Начало / Екскурзии / Екскурзии - София

БАРСЕЛОНА с Френска Ривиера и Прованса

Номер на оферта

/

214854

Дати & цени

Цената включва

- 8 нощувки в хотели 2* и 3*хотелите са в градовете или района на градовете ( 1- Словения/Хърватия 2 – в Милано, 1 – до Ница, 1 - до Каркасон , 3 - Коста дел Маресме/Брава);
- 8 закуски и 3 вечери в ресторантите на хотели ;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- екскурзоводско обслужване;
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;

Цената не включва

- медицинска застраховка (около 12 лв. на човек при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване) - заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая - 30 % върху основната цена - заплаща се предварително в офиса;
- сити такси в хотелите – между 2 и 4 евро на нощувка;
- Парк Гюел - 9 евро - заплаща се предварително в офиса;
- Фламенко шоу - 32 евро- заплаща се предварително в офиса;
- Aквариума - 20 евро - заплаща се предварително в офиса;
- Испанско село - около 15 евро
- вход за Монако - 8 евро , заплаща се на място;
- застраховка "Отмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси

- Допълнителните екскурзии:
- екскурзия до Монсерат - 35 евро - заплаща се предварително в офиса;

Програма на пътуването

Цена от 980лв. при 30 записани
*Цена на човек в двойна стая
Маршрут: София - Милано - Монако - Кан - Ница - Марсилия - Екс ан Прованс - Авиньон - Оранж - Каркасон - БарселонаМилано - София
Продължителност: 10 дни/8 нощувки
Транспорт: автобус

За самолетен вариант кацане МИЛАНО излитане БАРСЕЛОНА натиснете ТУК
За автобусен/самолетен вариант с излитане от БАРСЕЛОНА натиснете ТУК

Дати:
31.03.2018 - 09.04.2018
28.04.2018 - 07.05.2018
25.05.2018 – 03.06.2018
22.06.2018 – 01.07.2018
27.07.2018 – 05.08.2018
31.08.2018 – 09.09.2018
21.09.2018 – 30.09.2018


Отстъпки
За ранни записвания:
5 месеца преди датата на отпътуване - 8 %
4 месеца преди датата на отпътуване - 6 %
3 месеца преди датата на отпътуване - 4 %
2 месеца преди датата на отпътуване - 2 %

Други:
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни;
деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!



ПРОГРАМА:

1-ви ден: Тръгване от България от автогара „Сердика”. Нощувка Словения/Хърватия

2-ри ден: Закуска. Отпътуване за Милано. Пристигане . Разглеждане на Милано - площад Дуомо - сърцето на града, с конната статуя на Виктор Емануил II, галерията на Виктор Емануил, грандиозната постройка в готически стил на Миланската Катедрала; знаменитият площад де ла Скала с операта Ла Скала, сградата на общината и паметника на Леонардо да Винчи с неговите ученици. Нощувка до Милано.

3-ти ден: Закуска. Отпътуване за Генуа . Разходка 1,30м. Продължаване за Монако - мини държавата Монако (вход 8 евро). Разходка в княжеството със столицата Монако - Двореца на фамилията Грималди; Музея на Грималди; Океанографския музей; църквата, в която са се венчали и са погребани Грейс Кели и Принц Рение, Монте Карло с пистата и Казиното. Отпътуване за Кан. Разходка в Кан - палми, луксозни дворци, море, синьо небе, кинозвезди, яхти, крале, принцове и аромат на цветя. Обаянието на града е в разкоша, в простите разходки и изключителния климат. Тук можете да се разходите по булевард Кроазет с Фестивалната палата и пристанището. Късно следобед пристигане и разглеждане на Ница - царицата на Ривиерата. Разходка по крайбрежния булевард „Променад де-з-Англе” с хотел Негреско, разглеждане на площад Масена и Стария град. Нощувка в района на Ница.

