Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

БИРФЕСТ през май в ЗЛАТНА ПРАГА! ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ!

Номер на оферта

/

218745

Дати & цени

Цената включва

**************************************************
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА: 729 лв на човек в двойна стая
**************************************************
ЦЕНА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА ПРОМОЦИЯТА: 859 лв

Цената включва:
---самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер с включени летищни такси
---чекиран багаж до 23 кг. на човек и ръчен багаж до 10 кг.
---3 нощувки със закуски в хотел Tosca 3*;
---трансфер летище - хотел – летище;
---пешеходен опознавателен тур на Прага с местен екскурзовод на български език;
---класическа пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език;
---медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

Цената не включва:

---Ползване на слушалки с аудио система: 2 евро на човек на ден (заплащат се на място);

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/ :

1. Круиз по Вълтава с обяд на блок-маса: 42 лв на човек при мин. 20 записани; (Продъжителност: 2 часа.)

2. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия: 80 лв на човек при мин. 16 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 65 лв; (Маршрут: Прага - Карлови Вари: 130 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва автобусен транспорт, екскурзоводско обслужване на български език);

3. Пешеходен тур "Прага е магия" (манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния Нови свет) при мин. 10 записани туристи: 25 лв на човек.
Цената не включва входни билети (заплащат се на място, по желание): Страховската библиотека - ~120 CZK/ около 5 €; Лорета - ~150 CZK/ около 6 €. Освен входни билети, при желание за фотографиране вътре в обектите, се заплаща допълнителна такса: ~50-100 CZK. Ползва се градски транспорт.

4. Кратък круиз по Вълтава: 24 лв на човек; (Продължителност: 1 час; не включва храна и напитки; може да се осъществи в който и да е ден от програмата - по избор на туристите);

4. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек;
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек

Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.



Условия за записване:
---Депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!
---Лична карта с мин. 6-месечна валичдност; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!

Програма на пътуването

Традиционният майски бирфест в Прага ще закрие на 26. май! Не пропускайте!
По време на фестивала може да опитате повече от 150 вида чешка бира с най-добро качество, придружена от местните деликатеси на чешките готвачи, като апетитното свинско "колено" - най-добрият спътник на пивото.

Описание на програмата по дни:

ДЕН 1
СофияПрага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Кацане в Прага в 11:15 ч.. Трансфер до хотела. Настаняване.
Информационна среща и ОПОЗНАВАТЕЛНА ОБИКОЛКА на СТАРИЯ ГРАД с местен екскурзовод на български език (включен в цената): Екскурзоводът ще ви ориентира, ще даде практична информация за престоя и ще ви заведе на първата вълнуваща среща със Стара Прага. Тесните калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад, където ще разгледаме емблематичните забележителности на Стария Град - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария. Докато слушаме историята и легендата за най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г. - Орлой, разположен в центъра на площада, ще имаме възможността да се насладим и на „разходка на Апостолите”, която събира на всеки кръгъл час хиляди туристи от цял свят.
При желание на групата можем да посетим и православната църква Св. св. Кирил и Методий. Красивата барокова сграда е построена в периода 1730–1736 г. от Килиан Игнац Динценхофер, а през 1933 г. е предоставена за дългосрочно ползване като катедрала на Чехословашката православна църква. Църквата е посветена на светите братя Кирил и Методий, които донасят православното християнство в Моравия. Освен като православен храм, мястото е и музей, разказващ драматичната история на героите от чешката съпротива срещу нацизма, които се укриват в криптата през 1941-42 г., а след предателство са обкръжени и се самоубиват там, за да не попаднат в ръцете на германците.
По желание: Круиз по Вълтава (1 час).
Свободно време. Нощувка.


ДЕН 2
Прага
Закуска. ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ПРАГА с местен екскурзовод (около 3 ч.): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще стигнем до Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският канал с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага със стражевите кули от двете му страни (Малостранска и Страроместка), с 16-те арки и скулптурите на светци, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само от туристи заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и от много местни художници и музиканти, които създават неповторима творческа атмосфера. Карловият мост, Карловият университет и архитектурният комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесните калдаръмени улички ще ни изведат отново на Староместкия площад.
По желание и с предварителна заявка: РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА С ВКЛЮЧЕН ОБЯД на блок маса (около 2 часа).
Свободно време.
Нощувка.


ДЕН 3
ПрагаКарлови Вари
Закуска.
Туристическа програма по желание: "КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.
Нощувка.


ДЕН 4
ПрагаСофия
Закуска. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма по желание: ПЕШЕХОДЕН ТУР "ПРАГА Е МАГИЯ" - манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния Нови свет с местен лицензиран екскурзовод.
Среща пред хотела за трансфер до летището. Полет за София в 16.25 ч. Кацане на летище София в 19.35 ч.


Описание на хотела:
Хотел Tosca 3* се намира в центъра на Прага, в историческия квартал Vinohrady и на пешеходно разстояние от Вацлавския площад. Хотелът предлага безплатен Wi-Fi интернет. Стаите са оборудвани с телевизор, сейф и самостоятелна баня.
На разположения в непосредствена близост до хотела площад (Namesti Miru) се намират емблематичната катедрала Св. Людмила в стил неоготика (от 1888 г.), театър Винохради (от 1907 г.), чиято сграда е един от уникалните архитектурни шедьоври на Прага, Националния дом на Винохради в стил неоренесанс (от 1894 г.) и много други. Старoместкият площад с известния астрономически часовник и Еврейският квартал са леснодостъпни пеша или с градски транспорт (трамвайната спирка и спирката на метро А са в непосредствена близост).


Линк към сайта на туроператора: https://goo.gl/yd7uBo

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Майски празници - Чехия |  Майски празници - Прага

Избрани оферти