Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будва

Автобусна екскурзия до Черна гора и Хърватия на ТОП ЦЕНА!

Номер на оферта

/

219816

Дати & цени

Цената включва

27.04-01.05.18 г./ ПРОМОЦИЯ, ограничени места: 295 лв.
23.05-27.05.18 г./ цените са валидни за ранни записвания до 09.04.18: 295 лв.
20.09-24.09.18 г./ цените са валидни за ранни записвания до 06.08.18: 295 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
---транспорт с лицензиран комфортен автобус
---всички гранични и пътни такси
---3 нощувки със закуски и вечери в хотел TATJANA 3* (или подобен) в Будва
---пешеходна разходка в стария град на Будва
---целодневна екскурзия до Дубровник, Хърватия
---фотопауза при остров Свети Стефан
---фотопауза на Шкодренското езеро
---медицинска застраховка за периода на пътуването с ---водач по време на цялото пътуване.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

---лични разходи
---напитки по време на храненията;
---Екскурзия до гр. Пераст и до стария град на Котор (Черна гора): 10 ЕВРО – възрастен / 5 ЕВРО - дете до 11,99г. при минимум 25 участника, като екскурзията се заявява предварително и се заплаща на място.
---Входни такси на посещаваните обекти по желание
---Доплащане за медицинска застраховка за лица над 71 г. – 5 лв.

Програма на пътуването

_____________________________________________________________________
Автобусна програма - 5 дни / 3 нощувки
ИКОНОМИЧЕН ВАРИАНТ

Акценти:
--пътуване с лицензиран, комфортен автобус;
--настаняване в невероятния град Будва – „столица” на черногорската ривиера;
--3 нощувки със закуски и вечери;
--включена в цената целодневна екскурзия до Дубровник (Хърватия) – наричан «Перлата на Адриатика»
--възможност за целодневна екскурзия до Пераст и Котор (Черна гора);

Всичко това, съчетано с кристално чистата морска вода, романтични заливи, разнообразна кухня и прословутото славянско гостоприемство, допринася за една незабравима екскурзия.


ПРОГРАМА:

ДЕН – І СофияБудва (670 км.)
В 20.00 ч. отпътуване от София (автогара Сердика/трафик маркет) с лицензиран, комфортен автобус. Нощен преход.


ДЕН – ІІ Будва (Черна Гора)
Сутринта пристигане в Черна гора. Настаняване (по възможност веднага при пристигане) в хотел TATJANA - 3* (или подобен) в Будва. Свободно време. Пешеходна разходка в стария град – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата „Света Троица”, църквата „Свети Иван” (VII в.). С над 3500–годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Вечеря. Нощувка.


ДЕН – ІІІ Пераст и Котор (Черна Гора)
Закуска. Свободен ден или по желание (срещу допълнително заплащане) - целодневна екскурзия до Пераст и Котор:
Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив, град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До Пераст се намират два малки острова: единия е Свети Георги, а другия – Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). На всеки от тях има по един живописен параклис. Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата.
Отпътуване за Котор. Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат „невестата на Адриатика”. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море. Сгушил се е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските варовикови масиви Орйен, Радостак и Добростица. Поради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Разположен на самия край на Которския залив, с асиметрична форма, с тесни лабиринтообразни улички и изобилие от културни паметници, Старият град е най-голямото и добре запазено древно селище от градски тип в Черна гора. Туристическа програма: пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


ДЕН – ІV Дубровник (Хърватия)
Свободен ден или по желание – целодневна екскурзия до Дубровник (включена в цената):
Ранна закуска. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа, макар да се е образувал не от глетчер, а от потънал речен каньон. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата „перла на Адриатика”. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври туристите прииждат от всички краища на света. От сутрин до вечер те кръстосват града в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура, обединена само в едно име - Дубровник. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните забележителности в града: Градските стени, Крепостите Минчета и Бокарт, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата „Св. Спас” – известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата „Св. Влах” - покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник,през което по желание (срещу допълнително заплащане) и при хубаво време – в месеците от май до октомври можете да посетите с корабче остров Локрум – невероятна ботаническа градина с растения от целия свят, събирани от бенедектинските монаси, останки от стар манастир и пауни, които живеят там на свобода.
Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.


ДЕН – V Черна Гора – София
Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя:
Фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора, ненапразно наричан “черногорското Монако”. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди.
Фотопауза на Шкодренското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров.
Пристигане в София късно вечерта – около полунощ.


Плащания: аванс 50% при записване, доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Линк към сайта: https://goo.gl/c9yXkN

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Будва |  Екскурзии - Черна гора |  Екскурзии - Будва |  Великден 2024 - Черна гора |  Великден 2024 - Будва

Избрани оферти