Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будапеща

БУДАПЕЩА - ПРЕДКОЛЕДНА

Номер на оферта

/

205981

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА;
ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН).

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 3 нощувки в Будапеща и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща, Естергом, Сентендре и двореца „Гьодьольо“. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 или 2 звезди.

ПЪРВИ ДЕН – 18:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 21:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 20:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелград - Будапеща. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта пристигане в Будапеща. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до големия завой на Дунава, Естергом и Сентендре. Естергом е старата столица на Унгария. Този град, а не Будапеща, унгарците наричат „кралицата на Дунава”. Разглеждане на града и на катедралата – най-голямата църква в Унгария. Разглеждане на Сентендре – кокетно градче, чийто стар град ще ви върне назад във времето със своите дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти, галерии и пр. Завръщане в Будапеща. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Полудневна екскурзия до двореца в Гьодьольо, разположен на около 30 км. от Будапеща и известен като любимият унгарски дом на императрица Сиси. Дворецът е строен в средата на XVIII век от граф Антал Грасалкович, посрещал е много именити гости, сред които самата Мария Терезия. Дворецът е подарен на император Франц Йосиф и на императрица Елизабет по повод коронясването им за суверени на Унгария. Императорското семейство обичало де се оттегля тук през пролетта или през есента, далеч от тежкия протокол на виенските дворци. Сиси обожавала това място, където можела да язди с часове, необезпокоявана от никого. Завръщане в Будапеща. Възможност за разходка с корабче по р. Дунав (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за България по маршрут БудапещаБелград - София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер София - Пловдив.

15.12.2017 - 19.12.2017 325 лв.

цена на възрастен в двойна/тройна стая 325 лв.
цена на човек в индивидуална стая 401 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни 235 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен 285 лв.

Тагове

Оферти - Унгария |  Оферти - Будапеща |  Екскурзии - Унгария |  Екскурзии - Будапеща |  Коледни базари - Унгария |  Коледни базари - Будапеща

Избрани оферти