Начало / Екскурзии / Екскурзии - Котор

Автобусна екскурзия до Перлите на Адриатика

Номер на оферта

/

222784

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус ;
? 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3+ * централно разположен в Будва;
? Туристическа програма в Будва с местен екскурзовод ;
? Екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка с местен екскурзовод ;
? Екскурзия до Котор и туристическа програма с местен екскурзовод ;
? Посещение на Цетине и Цетинския Манастир ;
? Посещение на манастира Морача ;
? Екскурзовод от агенцията ;

Цената не включва

Мед. застраховка с покритие 5000 евро – 2 лв. на ден;
? Доплащане за единична стая – 90 лв;
? Дете до 12г с двама възрастни ползва 50 лв намаление ;
? Билет за корабче до о. Света Богородица – между 13 евро/при група от 20 човека/
? Билет за корабче до остров Локрум – 150 хърв. куни ;
? Входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер ;
? Туристическа такса – 1,20 евро на нощувка на човек на ден (заплаща се на място в хотела );
? Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание: цената е между 2% -3% от застрахователната сума и се сключва в офиса на Агенцията при подписването на договора.Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или не медицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Програма на пътуването

Сезонът на летните отпуски наближава, но преди тях е месец май ,в който по традиция освен ,че е празничен ,за всички абитуриенти , може би е месеца от календарната годината с най-много почивни празнични дни.

Ето защо Ние от Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП, Ви предлагаме да се възползвате от множеството почивни дни и заедно с нас да попътуваме до Будва , Котор и Дубровник. Само сега и само при нас на цена от

345 лв за 5 дни/3 нощувки
дата на отпътуване: 27.04. - 01.05.2018г.


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ви ден: ПловдивСофияБудва.
Отпътуване от Спирката на ОББ срещу Тримонциум в 20.00ч , от София в 22:00 ч. от стадион Васил Левски . Преминаване през ГКПП Калотина. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора Подгорица. Нощен преход.



2-ри ден: Будва
На сутринта почивка край Шкодренско езеро – най – голямото езеро на Балканския полуостров. Фото- пауза на площадката срещу остров Свети Стефан. Около обяд пристигане в Будва.Настаняване в хотела. Следобед – туристическа пешеходна обиколка с екскурзовод на Стария град. Ще се разходим по тесните улички и малки площади и ще усетим романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история… Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката ще научим историята на този град, датиращ от преди цели 2500 г. Свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта , за чаша кафе или вино на полъха на Адриатика. Завръщане в хотела . Вечеря . Нощувка.

3-ти ден: Закуска в ресторанта на хотела.Екскурзия до Котор .
В 8.30 ч отпътуване от хотела.След кратко пътуване пристигаме в Котор( на23 км. от Будва). Туристическа програма с местен екскурзовод : главната порта на Стария град – включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Часовниковта кула, „Стълба на срама”, църквата „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала „Свети Трифон“ и др. Свободно време за обяд и самостоятелно изкачване по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка. Възможност за разходка с корабче до о.” Света Богородица” на скалата . Разходка на острова и докосване до Чудотворната икона на Света Богорадица.Следобед завръщаики се в хотела ще направим обзорна разходка по Которския залив. Вечеря . Нощувка.

4-ти ден:Закуска .Екскурзия до Дубровник .
След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика – Дубровник. Пресичане на Которския залив с ферибота . Туристическа програма с местен екскурзовод : Стария град ( Порта Пиле ), главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, известния фонтан на Онофрио, свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, църквата Св. Влас и други. Свободно време за обед , покупки , чаша кафе или разходка из Стария град или разходка с корабче до остров Локрум. На острова можете да посетите ботаническата градина и разрушения манастир,”Мъртво море” – представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край. Късния следобед ще тръгнем обратно за Будва за да се приберем навреме за вечеря. Нощувка.

5-ти ден: БудваБългария.
Закуска .Освобождаване на стаите .Отпътуване за град Цетине – първата столица на Черна гора – музей под открито небе.Посещение на Цетинския манастир.Отпътуване за България.По пътя преминаване през столицата Подгорица. По пътя кратки спирки за почивка.Ще посетим и разгледаме манастира Морача с прекрасните му градини и древна история.Възможност за обяд и почивка. Пътят ни минава по каньона на река Морача – втория по големина в света каньон – на река Тара. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта с незабравими впечатления от Адриатика, защото всяко хубаво нещо си има и своя край !

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Котор |  Екскурзии - Черна гора |  Екскурзии - Котор |  Майски празници - Черна гора |  Майски празници - Котор

Избрани оферти