Начало / Екскурзии / Екскурзии - Брюксел

БЕЛГИЯ - ХОЛАНДИЯ - ВАРИАНТ 2

Номер на оферта

/

186568

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ.
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ

Цената не включва

ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН)
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (2-3 EUR НА ЧОВЕК)

Програма на пътуването

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 1 нощувка във Виена, 2 нощувки в Брюксел, 1 нощувка в или околностите на Ротердам или Хага, 2 нощувки в Амстердам или околности, 1 нощувка в Залцбург или околности, разглеждане с екскурзовод забележителностите на Виена, Аахен, Брюксел, Гент, Брюж, Антверпен, Ротердам, Хага, Утрехт, Амстердам, Мюнхен, Залцбург. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПЪРВИ ДЕН – 18:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 22:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградБудапещаВиена. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН – Привечер - пристигане във Виена (периферен хотел). Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Сутринта - панорамна обиколка на града с екскурзовод: двореца „Белведере“, Ринга - двореца „Хофбург“, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, Пратера; пешеходна разходка из старата част на Виена - Хофбурга, колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. След обяд - свободно време. 19:30 ч. - отпътуване по маршрут ВиенаНюрнбергКьолн – Аахен – Брюксел. Нощен преход.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Сутринта – престой в Аахен (Екс-ла-Шапел - известен като любима резиденция и столица на Карл Велики. Разглеждане на императорската базилика “Кайзердом”, сграда с огромно историческо, религиозно и архитектурно значение, забележително добре съхранена през вековете. Това е първата сграда в романовизантийски стил на север от Алпите, завършена в самото начало на IX век, приютяваща мощите на Карл Велики, в която, след Карл Велики, са коронясани още единадесет германски принца за императори на Свещената Римска империя. Разходка из стария град – Кметството, построено върху основите на двореца на Карл Велики, площада с пазара, „Мюнстерплац”, Фонтана на Елиза. Продължаване към Брюксел. Около обяд – пристигане. Настаняване в хотела. Разглеждане на забележителностите на града: „Гран плас”, статуята на Малкия Жулиен, Църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел, галериите „Сент Юбер” (магазини и кафенета). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Сутринта – разходка до Хейзел парк – кратка фотопауза на Атомиума. Екскурзия до Гент и Брюж – два от най-атрактивните градове на Белгия. Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) – един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен туристически център, второ по големина пристанище на Белгия, след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история. Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, Кея на тревите, зеленчуковия пазар, Петъчния пазар, Кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-що излязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхи камбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – Бегиненхоф, някогашната болница „Св. Йоан” (днес музей на Мемлинг), Площада на бъчварите („Плас де Таньор”), „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството, Зеления кей (Льо Ке Вер), Кея на броеницата (Ке дю Розер). Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта – завръщане в Брюксел. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Холандия. Престой и разглеждане на Антверпен – вторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент (обиколка на стария град - замъка „Стен“, „Гран Плас”, Кметството, Катедралата, къщата на Рубенс) и на Ротердам (панорамна обиколка и възможност за посещение на Еуромаст тауър). Вечерта настаняване в хотел в или около Ротердам или Хага

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Хага – Биненхоф (огромен ансамбъл от сгради, около който е строен градът и който днес е седалище на Парламента и на министър-председателя), Морисхюис (елегантен дворец от XVII век, приютяващ днес Кралската художествена галерия), Хофвайвер (езерото на Двора), ул. „Ланге Воортхоут”, по която са подредени едни от най-красивите къщи на Хага. Следобед – разглеждане на Утрехт. Утрехт е един от най-старите градове в Холандия, основан от римляните, а днес е четвъртият по големина град в страната, представляващ вековен религиозен център на Ниските земи и приютяващ един от най-старите университети в Северна Европа, който днес е най-големият в Холандия. Утрехт е и традиционен артистичен център, а през XVII век, подобно на Амстердам, се сдобива с канали, по които накацват живописни къщи с тесни фасади и островърхи покриви, толкова характерни за холандския градски пейзаж. Изключително романтично е да се разходи човек по живописните улички – кейове на стария град, по мостчетата, отрупани с цветя, и да помаха на своите събратя туристи от корабчетата, които кръстосват каналите. Разглеждане на старата част на Утрехт – Удеграхт (стария канал), площадчето „Висмаркт”, Домторен (камбанарията на старата катедрала), пл. „Домплейн”, катедралата. Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта настаняване в хотел в или около Амстердам. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Амстердам: централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”. Разходка по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Посещение на фабрика за диаманти. Свободно време или, при екскурзията с дата на отпътуване 28.04.2017 - възможност за посещение на парка „Кьокенхоф”. Това е най-големият парк с луковични цветя в Европа. Цена 48 лв. за възрастни и 30 лв. за деца до 11 г. (в цената се включва: транспорт до парка и входна такса). Екскурзията се организира при минимум 15 човека и се заплаща в България, а не на място. Паркът затваря в към края на месец май. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Възможност за посещение на Райкс Музеум и на музея на Ван Гог. Тъй като в двата музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час. Цена за Райкс Музеум: 39 лв. за възрастни и 4 лв. за деца до 17 г. Цена за музея на Ван Гог: 38 лв. за възрастни и 4 лв. за деца до 17 г. Тези цени включват цената на билета за вход (която е съответно 17.50 евро за Райкс Музеум и 17 евро за музея на Ван Гог) и такса резервации. Часовете за посещение на двата музея се правят обикновено в един ден, последователно, и се съобразяват с конкретната програма на групата. За точните часове на резервациите можем да Ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билетите за музеите, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тези две услуги. Вечерта – отпътуване по маршрут АмстердамКьолнНюрнбергМюнхен. Нощен преход.

ДЕСЕТИ ДЕН - Сутринта пристигане в Мюнхен. Разглеждане забележителностите на града: “Карлсплац”, Фрауенкирхе, “Марианплац”. Продължаване към Залцбург. Пристигане, настаняване в хотела. Нощувка

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Залцбург: “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, площадите „Капител плац”, „Дом плац”, “Резиденц плац”, “Моцарт плац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Възможност за посещение на замъка „Хьоензалцбург“. Привечер - отпътуване по маршрут ЗалцбургЛюблянаЗагребБелград - София. Нощен преход.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - Следобед - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

28.04.2017 - 09.05.2017 939 лв.
21.07.2017 - 01.08.2017 915 лв.
18.08.2017 - 29.08.2017 915 лв.

цена на човек в индивидуална стая 1245 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни 855 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен 885 лв.

Разликата със същата екскурзия вариант 1: този вариант има 1 нощувка повече от вариант 1 и включва в повече разглеждане на Хага и Утрехт.

Тагове

Оферти - Белгия |  Оферти - Брюксел |  Екскурзии - Белгия |  Екскурзии - Брюксел |  Лято в чужбина - Белгия |  Лято в чужбина - Брюксел

Избрани оферти