Начало / Екскурзии / Екскурзии - Монте Карло

ВЕЛИКДЕН БАРСЕЛОНА-ВАЛЕНСИЯ-15.04.2017- 100ЛВ

Номер на оферта

/

183504

Дати & цени

Цената включва

6 нощувки със закуски в хотели;
Самолетен билет София-Валенсия с включени летищни такси;
Самолетен билет Милано-София с включени летищни такси;
Автобусен транспорт по програмата;
Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
Медицинска застраховка.

Цената не включва

Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Екскурзията до манастира “Монсерат”: 30 евро*;
Трансфер до летище София от Пловдив и Хасково и обратно – 50лв. *;
Palacio del Flamenco/ спектакъл Фламенко, вечеря и транспорт/- 55 евро
голям салонен багаж (максимални размери 56 см x 45 см x 25 см)- 70 лева;
регистриран багаж до 23 кг.- 160 лева;
регистриран багаж до 32 кг.- 180 лева

Програма на пътуването

ПЪРВИ ДЕН– 15.04.2017- 06.15ч. Отпътуване от летище София за Валенсия /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. 08.40 ч.- Пристигане във Валенсия. Панорамна и пешеходна разходка из историческия център на Валенсия– Катедралата, Централният пазар, Националният музей на керамиката/отвън/. Свободен ден във Валенсия или по желание посещение на „Градът на изкуствата и науките“ - най-големият аквариум в Европа“Oceanografic“ с голямо разнообразие от риби и морски животни, които сякаш плуват около вас и невероятно шоу с делфини. Ще видите тюлени, делфини, пингвини, водни костенурки, акули и още много други. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН- 16.04.2017- Закуска. Отпътуване и разглеждане на Барселона. Панорамната обиколка ще започне от най-големия стадион в Европа„ Камп Ноу“ и ще продължи към площад „Испания”, Побле Еспаньол, Олимпийския стадион с изкачване на хълма Монджуик,откъдето се открива прекрасна гледка към Барселона/там ще направим и фотопауза/.После ще се спуснем към площад“Колумб”, пристанището- Порта де ла Пау,където в старите корабостроителници се намира Морския музей и Аквариума, където под 80 метров прозрачен тунел са представени над 8000 екземпляра от морската флора и фауна. Покрай разкошния парк на Цитаделата ще видим Триумфалната Арка в стил мудехар, построена за международното изложение през 1888г и ще достигнем до жизнения център на града „ Пласа де Каталуня“. Пешеходна разходка по емблематичната улица “Ла Рамбла” до Готическия квартал. Няма да пропуснем и бронзовата чешма Каналетас, водата на която кара пътешествениците пак да се завръщат в Барселона. Вечерта по желание посещение на спектакъл Фламенко. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН- 17.04.2017- Закуска. Ден посветен на архитектурните шедьоври на великия каталонски архитект Антонио Гауди, обявени за паметници на културата под егидата на ЮНЕСКО. Посещение на парка “Гюел”, Катедралата „Саграда Фамилия”- най-завладяващия му архитектурен проект и символ на Барселона. Пешеходна разходка по „Пасео де Грасия” до къщата „Каса Мила“, позната още като „Ла Педрера“/ каменоломната / и причудливата къща „Каса Батло”. Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 18.04.2017- Закуска. Свободен време или по желание полудневна екскурзия до манастира „Монсерат“- свещената планина, където сред величествената природа се намира бенедектински манастир, приютил статуята на Черната Богородица- „Ла Моренета“ и безброй произведения на изкуството. Отпътуване за областа Лангдок – последната крепост на катарите. За нас българите представлява особен интерес историческия факт, че идеите на катарите са взаимствани от българските богомили. Разправата на римския католицизъм с катарите по време на Албигойския кръстоносен поход е безпределно жестока. Истории за рицари и кръстоносци са част от миналото на Каркасон. Днес приказния средновековен Каркасон, обграден с мощни крепостни стени, увенчани с 52 бойни и наблюдателни кули е любим на кинорежисьорите и туристите. Пешеходна разходка из тесните калдаръмени улички до двореца “Комтал” и базиликата “Сен Назар”, впечатляваща с изящни стъклописи.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН– 19.04.2017- Закуска. Отпътуване за Арл- сърцето на Прованс, град на историята и изкуството. Разходка до древния римски Амфитеатър от 1 век , където днес се провеждат борби с бикове с типичната провансалска борба „курс камаргез“, където победител е този, който успее да свали панделката от рогата на бика. По време на празници се провеждат и испански тип корида.Ще посетим и църквата „ Св.Трофим“ с великолепен романски портал и гоблени от 17 век, площад „ Форум“ с кафенето на Ван Гог. Отпътуване за града на папите Авиньон. Той е красиво разположен на левия бряг на река Рона,обграден със зъбчати крепостни стени и високи кули.Бил е резиденция на папите от 1309 до 1377г. Символ на Авиньон е Двореца на папите, който заема площ от 15 000 кв.м и една от най-голямите готически постройки от средновековието.Правят впечатление и Катедралата “Сен Пиер“ и зелената Градина Дю Роше, Малкия дворец/Пти Пале/, и живописния Площад с часовника/ Л’Оролож/.Няма да пропуснем и известния от популярната френска песничка Авиньонски мост/“Sur Le Pont d’Avignon”/. Отпътуване за Кан- меката на европейското кино. Разходка по изискания крайбрежен булевард “Ла Кроазет”, на който са разположени бутици на световноизвестни марки и скъпи хотели като „Карлтон“, „Мажестик“ до Фестивалния дворец с Алеята на славата. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН– 20.04.2017- Закуска. Отпътуване за столицата на Лазурния бряг - Ница. Панорамната обиколка е по крайбрежния булевард “Променад де–з–англе”, който и до днес пази част от духа на „Бел Епок“ ,когато Ница е притегателен център за висшето европейско общество. Тук е и знаменитият хотел „Негреско“, който толкова е свързан с възхода на Ница,че през 1974 г е обявен за паметник ползващ се от защитата на закона. Пешеходната разходка е от централния площад “Масена”до Стария град с пазара на цветята. Отпътуване за княжество Монако- символ на богатството и лукса. Туристическата програма ще започне от старата част, където е Океанографския музей-един шедьовър на монументалната архитектура.Този уникален музей,на който за дълъг период директор е световноизвестният естестоизпитател Жан Ив Кусто е център на морски научни изследвания. Тук може да се полюбуваме на Аквариума, в който плуват над 4000 риби от всички океани на света. Ще посетим Катедралата, построена от белокаменен мрамор в романо-византийскистил,която освен като църква служи и за съхранение тленните останки на монакските князе. Тук е погребана и легендарната принцеса Грейс Кели. Ще завършим пред дворцовия площад, където е Двореца на династия Грималди. След това по част от трасето на Формула 1 ще се отправим към най-скъпата част на княжеството- Монте Карло. Тук желаещите могат да опитат късмета си в прочутото Казино, построено 1878 г. от архитект Шарл Гарние. Отпътуване за Италия. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН– 21.04.2017- Закуска. Трансфер до летището в Милано. 09.10ч. Отпътуване от Милано за София. 12.15ч. Пристигане в София. По желание трансфер на туристите с автобус до Пловдив и Хасково.

Допълнителна информация

-100ЛВ ОТСТЪПКА ПРИ ЗАПИСВАНЕ

Тагове

Оферти - Монако |  Оферти - Монте Карло |  Екскурзии - Монако |  Екскурзии - Монте Карло |  Пролет 2024 - Монако |  Пролет 2024 - Монте Карло

Избрани оферти