Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Автобусна екскурзия Столиците на Централна Европа - Прага, Будапеща и Виена

Номер на оферта

/

220546

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувка със закуска в хотел "Budapest" *** (или подобен) в Будапеща

1 нощувка със закуска в хотел "Arion Airport" *** (или подобен) в района на Виена

1 нощувка със закуска в хотел *** в Прага / за дати на отпътуване през май и септември - в района на Прага

Панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща

Панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена

Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско

Посещение на двореца "Шонбрун"

Посещение на пивоварна "U Fleku"

Разходка с корабче по р. Вълтава

Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага

Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR), Природонаучния музей (10 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) във Виена

Градски транспорт: Будапеща (350 HUF - еднопосочен билет), Прага (32 CZK - еднопосочен билет)

Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) - заплащат се на място

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия Столиците на Централна Европа - Будапеща, Прага и Виена

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ НА ТУРИСТ:

26.04.2018 - 469 лева
02.05.2018 - 425 лева
22.05.2018 - 439 лева
19.06.2018 - 425 лева
10.07.2018 - 415 лева
07.08.2018 - 415 лева
04.09.2018 - 425 лева
18.09.2018 - 425 лева
16.10.2018 - 415 лева
13.11.2018 - 385 лева
11.12.2018 - 409 лева
18.12.2018 - 409 лева

Програма на пътуването:

1 ден София - Будапеща 760 км

Отпътуване от София в 18.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 19.00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут БелградБудапеща.

2 ден Будапеща

Пристигане в Будапеща сутринта. С богатата си, но често горчива история, невероятната архитектура и културно наследство, градът напълно заслужава прозвището си „Париж на Източна Европа“, съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата „Св. Матяш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава „Перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско. Настаняване. Свободно време за самостоятелна разходка по булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“ – най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

3 ден Будапеща - Виена 250 км

Закуска. 8.00 ч. отпътуване за Виена – всепризнатата столица на музиката и изкуствата. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“ с паметника на великата императрица и двете сгради близнаци – Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, улица „Грабен“ – сърцето на стария град; бароковата църква „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кернтнерщрасе“. По желание: разглеждане на лятната резиденция на Хабсбургите двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Настаняване в района на Виена вечерта. Нощувка.

4 ден Виена - Прага 295 км

Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за посещение на Музея за история на изкуствата, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в двореца „Хофбург“. Отпътуване за Прага в 12 часа. Настаняване. Вечерна разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

5 ден Прага - София 1260 км

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ? ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент; грандиозната готическа катедрала „Св. Вит“; Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. „Св. Николай“; Карловият мост; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Свободно време. По желание посещение на пивоварна „U Fleku“, построена през 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. По желание разходка с корабче по р. Вълтава. Отпътуване за България в 19.00 ч.

6 ден София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), автогара „Сердика“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед.

ДОПЛАЩАНЕ:

Разходка с корабче по р. Вълтава при минимум 15 туристи (продължителност 1 час) - 25 лева

Разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско при минимум 20 туристи - 30 лева

Посещение на пивоварна U Fleku (цената включва дегустация на бира и беседа) - провежда се при минимум 15 записани туристи - 26 лева

Посещение на двореца "Шонбрун" при минимум 20 туристи (цената включва входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод). Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно! - 30 лева (от 3г. до 17г.) / 45 лева (от 18г.)

ползване на двойна седалка от един турист - 239 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Валутни курсове: 1 EUR = 305 HUF , 1 EUR = 25,60 CZK
Часово време: България - 12 ч., Унгария, Чехия и Австрия 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителна информация

ученици и студенти (до 25 г.) - 12 лева

деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 27 лева

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Last minute оферти - Чехия |  Last minute оферти - Прага

Избрани оферти