
11 нощувки с 11 закуски в хотели 3*/4*;
Всички трансфери по програмата;
Сидни сити тур;
Сидни екскурзия с корабче с обяд;
Двудневна екскурзия в Айерс рок с 1 обяд;
Целодневна екскурзия с обяд до Големия бариерен риф;
Мелбърн сити тур;
Целодневна екскурзия с обяд из Големия океански път;
Екскурзия из Суверен хил;
Входни такси по включените екскурзии;
Местни екскурзоводи по включените екскурзии;
Медицинска застраховка с покритие 50 000 евро;
Изваждане на австралийска виза;
Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Напитки и бакшиши;
Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. - 27 лв.

Програма на пътуването

Елате с нас на едно незабравимо пътешествие до другия край на света!

Изключителната Австралия ни очаква, а ние ще тръгнем от Сидни чак до Големия бариерен риф!

Какво ще видим ли?
Операта в Сидни и Дарлинг Харбър, скалният монолит Улуру и националният парк Ката Тюта, Големият бариерен риф и неговия изумителен подводен свят, митове и легенди в дъждовни гори и аборигнески селища. Ще усетим треската за злато и ще тръгнем по Великия океански път. След като сме разгледали Сидни, няма как да пропуснем и Мелбърн!


ДАТА: 25.11. - 07.12.2019 г.

13 дни/11 нощувки

=====================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая: 8275 лв.
Единична стая: 9520 лв.

=========================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Предимства на екскурзията:


внимателно подбрани дестинации
маршрут, който включва едни от най-големите забележителности на страната, включително: Сидни, Мелбърн, Големия бариерен риф, Великия океански път, Суверен хил, скалата Улуру
програмата съчетава исторически забележителности, природни красоти и космополитните модерни градове
без изморителни продължителни трансфери - удобство при пътуването с вътрешни полети

====================================================


ПРОГРАМА:

1 ден /25.11.2019/
Полет СофияСидни с прекачване.

2 ден /26.11.2019/
Пристигане в Сидни. Трансфер и настаняване в хотел.

3 ден /27.11.2019/
Закуска. Днес ще се запознаем с едни от най-известните места в града. По време на панорамната обиколка ще видим Дарлинг Харбър – едно изцяло преобразено старо пристанище в център за забавления с множество кафенета, ресторанти и магазини, както и дом на Аквариума на Сидни и музея на Мадам Тюсо. После ще минем край историческите райони – Дъ Рокс, Кинг Крос и Падингтън, за да стигнем до Дарлингхърст, известен с парада Марди Гра, и търговската улица Оксфорд. От там ще продължим към плажа Бонди бийч, любимо място на сърфистите и жителите на града през летните месеци. Последната ни спирка ще бъде Операта - най-знаковата сграда в цяла Австралия. След посещението ? ще се отправим към близкото пристанище за круиз с обяд из залива на Сидни. След края на екскурзията автобусът ще ни върне обратно до хотела. Свободно време.

4 ден /28.11.2019/
След закуска трансфер до летището за полет до Айерс рок. След пристигане ни очаква обяд и екскурзия до националния парк Ката Тюта, където се намира едно от чудесата на Австралия – скалният монолит Улуру, част от листата на ЮНЕСКО. Той се издига на 300 метра от земята, а обиколката му е повече от 9 км. Улуру е особено впечатляващ при изгрев и залез, когато цветът му се променя до огненочервено. Районът около него е населен от хилядолетия и по време на екскурзията ще разберем повече за вярванията на местните аборигени, свързани със скалата. А после ще посрещнем залеза с чаша шампанско, наблюдавайки как скалата променя цветовете си.

5 ден /29.11.2019/
Закуска – сух пакет. Днес ще станем рано за да наблюдаваме изгрева над Улуру и Ката Тюта. Ката Тюта на местен език означава „Многото глави“. Те са 36 на брой и са намират на площ от 20 км2. Смята се, че скалите са на възраст над 500 милиона години. Най-високата точка е планината Олга, наречена на кралица Олга от Витенберг. Мястото е свещено за местните аборигени Анангу и е обгърнато с легенди. По време на екскурзията ще се разпознаем с част от историята и митовете на аборигените. После ни очаква полет до Кернс, в северната част на Австралия. Посрещане и настаняване в хотел.

