Оферта номер: 230493

Автобусна екскурзия до Босна и Херцеговина

Дати и цена
01 ноември 2019 г. - Цена от 245 лв.
Цената включва
1)2 нощувки със закуски и вечери в хотел Grand Hotel Sarajevo 3* в Сараево:
2) Транспорт с комфортен автобус;
3) Туристическа програма във Сараево и Вишеград
4) Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
5) Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро.
Цената не включва
Допълнителна екскурзия до Мостар и Благай ( 30 лв.)

• Разходи от личен характер;

• Входни такси за посещаваните обекти по желание.

• Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
1 ден. СОФИЯ - НИШ – КРУШЕВАЦ – ВИШЕГРАД - САРАЕВО

Отпътуване в 06:00 ч. от пл. "Ал. Невски", гр. София. Транзитно преминаване през Република Сърбия. Пристигане в Сараево (Босна и Херцеговина) след обяд. Настаняване в хотела. Туристическа програма в Сараево - градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Разглеждане на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време в Сараево. Вечеря. Нощувка.

2 ден. САРЕВО – МОСТАР - САРАЕВО

Закуска. По желание - допълнителна екскурзия до Мостар и Благай. Отпътуване за град Мостар – един от най-старите градове в Босна и Херцеговина, разпрострял се живописно на двата бряга на река Неретва. Разходка в Мостар – Стари мост изграден през 16 век, който е под закрилата на ЮНЕСКО; Къщата Муслибегович - историческа къща, изградена в Османски стил, построена преди близо 300 години; Джамията Карагьоз бей, изградена също през 16 век; чаршията около моста, часовниковата кула и др.Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване към селището Благай, край което е разположен един от най-големите и красиви карстови извори в Европа, разположени на р. Буна. Тук е и старинното теке, свято място за дервишите и суфистите. Посещение на текето, свободно време за снимки на изключително красивата местност. Връщане в Сараево. Вечеря. Нощувка.

3 ден. САРАЕВО- ВИШЕГРАД- СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за България. Кратка фотопауза при Вишеградския мост на Мехмед Паша Соколович. Посещение на Андричград - каменният град на Кустурица. Пристигане в София късно вечерта.Дата: 01.11-03.11.2019
Изпрати запитване
Коледа - Сараево - тръгване от Варна
от 367 лв.
Коледа - Сараево - тръгване от Варна
3 нощувки
Автобус
Нова година - Сараево
от 455 лв.
Нова година - Сараево
3 нощувки
Автобус
Коледа - Сараево
от 328 лв.
Коледа - Сараево
3 нощувки
Автобус
Сараево
Хотели - Сараево
Сараево – балканска среща на Изтока и Запада
Неум - единственият морски курорт на Босна и Херцеговина
Почивка в Бали - мини на островен режим