Начало / Екскурзии / Екскурзии - Залцбург

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ, автобус от София, Пловдив, Бургас. Потвърдена 13.08.2018

Номер на оферта

/

224942

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с автобус 3*
- гранични и пътни такси
- 6 нощувки + закуски в хотели 2/3*
- водач-представител от агенцията по време на пътуването

Цената не включва

– входните таксите на посещаваните обекти и корабчета;
- еднодневна екскурзия до замъците Нойшванщайн и Линдерхоф – 55,00 евро – включва транспорт в двете посоки, входна такса за двата замъка с аудиогид и такса резервация
– еднодневна екскурзия до Бад Ишъл – Халщат – Ст. Гилген – 15,00 евро + входни такси
– посещение на замъка Херенхимзее – 25,00 евро, включващ билет за корабчето до Херенинзел + вход за замъка и такса резервация
- медицинска застраховка – 10,00 лв
– настаняването в единични стаи – 180,00 лева

*Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат от България,мен.10 дни преди отпътуването

Програма на пътуването

Залзбург – ПЕРЛИТЕ НА АВСТРИЯ /Бад Ишъл–Халщат-Сент Гилген/- замъците Херенхимзее, Нойшванщайн и Линдерхоф - Мюнхен - Загреб

отпътуване от гр.София, Пловдив, Стара Загора, Бургас

6 нощувки със закуски

Дата: 13.08.2018 г. - ПОТВЪРДЕНА

ЦЕНА: 650,00 лв.


ПРОГРАМА
ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от Бургас в 01,00ч. по маршрут Ст.Загора, Пловдив, София. Пътуване по маршрут ГКПП Калотина-Ниш-Белград-Загреб. Нощувка в района на Загреб.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Австрия. Пристигане в Залцбург. Разглеждане на градините Мирабел,с неповторима панорама към стария град и крепостта Хьоензалцбург- най-добре запазената средновековна крепост в Европа.Пешеходна разходка по улица “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, “Резиденплац”, “Моцартплац „ до катедралата “Св.Петър”. Нощувка в района на Залзбург.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска.Отпътуване за Бад Ишъл - културен и географски център на регион Залцкамергут. Един от най-прочутите балнеологични курорти в Горна Австрия, известен с красивата си природа и планински езера. Възниква в началото на 19 век, когато саламурата влиза в употреба за медицински цели, Ишл скоро се превръща в модерен спа курорт с видни гости. Посещение на Императорската вила - лятната резиденция на хабсбургския император Франц Йозеф I. Точно в този курорт владетеля среща през 1853 г. среща любовта в лицето на своята петандесетгодишна братовчедка – красивата Елизабет от Бавария. Тази вила има огромно историческо значение и място в световната история. Именно в нея Франц Йозеф подписва декларация, с която Австро-Унгарската империя обявява война на Кралство Сърбия на 8 юли 1914 г. с което се поставя началото на Първата Световна война, в която империята загива. Разходка в центъра на града. Отпътуване за Халщат-„Перлата на Австрия”, разположен на брега на едноименното езеро, защитено от стръмните и изключително красиви склонове на алпийския планински масив Дахщайн. Дивно красивата планинска верига възхищава с монументалността на природните си образувания. Къщичките са се сгушили стена до стена на самия ръб на езерото, а някои от тях се простират дори и над водната повърхност, носени от стабилни дървени подпори. През 1996г., градът е обявен от ЮНЕСКО за културно наследство от световно значение. На връщане престой в центъра на Ст. Гилген – родното място на Ана Мария, (майка на великия композитор Моцарт). Градчето е разположен на езерото Волфгангзее Връщане в хотела в района на Залзбург. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за eзерото Химзеe (най-голямото езеро в Бавария). Посещение на двореца Херенхимзеe, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел (билетът за корабчето и двореца не е включен в пакетната цена на екскурзията). Продължаване към Мюнхен. Нощувка в района.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане на замъците Нойшванщайн и Линдерхоф, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка).Замъка Нойщванщайн - „лебедовия замък”, послужил за декор на Уолт Дисни, най-известния замък на Людвиг ІІ. И Линдерхоф - единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе и е негов любим замък. Нощувка в района на Мюнхен.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Програма в баварската столица - Мюнхен - разглеждане на Мариенплац, Старото и Новото кметство с пеещия часовник, Музея на играчките, катедралата Фрауенкирхе и др. Отпътуване и нощувка в района на Любляна.

СЕДМИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за България със спирка в столицата на Хърватия – Загреб. Туристическа програма – централният площад “Бан Йелачич”, Старият град: Каптол и Градец; Катедралата; пазарът “Долач”; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата “Св. Марк”; Парламентът; църквата “Св. Катерина”.Пристигане в София около полунощ,Айтос и Бургас рано на следващия ден.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Залцбург |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Залцбург |  Лято в чужбина - Австрия |  Лято в чужбина - Залцбург

Избрани оферти