6 ден /30.11.2019/
Закуска. Днес ни очаква един необикновен ден в океана из Големия бариерен риф. По време на екскурзията с катамаран ще може да се гмуркате, за да наблюдавате невероятния морски свят от красиви корали и пъстри рибки. Ще научим за морската биология на рифа, а за тези, които не могат да плуват, има лодка със стъклено дъно, за да се насладят на подводния свят. Екскурзията е целодневна с включен обяд и следобеден чай. Връщане в хотела и свободна вечер.

7 ден /01.12.2019/
Закуска. Свободен ден или допълнителна екскурзия до Кейп Трибулейшън и националния парк Дейнтри, част от листата на ЮНЕСКО. Наречен „Злочестия нос“ от капитан Кук през далечната 1770 г. Кейп Трибулейшън е уникално място, където дъждовните гори се срещат с Големия бариерен риф. Тропическата гора в националния парк е на хиляди години и усещането е сякаш времето на това място е спряло. Ще имаме възможност да видим една от най-старите екосистеми на земята - с дървета, родени преди нашето хилядолетие. Включен е круиз с лодка из мангровите гори и обяд.

8 ден /02.12.2019/
Закуска. Свободен ден или екскурзия до Куранда – малко село в тропическите гори, което привлича посетители повече от век. Първата спирка ще бъде при аборигенското селище Тяпукай, където ще научим за историята на най-древните жители на континента. След това ни очаква пътешествие с лифт над дъждовната гора до Куранда. Мястото зашеметява с красотата на природата и невероятните гледки. В селото ще имаме свободно време за обяд и сувенири. Връщането ще бъде с панорамната железопътна линия Кернс-Куранда, построена между 1882 и 1891 г., която дори и днес се смята за инженерен подвиг с огромни размери. Стотици хора са били заети да построят 15 ръчно изработени тунели и 37 моста. Издигайки се от морското равнище до 328 метра височина, пътуването минава през тропически гори, стръмни проломи и живописни водопади.

9 ден /03.12.2019/
След закуска трансфер до летището за полет до Мелбърн. Трансфер и настаняване в хотел.

10 ден /04.12.2019/
Закуска. Красивият Мелбърн ни очаква. Ще видим Виктория Арт Сентър, градините Фицрой, Кук котидж, Федерейшън скуеър. Когато мислите за Мелбърн, думите, които най-вероятно ще изникнат в съзнанието Ви са кафе, улично изкуство и графити. Много градове имат изрисувани сгради, но тук има цели зони, който всеки посетител на града трябва да види. Не пропускайте да посетите и култовите местни кафенета, които превръщат правенето на кафе за изкуство. Свободно време.

11 ден /05.12.2019/
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд по Великия океански път. Насладете се на прекрасните гледки по южното крайбрежие на Австралия, започвайки от Мемориалната арка, посветена на първите строители, през Лорни и Аполо бей, чак до Дванадесетте апостоли. Това е известна скална формация, образувана от ерозията на мекия варовик, издигаща се във водите на океана. Екскурзията е целодневна с включен обяд в Аполо бей. Вечерта ще нощуваме в Суверен хил, увлекателен музей под открито небе, който представя историята на района от 1850 г., след откриването на златните мини в Баларат.

12 ден /06.12.2019/
Закуска. Днешният ден ще прекараме в Суверен хил, реставриран град от епохата на треската за злато в Баларат. Ще видим живота в средата на 19 век, когато хиляди ирландци и китайци се стичат към новооткритие мини в търсене на богатство. По време на посещението може да слезете в реставрираните мини, да потърсите късмета си във водите на златоносната река, да посетите пиеса в местния театър, да опитате сладкиши и бонбони, произведени по старите традициионни рецепти или да изпиете чаша кафе в местния салон. Възстановката е изумителна, като включва и десетки актьори, облечени в костюми от епохата, които ще ви накарат за ден да забравите за действителността. Връщане и нощуване в Мелбърн.

13 ден /07.12.2019/
Закуска. Трансфер до летището за полет към България.


=============================================================

УСЛОВИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ:

Условия:
Цената е смятана при курс 1 австралийски долар = 1,20 лв. При промяна в курса ще има преизчисляване на цената.
Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 30 дни преди датата на отпътуване.
За пътуване до Австралия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца. Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100001730
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Мондиал.
Период на пътуване: 25.11-07.12.2019

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Второ плащане от 30% до 30.08.2019 г.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

===========================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Австралия |  Оферти - Сидни |  Екскурзии - Австралия |  Екскурзии - Сидни |  Есен 2023 - Австралия |  Есен 2023 - Сидни

Избрани оферти