Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

БИРЕН ФЕСТ БЕЛГРАД 2017

Номер на оферта

/

197388

Дати & цени

Цената включва

* Транспорт с категоризиран и лицензиран автобус

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград

* Панорамна обиколка на Белград

* Пешеходна разходка в гр. Ниш

* Трансфери до Фестивала

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR

* Придружаващ представител на фирма „ФОР А ХОЛИДЕЙ“

Цената не включва

* Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци - по желание, 20 евро на възрастен, 10 евро - за дете до 12 г. при минимум 20 записани

* Традиционна сръбска вечер в ресторант с музика на живо - 15 евро, за дете до 12 г. - 8 евро

* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

* Доплащане за единична стая: + 40 лв.

* Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка в автобуса: + 70 лв.

Програма на пътуването

ПРОМО ЦЕНА!

18.08 - 20.08.2017

3 дни / 2 нощувки

Транспорт: автобус от Бургас, Пловдив и София

18.08 - 20.08.2016г

от Бургас - 205 лв.

от Сливен, Нова Загора /бензин.ОМВ/, Стара Загора /автогара ОМВ/ - 180 лв.

от Пловдив - 170 лв.

от София пл. "Ал. Невски" - 160лв.

* Деца от 4 - 11.99 г. настанено в стая с двама възрастни - отстъпка 15 лв.


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: Бургас - Пловдив - София - Белград

Отпътуване от Бургас в 01:00 ч., от Пловдив в 04:00 ч. и от София в 06:00ч. Пристигане в Белград по обед. Панорамно преминаване през централната част на града: площад "Теразие"; Народното събрание (Скупщина); улица "Крал Милан"; катедралният храм "Св. Сава"; булевард "Крал Александър"; площада на Републиката. Настаняване в хотела. Трансфер до Фестивала. Нощувка.

ДЕН 2: Белград - Нови Сад - Сремски Карловци - Белград

Закуска. Свободно време за пешеходна разходка в Белград - площада на Републиката, улица "Княз Михайло", крепостта "Калемегдан". или по желание (срещу допълнително заплащане 20 евро - за възрастен, 10 евро - за дете до 12 г.) еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци.

Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира главната улица с име Войводина; голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура; православната църква Св.Георги; Синагогата.

13:00ч. Отпътуване от Нови Сад за Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет.Посещение на винарска изба, където може да се дегустира и да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в дълбока тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, които пазят и до днес традицията на неговото производство. Виното Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието и от европейските кралски фамилии, като задължително присъства в менюто на напитките по време на най - престижни събития. Бермет е било и в листата на напитките на кораба „Титаник“.

Връщане в Белград. Трансфер до Фестивала и по желание и срещу доплащане организирана традиционна сръбска вечер. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3: Белград - Ниш - София - Пловдив - Бургас

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в центъра на Белград.

12:30ч. Отпътуване за България. По пътя посещение на гр. Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет. Отпътуване за България. Пристигане привечер.

Допълнителна информация

* Деца от 4 - 11.99 г. настанено в стая с двама възрастни - отстъпка 15 лв.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Лято в чужбина - Сърбия |  Лято в чужбина - Белград

Избрани оферти