Начало / Екскурзии / Екскурзии - Монте Карло

БАРСЕЛОНА-КАРКАСОН-АВИНЬОН-НИЦА-МОНАКО-МОНТЕ КАРЛО- 24.05.2018

Номер на оферта

/

209332

Дати & цени

Цената включва

7 нощувки /2 нощувки със закуски и 5нощувки със закуски и вечери в Коста Брава/ в хотели;
Самолетен билет София-Барселона с включени летищни такси и малък салонен с р-ри 55смХ 40смХ 20см ;
Самолетен билет Милано-София с включени летищни такси и малък салонен с р-ри 55смХ 40смХ 20см ;
Автобусен транспорт по програмата;
Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
Медицинска застраховка.

Цената не включва

Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Регистриран багаж до 20 кг.+ 1бр. малък ръчен багаж- 130 лева;
Рицарски турнир /автобусен транспорт, напитка и спектакъл Фламенко/: 45 евро, за деца до 12г.: 25 евро*;
Екскурзия “Нощна Барселона”: 20 евро*;
Катедралата „Саграда Фамилия“ /Транспорт, входна такса и екскурзовод/- 35 евро;
Екскурзията до манастира “Монсерат”: 30 евро*;
Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково: 50лв. *.

*Посещението на Рицарски турнир,манастира “Монсерат”,Катедралата „Саграда Фамилия“, екскурзията „Нощна Барселона“ и трансфера до летище София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туриста.

Програма на пътуването

ПЪРВИ ДЕН-22.05.2018- 15.55ч. Отпътуване от летище София за Барселона/по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. 17.50ч.- Пристигане в Барселона. Отпътуване за Коста Брава- едно от най-популярните и любими ваканционни дестинации в Испания. То е едно чудесно съчетание не само от прекрасни плажове и красива природа, но и от многобройни културни паметници,от гастрономия и от традиции.Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН-23.05.2018- Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН-24.05.2018- Закуска. Свободен ден за плаж или по желание полудневна екскурзия до манастира „Монсерат- свещената планина, където сред величествената природа се намира бенедектински манастир, приютил статуята на Черната Богородица- „Ла Моренета“ и безброй произведения на изкуството.Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН-25.05.2018-Закуска. Разглеждане на Барселона - най-динамичния и най-новаторски град на Средиземноморието. Панорамната обиколка на Барселона ще започне от най-големия стадион в Европа„ Камп Ноу“ и ще продължи към площад „Испания”, Побле Еспаньол, Олимпийския стадионс изкачване на хълма Монджуик,откъдето се открива прекрасна гледка към Барселона./там ще направим и фотопауза/.После ще се спуснем към площад“Колумб”, пристанището- Порта де ла Пау,където в старите корабостроителници се намира Морския музей и Аквариума, където под 80 метров прозрачен тунел са представени над 8000 екземпляра от морската флора и фауна. Покрай разкошния парк на Цитаделата ще видим Триумфалната Арка в стил мудехар, построена за международното изложение през 1888г и ще достигнем до жизнения център на града „ Пласа де Каталуня“. Пешеходна разходка по емблематичната улица “Ла Рамбла” до Готическия квартал. Няма да пропуснем и бронзовата чешма Каналетас, водата на която кара пътешествениците пак да се завръщат в Барселона.Вечеря.По желание посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“.Нощувка.

ПЕТИ ДЕН-26.05.2018- Закуска.Ден посветен на архитектурните шедьоври на великия каталонски архитект Антонио Гауди, обявени за паметници на културата под егидата на ЮНЕСКО. Посещение на парка “Гюел”, Катедралата „Саграда Фамилия”- най-завладяващия му архитектурен проект и символ на Барселона. Пешеходна разходка по „Пасео де Грасия” до къщата „Каса Мила“, позната още като „Ла Педрера“/ каменоломната / и причудливата къща „Каса Батло”. Свободно време или По желание посещение на с екскурзовод на катедралата „Саграда Фамилия“. Вечеря.По желание посещение на Рицарски турнир и спектакъл Фламенко. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН-27.05.2018- Закуска.Отпътуване за областа Лангдок – последната крепост на катарите. За нас българите представлява особен интерес историческия факт, че идеите на катарите са взаимствани от българските богомили. Разправата на римския католицизъм с катарите по време на Албигойския кръстоносен поход е безпределно жестока. Истории за рицари и кръстоносци са част от миналото на Каркасон.Днес приказния средновековен Каркасон, обграден с мощни крепостни стени, увенчани с 52 бойни и наблюдателни кули е любим на кинорежисьорите и туристите. Пешеходна разходка из тесните калдаръмени улички до двореца “Комтал” и базиликата “Сен Назар”, впечатляваща с изящни стъклописи.Отпътуване за града на папите Авиньон. Той е красиво разположен на левия бряг на река Рона,обграден със зъбчати крепостни стени и високи кули. Бил е резиденция на папите от 1309 до 1377г. Символ на Авиньон е Двореца на папите, който заема площ от 15 000 кв.м и една от най-голямите готически постройки от средновековието. Правят впечатление и Катедралата “Сен Пиер“ и зелената Градина Дю Роше, Малкия дворец/Пти Пале/, и живописния Площад с часовника/ Л’Оролож/. Няма да пропуснем и известния от популярната френска песничка Авиньонски мост/“Sur Le Pont d’Avignon”/. Нощувка.


СЕДМИ ДЕН-28.05.2018- Закуска. Отпътуване за столицата на Лазурния бряг - Ница. Панорамната обиколка е по крайбрежния булевард “Променад де–з–англе”, който и до днес пази част от духа на „Бел Епок“ ,когато Ница е притегателен център за висшето европейско общество. Тук е и знаменитият хотел „Негреско“, който толкова е свързан с възхода на Ница,че през 1974 г е обявен за паметник ползващ се от защитата на закона. Пешеходната разходка е от централния площад “Масена”до Стария град с пазара на цветята. Отпътуване за княжество Монако- символ на богатството и лукса. Туристическата програма ще започне от старата част, където е Океанографския музей- един шедьовър на монументалната архитектура.Този уникален музей, на който за дълъг период директор е световноизвестният естестоизпитател Жан Ив Кусто е център на морски научни изследвания. Тук може да се полюбуваме на Аквариума, в който плуват над 4000 риби от всички океани на света. Ще посетим Катедралата, построена от белокаменен мрамор в романо-византийскистил, която освен като църква служи и за съхранение тленните останки на монакските князе. Тук е погребана и легендарната принцеса Грейс Кели. Ще завършим пред дворцовия площад, където е Двореца на династия Грималди. След това по част от трасето на Формула 1 ще се отправим към най-скъпата част на княжеството- Монте Карло. Тукжелаещите могатда опитат късмета си впрочутото Казино, построено 1878 г. от архитект Шарл Гарние.Отпътуване за Италия.Нощувка.

ОСМИ ДЕН-29.05.2018- Трансфер от хотела до летище Бергамо/Милано. 09.20ч.- Отпътване от Милано за София. 12.20ч.-Пристигане в София/по желание трансфер от летище София за туристите от Пловдив и Хасково/.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКА 50ЛВ ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 29.12.2017г

Тагове

Оферти - Монако |  Оферти - Монте Карло |  Екскурзии - Монако |  Екскурзии - Монте Карло |  Лято в чужбина - Монако |  Лято в чужбина - Монте Карло

Избрани оферти