Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

Номер на оферта

/

196896

Дати & цени

Цената включва

- 5 нощувки и 5 закуски в хотели 2/3* (1 в Марибор, 1 в района на Залцбург или в района на езерото Химзее, 2 в Мюнхен, 1 в района на Залцбург)
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

Цената не включва

- входни такси и билети за забележителности и корабчета: комбиниран билет за посещението на дворците Херенхимзее, Нимфенбург , Шлайсхайм, Нойшванщайн, Линдерхоф, двупосочен билет за корабче до остров Херенинзел, такси за предварителни резервации за посещенията на дворците – 39 евро (заплаща се предварително, заедно с пакета на екскурзията)
- билет за автобусче-совалка до Нойшванщайн - в двете посоки - 2,60 евро (заплаща се на място).
- разходи за консумация при посещението на бирария Хофбройхаус
- доплащане за 2 вечери в Мюнхен – в ресторант в баварски стил – 36 евро (включва тристепенно меню)
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

Програма на пътуването

Птуй, Марибор, Грац, Залцбург, Мюнхен, дворците ХЕРЕНХИМЗЕЕ, ШЛАЙСХАЙМ, НИМФЕНБУРГ, ЛИНДЕРХОФ, замъка НОЙШВАНЩАЙН, Блед

Продължителност: 6 дни/5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски

ПОТВЪРДЕНА ДАТА:
25.07.2017

1 ДЕН - /СОФИЯ – ПТУЙ/
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив)
Отпътуване от София в 05.00 ч. от паркинга пред стадион “Васил Левски”. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Вечерта пристигане в град Птуй /Словения /. Пешеходна разходка в централната част на града: Францисканският манастир, площад Местни, сградата на Кметството, площад Словенски, Часовниковата кула, ректорската църква Св.Юри. Настаняване в хотел в района на Марибор. Нощувка.

2 ДЕН – / МАРИБОР/Словения/ - ГРАЦ /Австрия/ - ЗАЛЦБУРГ
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието. Мариборски град. Отпътуване за Грац. Пешеходна програма във вторият по големина град в Австрия: Кметството, Ландхаусхоф, Катедралата в готически стил, мавзолея на Фердинанд II, дворцовия комплекс Бург с атрактивните стълбища, стария дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града. Отпътуване за Залцбург. Пешеходна туристическа програма: Катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, Францисканската църква, Бенедиктинската църква, старата резиденция. Настаняване в хотел в района на Залцбург или в района на езерото Химзее. Нощувка.

3 ДЕН – / езерото ХИМЗЕЕ и дворецът ХЕРЕНХИМЗЕЕ - МЮНХЕН /
Закуска. Пътуване с корабче до „мъжкия остров” – Херенинзел, на който величествено се извисява дворецът Херенхимзее - най-разкошният дворец, построен от Лудвиг II през 19 век. Желанието му било да притежава копие на Версайският дворец, в знак на почит към своя идол Краля Слънце Луи XIV. Построен е в комбинация на рококо и барок с множество детайли от злато, най-скъп порцелан и мрамор. Дворецът остава недовършен след смъртта на краля през 1886г. Посещение на двореца и градините му. Отпътуване за Мюнхен - център на германската провинция Бавария. Пешеходна туристическа програма в сърцето на града: Карлсплац, Карловата порта, Фрауенкирхе, централния площад Мариенплац, Старото кметство, Новото кметство с известната кула с глокеншпилът, църквата Св.Петър. Посещение на известната бирария Хофбройхаус. Разходка до най-представителните сгради на Мюнхен: Резиденцията, сградата на Операта и Националния театър. Настаняване в хотел в Мюнхен. Нощувка.
.
4 ДЕН – / дворците ШЛАЙСХАЙМ и НИМФЕНБУРГ - МЮНХЕН/
Закуска. Отпътуване за Шлайсхайм – комплекс от дворци в градчето Обершлайсхайм в близост до Мюнхен. Изграден е от владетелите от династията Вителсбах като лятна резиденция. Комплексът се състои от три отделни дворци от 17 и 18 век, свързани чрез голям парк. Това е най-големия кралски двор с градини, фонтани, каскади и басейни в Бавария. Посещение на комплекса. Посещение на двореца Нимфенбург – основна лятна резиденция на баварските владетели и удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на Мюнхен. В буквален превод името му звучи като „Дворецът на Нимфите”, а прекрасната му архитектура и невероятно красивите му градини привличат тук хиляди туристи ежегодно, като го превръщат в една от най-големите атракции в немската провинция Бавария. Посещение на известната бирария Хофбройхаус. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН – /МЮНХЕН - замъка НОЙШВАНЩАЙН - двореца ЛИНДЕРХОФ - ЗАЛЦБУРГ/
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване към Баварските Алпи. Наслаждавайки се на зрелищни пейзажи, вдъхновили Рихард Вагнер да създаде едни от най-великите шедьоври в класическата музика, ще пристигнем в селцето Хоеншвангау, отправна точка за посещението на замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау. Ще посетим Нойшванщайн, но имате възможност да направите снимки и на Хоеншвангау.
Придвижване до замъка Нойшванщайн: с автобусче совалка - изкачването струва 1,80 евро, а спускането 1 евро (билет в двете посоки - 2,60 евро). От мястото на което ви оставя совалката до входа на замъка отстават около 600м за спускане пеша (наклон 12%), около 10-15 мин.
Между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала.
Нойшванщайн е един от най-красивите и зрелищни замъци в света. В превод името му означава „Нов лебедов камък”. Строежът му е започнат през 1869г, отново по идея и желание на баварският крал Лудвиг II, продължил 17 години. Самият крал прекарва само 10 дни в своя приказен замък. Заради внезапно настъпилата при неясни обстоятелства смърт на Лудвиг II, на 13 Юни 1886 г., от планираните над 30 стаи в замъка завършени са само 11. Всички по-нататъшни строежи биват замразени. Емблематичен за замъка е образът на лебед, който се среща във всяка стая сред рисунките, в декорацията на завесите, статуи и къде ли още не. Красотата му вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“.
След посещението на Нойшванщайн отпътуване по посока на градчето Етал, в близост до което се намира двореца Линдерхоф. Това е единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Започва да изгражда двореца през 1869 г. на мястото, където баща му Максимилиан II е имал ловна хижа. Архитектурата на сградата и парка отново е повлияна от Версайския дворец, Фасадата на сградата е в стил рококо, вътрешният интериор е смесица от барок и неорококо, с пищни украси от злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан. Спалнята е най-голямото помещение, създадена по подобие на спалнята на Луи XIV.
След посещението отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел в района на Залцбург. Нощувка.

6 ДЕН – /ЗАЛЦБУРГ – БЛЕД – СОФИЯ /
Закуска. Отпътуване за Словения. Пристигане в алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Кратка фото-пауза край брега на езерото и отпътуване за България. Пристигане в София в малките часове на следващия ден.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Мюнхен

Избрани оферти