Начало / Екскурзии / Екскурзии - Нюрнберг

Мюнхен и Баварските замъци + Залцбург - полет от Варна: 19.10.2018 г.

Номер на оферта

/

155718

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет Варна – Меминген/Мюнхен Запад - Варна с авиокомпания Уиз еър с включен ръчен багаж до 10 кг с размери 55 х 40 х 23 см.
• Трансфер летище – хотел - летище
• 3 нощувки със закуски в хотел Leonardo Hotel Munich City Olympiapark 3* или подобен www.leonardo-hotels.com/leonardo-hotel-munich-city-olympiapark
• Обзорна обиколка на Мюнхен с екскурзоводско обслужване на български език
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
• Водач на групата от фирмата организатор при записани минимум 15 туристи

Цената не включва

• Чекиран багаж до 20 кг – 153 лв общо за двете посоки (76.50 лв. на пътник на посока към 22.03.2018)
• Допълнителна екскурзия Баварски замъци - Нойшванщайн и Линдерхов - 65 евро/127 лева. Входните такси за посещаваните обекти се заплащат допълнително: входни такси Нойшванщайн и Линдерхоф – комбиниран билет 24 евро/47 лв на човек;
• Допълнителна екскурзия до Залцбург, Австрия - 62 евро/122 лева на човек. Входна такса за Хоензалцбург се заплаща отделно на място - 12 евро/24 лв на човек.
• Бакшиши за шофьора по време на екскурзиите.
• Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.

Програма на пътуването

Мюнхен и баварските замъци от Варна

Маршрут: Варна - Мюнхен - Баварски замъци - Залцбург - Мюнхен - Варна

4 дни/3 нощувки

ДАТА: 19.10. - 22.10.2018 г.

------------------------------------------------------------------

ЦЕНА на човек:

При записване до 31.03.2018 г.: 459 евро/898 лв.

Стандартна цена: 509 евро/996 лв.

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

В тази програма, комбинираща полет със самолет и обиколка с автобус, ще ви запознаем с някои от най-интересните забележителности на две европейски страни в сърцето на Стария континент – Германия и Австрия.

В това пътешествие ще ви срещнем в германската провинция Бавария с нейния колос – град Мюнхен, както и с два от прочутите баварски замъци. На австрийска земя пък ще гостуваме в родния град на великия композитор Волфганг Амадеус Моцарт.

***

Предимствата в тази програма:

Директен полет от Варна
Обзорна екскурзия в Мюнхен с екскурзоводско обслужване на български език
Възможност за посещение на Баварските замъци Нойшванщайн и Линдерхоф
Възможност за посещение на Залцбург, Австрия
Разумно съотношение качество – цена
Персонално отношение към всеки клиент

==============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: Варна - Мюнхен

Полет от Варна в 05:45 с авиокомпания Wizz Air и кацане на летище Меминген/Мюнхен Запад в 07:15 часа. Трансфер от летището и обиколка на Мюнхен с автобус и екскурзоводско обслужване на български език.

Настаняване в хотел LEONARDO HOTEL MUNICH CITY OLYMPIAPARK 3* www.leonardo-hotels.com/leonardo-hotel-munich-city-olympiapark или подобен. Нощувка.

Панорамната екскурзия из МЮНХЕН включва Мариенплац със старото и новото кметство, Фрауенкирхе – катедралата с кулите близнаци, подобни на минарета – символ на Мюнхен, Кралската резиденция, обитавана от монарсите на Бавария през периода 1508 – 1918 година, площадът „Одеон“, известен с военните си паради и мемориала на загиналите във войните, бляскавата улица „Максимилианщрасе“, популярна в целия свят с лъскавите си бутици, галерии и с държавната опера „Щатсопер“, пазарът Виктуалиенмаркт, разположен на площ от 22 000 кв.м, предлагащ всичко за любителите на гастрономията, и други забележителности на този истински космополитен град. Домакините са отделили време да ни покажат някои свидетелства за историята на Третия райх и нацизма в Германия, намерил почва в Мюнхен.