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за Марсилия. Разглеждане на Марсилия около 1,30м - квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер“. Продължаване за Екс ан Прованс (около 2 часа) - стария град, представляващ живописна поредица от булеварди, улици и площади, сгушени в старите крепостни стени на града – бул. „Кур Мирабо”, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, площад „Албертас”, площада на Кметството, катедралата. Посещение на град Авиньон . Разглеждане около 2 часа - градът на Папите. Град, който се откроява сред другите провансалски градове както със своето минало, така и със своето настояще - в някогашната легитимна столица на католицизма, където са управлявали 7 папи, могат да се видят Двореца на папите или по-точно: Стария дворец на Бенедикт XII и Новия дворец на Климент VI; останките от Понт д’Авиньон. Продължаване за Оранж около 1,30м– известен с прекрасния античен римски амфитеатър и с вината, които се произвеждат в района. След разглеждането на Оранж се отпътува към Каркасон. Нощувка в Каркасон.

5-ти ден: Закуска. Разглеждане на Каркасон - живописно разположен на реката Од, служил като крепост на гало-римляните, без готите и франките. Градът е разделен на горен и долен град след войната срещу катарите, борещи се срещу католицизма. След разгрома им Каркасон е превърнат от папата и френските крале в крепост на католицизма и монархията. Отпътуване за Барселона с отбиване във Фигерес - грaда на известния сюрреалист Дали. Пристигане следобед в Барселона. Лежерна разходка по най-известната улица Ла Рамблас с площад Каталуния и статуята на Христофор Колумб. Вечеря и нощувка в Коста дел Маресме/Брава.

6-ти ден: Закуска. Панорамна обиколка на Барселона с местен екскурзовод - богат град с двадесетвековен опит в изкуствата и архитектурата, процъфтявала при всеки политически режим. Барселона си остава световен център за проектиране и градоустройство. Малко градове могат да съперничат на средновековната атмосфера в готическия квартал и елегантността на новите модерни райони. Ще видите прочутата “Ла Рамбла” - най-атрактивния булевард в града, и ще стигнете до паметника на Колумб; Кралския площад Реал - симетричен площад с аркади и елегантни фасади; Площада Сент Джейм - величествен площад в сърцето на готическия квартал с Кметството; хълмът Монджуик; площада Каталуния; стадиона „Ноу Камп”; къщата на Гауди - Педрера; паркът Гюел; площад Испания с прочутите фонтани; операта; символа на Барселона Саграда Фамилия и др. Вечерта посещение на Фламенко шоу по желание - 32 евро. Вечеря и нощувка в Коста дел Маресме/Брава.

7-ми ден: Закуска. Свободно време за плаж или възможност за полудневна екскурзия до Монсерат (Назъбена планина с Бенедиктинския манастир с параклиси, пещери и Черната Дева - най-святото място в Каталуния) срещу доплащане - 35 евро. Свободно време в Барселона или по желание, посещение на Аквариума - 20 евро или по желание посещение на Испанското Село - около 15 евро. Испанското село (Pueblo Espa?ol) се намира в близост до Олимпийското градче и пристанището. Това е музей на открито, построен през 1929 г., по случай проведеното в Барселона Световно изложение. „Градчето на занаятчиите” представя смесица от сгради и работилници с характерна за всяка част от Испания архитектура, покриващи 2 хектара, а общият брой на т. нар. „къщи-макети” е 117. Тук могат да се видят типичните испански занаяти и майстори. Неслучайно мотото на музея е „Искате ли да видите Испания за един ден?”. Вечеря и нощувка в Коста дел Маресме/Брава.

8-ми ден: Закуска. Отпътуване за Милано. Нощувка в района на Милано.

9-ти ден: Закуска. Отпътуване за България.

10-ти ден: Пристигане в София рано сутринта.




ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5 Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носят в себе си от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg

Тагове

Оферти - България |  Оферти - София |  Екскурзии - България |  Екскурзии - София |  Ранни записвания 2024 - България |  Ранни записвания 2024 - София

Избрани оферти