Начало / Екскурзии / Екскурзии - Беласица

БЕЛАСИЦА-ПЛАНИНАТА НА ТРИ ДЪРЖАВИ. ПРАЗНИК НА КЕСТЕНА

Номер на оферта

/

227784

Дати & цени

Цената включва

Tранспорт с лицензиран автобус;
1 нощувка в хотел 2/3*, 1 закуска
Посещение на Празника на кестена, Колешински и Смоларски водопади, Струмица
Mедицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро за лица до 65 години;
Eкскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Разходи от личен характер

Доплащане за единична стая + 20 лева
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65-75 години- 2 лева, лица над 75 години- 6 лева

Програма на пътуването

Дати: 13-14 октомври 2018



Скъпи туристи, с тази екскурзия ще имате възможност да участвате в празника на КЕСТЕНА в село Коларово, най-голямото село на Подгорието, където на този ден се събират жителите на всички подгорски села и се веселят, пеят и танцуват, ще опитате всевъзможни ястия и напитки, в които участва царят на горите на Беласица-КЕСТЕНЪТ, ще поиграете на кръшното подгорско хоро, ще послушате специфичните беласишки ритми. Ще посетим заедно два от най-красивите водопади на планината, само че оттатък границата в Македония – Колешинския и Смоларския водопади, също и слънчева Струмица. Заповядайте!

Първи ден. Отпътуване в 8 часа от стадион Васил Левски. Участие във фестивала на кестена в село Коларово. Това е фестивал в чест на Беласишките кестенови гори – най-обширните гори от ядлив кестен не само в България, но и на целия Балкански полуостров. По време на фестивала може да се насладите на най-доброто от уникалната природа на планината и най-интересното от бита и културата на местните хора. Събитието е съпътствано с музикално артистична програма с песни, танци, обичаи, хумор и забава от подгорските села, различни конкурси за деца и възрастни, както и забавления в гората сред природата на парк „Беласица”. Допълнителни атракции и експозиции допринасят за неповторимата атмосфера на фестивала. Фестивалът се проведе за първи път в края на месец септември 2012 г. Тази година е неговото седмо издание.

Следобяд отпътуване за района на гр. Петрич. Настаняване в хотел 2/3* в района. Свободно време. Нощувка.

Втори ден. Закуска. Отпътуване за Р Македония и посещение на двата водопада /по желание/-който не желае пеш. преход от-до всеки водопад по около 1 -1,30 часа отиване и връщане, чака в селото, където е автобусът. Отпътуване за град Струмица, свободно време за обяд.

Смоларският водопад е разположен в северните склонове на планина Беласица, на 630 м н.в. по поречието на река Ломница, приток на река Струмешница. Височината на водния пад е 39,5 метра, което го прави най-високият постоянен водопад в Македония и най-високият в планина Беласица. До водопада е изградена екопътека с дължина около 600 метра. Пътека от 300 каменни стъпала преминава през вековна букова гора и завършва с мост над Белве дере.
Преходът до водопада е по изградена екопътека с дължина около 600, с продължителност около 30-40 минути.

Колешинският водопад, разположен на река Баба, на 610 м н.в., в пазвите на планината Беласица, обграден от яворови дървета и скали. Водопадът край село Колешино е красив през всички сезони и постоянно се променя като отразява природата, която го заобикаля. С височина на водния пад 19 метра, водите му нежно се спускат по скалите, сгушени в горите на планината Беласица, в множество водни струи, които се сливат с реката долу. Преход до водопада по изградена екопътека - около 40 минути.

Отпътуване обратно за България ранния следобяд. Пристигане на стадиона привечер.

Забележка

Минимален брой туристи: 25;
Срок за потвърждаване на екскурзията 7 дни преди тръгване;
Депозит: 30% от пакетната цена при сключване на договора за туристически пакет.

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия или замяната им с други в случай на лоши метеорологични условия!

За тези, които ще стигнат до водопадите! Непременно носете удобни затворени обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, ако желаете вземете щеки за ходене, дъждобрани.

Необходими документи: лична карта, или валиден задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваната дестинация; за лица под 18 години, пътуващи с един, или без родители – нотариално заверено пълномощно – оригинал + 1 бр. фотокопие.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Беласица |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Беласица |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Беласица

Избрани оферти