Специално внимание ще отделим на знаменитата бирария Хофбройхаус, най-старата в града, датираща от XVI век. Ще припомним, че ако Виена, например, е Кралицата на валса, Мюнхен е Меката на бирата! Всеки октомври градът е домакин на популярния бирен фестивал Октоберфест, когато хиляди почитатели на пенливата течност изпиват сред много веселие десетки тонове бира.


Ден 2: Мюнхен - Баварски замъци Мюнхен

Закуска. Свободно време. Възможност срещу допълнително заплащане за целодневна екскурзия с автобус до едни от най-известните баварски замъци – Нойшванщайн и двореца Линдерхоф. Свободно време в очарователното алпийско селище Оберамергау.

Панорамна обиколка из провинция Бавария и завръщане в Мюнхен. Нощувка.

НОЙШВАНЩАЙН е най-известният баварски замък, в превод Нова лебедова скала. Той е послужил за първообраз на замъка, собственост на принца, който се влюбва в Пепеляшка. Както и за емблемата на анимационното студио на Уолт Дисни. Неговата красота вдъхновява композитора Пьотр Илич Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”.

Замъкът на лебедовата скала, ако го наречем така, е разположен на границата с австрийската провинция Тирол, която се счита за края на т.нар. Романтичен път, свързвал най-красивите й места по времето на римската епоха. Замъкът Нойшванщайн се свързва и с името на още един велик композитор – Рихард Вагнер. Тук той се среща с баварския крал Лудвиг II и това оказва огромно влияние върху творчеството му и неговата страст към древните германски герои.

ДВОРЕЦЪТ ЛИНДЕРХОФ е другият баварски замък, построен през XIX век от баварския крал Лудвиг II. Кралят изгражда този дворец в продължение на 17 години. Архитектурата му в стил рококо е повлияна от Версай. Дори спалнята на краля е подобие на тази, в която нощувал френският монарх Луи XIV. Дворецът е богато украсен със злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан.

А околните невероятно красиви градини, заобикалящи двореца под формата на тераси, са изпъстрени със скулптури и фонтани. Един от архитектите на дворцовия парк създава изкуствената „пещера на Венера”, която впоследствие става сцена от операта на Вагнер „Танхойзер”.


Ден 3: Мюнхен - Залцбург - Мюнхен

Закуска. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Залцбург, Австрия. Завръщане в Мюнхен. Нощувка.

ЗАЛЦБУРГ е разположен в Алпите, почти на границата с Германия. Това е родното място на на гениалния композитор Моцарт, тук е живял и световноизвестният диригент Херберт фон Караян. Залцбург е средище на класическата музика и неслучайно през цялата година тук се провеждат многобройни концерти, оперни и балетни спектакли.

Обзорната екскурзия ще ви покаже Катедралата, абатството Св.Петър, църквата на францисканците, улицата Гетрайгенгасе, родния дом на Моцарт, Стария пазар, парка на двореца Мирабел и др. Един от символите на града, който може да посетите, е крепостта Хохензалцбург.


Ден 4: Мюнхен - Варна

Закуска. Ранен трансфер до летище Меминген за полет до Варна в 07:45 ч. Кацане в морската ни столица в 11:10 ч.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 15
Срок за набиране на група: 01.09.2018 г.

Условия за записване:
Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Ориентировъчни входни такси:
Нойшванщайн и Линдерхоф – комбиниран билет 24 евро/47 лв на човек;
Хоензалцбург се заплаща отделно на място - 12 евро/24 лв на човек.

Допълнителни екскурзии
- Баварски Замъци – Нойшванщайн и Линдерхов - 65 евро/127 лева
- Залцбург, Австрия - 62 евро/122 лева

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Нюрнберг |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Нюрнберг |  Оферти от Варна - Германия |  Оферти от Варна - Нюрнберг

Избрани оферти