Начало / Екскурзии / Екскурзии - Велико Търново

Старопрестолни столици - тридневна екскурзия с автобус!

Номер на оферта

/

151069

Дати & цени

Цената включва

• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в района на Шумен;
• Туристическа програма във Велико Търново и Шумен;
• Посещение на комплекс „Стара Плиска” и НИАР "Плиска";
• Посещение на НИАР "Велики Преслав" и манастира в Патлейна;
• Посещение на НИАР „Мадара”;
• Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Входни такси за посещаваните обекти:
         - Архитектурно-музеен резерват „Царевец” – възрастни – 6 лв; учащи – 2 лв;
         - Църква„Свети 40 мъченици” – възрастни – 5 лв; учащи – 1 лв;
         - Музей на восъчните фигури – възрастни 10 лв; учащи и пенсионери – 5 лв;
         - Музей „Дворът на кирилицата” – възрастни – 8 лв; ученици и лица над 65 г. – 4 лв; деца до 7 г. - безплатно;
         - Национален историко-археологически резерват Плиска ” – възрастни – 5 лв; ученици и студенти – 2 лв;
         - Национален историко-археологически резерват „Велики Преслав” – възрастни – 4 лв; ученици и студенти – 1 лв;
         - Национален историко-археологически резерват „Мадара” – възрастни – 4 лв; ученици, студенти и хора с увреждания – 1 лв;
         - Шуменска крепост – възрастни – 3 лв; учащи и хора с увреждания – 1 лв;
         - Монумент „Създатели на българската държава” – възрастни – 3 лв; деца и учащи – 1 лв;
         - Регионален исторически музей – Шумен ” – възрастни – 3 лв; ученици и студенти – 1 лв;
         - Томбул джамия – възрастни – 4 лв; учащи – 2 лв;
• Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

ДАТА: 05.08.2022

3 дни / 2 нощувки

ЦЕНА на човек: 209 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияВелико ТърновоШумен
Отпътуване в 6.30 ч. от гр. София, пл. „Сточна гара“, за Велико Търново, разположен амфитеатрално на няколко хълма в пролома на река Янтра. Възхитен от красотата на града,Иван Вазов пише: ”Като гледам тоя невероятен, невъзможен град, аз мисля, че пред мен стои видение, сън, измама за очите. Надали има на света град с подобно живописно местоположение.” Единственият град, който два пъти е столица на България – по време на Второто българско царство /1185-1393/ и след Освобождението от Османско иго /1878-1879/. През 1879г. тук е създадена Търновската конституция, действала до 1947г. Пристигане преди обяд. Туристическа програма: Посещение на архитектурно-музеен резерват “Царевец”с известната Балдуинова кула, наречена на император Балдуин Фландърски, Двореца на българските царе и Българската патриаршия; Паметника на Асеневци, издигнат в чест на великите български царе Асен, Петър, Калоян и Иван Асен ІІ; Паметника „Майка България”, посветен на загиналите през войните /1885 г., 1912-13, 1915-18г./; Музея с восъчните фигури ”Царевград Търнов”, с богата колекция от уникални експонати на царе, боляри, духовници и занаятчии от династията на Асеневци. Свободно време за обяд и разходка по най-емблематичната за града улица „Гурко” с къщи, строени по време на османското иго и из Самоводската чаршия с автентични работилници и дюкянчета на различни майстори.
В 16:00 ч. отпътуване за Шумен. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден ШуменВелики Преслав – Природен резерват „Патлейна” – Национален историко-археологически резерват „Мадара” – ПлискаШумен
Закуска. Отпътуване за Велики Преслав – втората столица на Първата българска държава от 893 г., средище на духовен и книжовен живот, което винаги ще се свързва със Златния век на България и цар Симеон. Туристическа програма: разглеждане на Националния историко-археологически резерват „Велики Преслав” и манастира „Св.Пантелеймон” в природен резерват „Патлейна”, където след отказването си от властта се оттегля цар Борис І.
Продължаване по маршрута за Националния историко-археологически резерват „Мадара” за разглеждане на пещерните светилища, крепостите, дворците и манастирските комплекси, сътворени от човека през различните епохи, както и на уникалния скален релеф „Мадарски конник”, един от българските символи, обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство и не на последно място един от 100-те национални туристически обекти.
Отпътуване за Плиска, столицата на първата българска държава, мястото, където е създадена и откъдето е поела своя път кирилицата не само до всички кътчета на нашата родина, но и към редица славянски страни, към Монголия и други държави, за да се наложи като писмена норма пред добре известната в средновековието глаголица. Туристическа програма: посещение на музея „Дворът на кирилицата” в комплекс „Стара Плиска”, уникален паметник на културата в световен мащаб, изграден, за да напомня на идните поколения този исторически факт, да не позволи да потънат в забвение авторът на кирилската азбука Св.Климент и цар Борис І Михаил, владетелят, горещо подкрепящ и щедро подпомагащ неговата дейност; разглеждане на Националния историко-археологически резерват Плиска – Голямата базилика, където се предполага, че Борис І е приел монашеския сан, Цитаделата, Големият дворец (Тронната зала) и Малкият дворец.
Връщане в Шумен. Свободно време за разходка в центъра на града. Вечеря. Нощувка.

3 ден Шумен - София
Закуска. Туристическа програма в Шумен: посещение на Шуменската крепост – една от най-древните по българските земи; монумента „Създатели на българската държава”, величествено извисяващ се над Шуменското плато и символизиращ идеята за основаването, развитието и възхода на нашата държава от VІІ до Х в.; Регионалния исторически музей с богата колекция, църквата „Св.Георги”; Томбул джамия от 1744 г.– най-големият турски култов паметник в България.
Свободно време за обяд и разходка в центъра.
В 14:00 часа отпътуване за София. Пристигане вечерта.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Деца до 11,99 г., настанени с двама възрастни в стая - минус 20 лв.
Доплащане:
• Настаняване в единична стая - плюс 60 лв.
 
Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация 50% от пакетната цена;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Велико Търново |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Велико Търново |  Лято в България - България |  Лято в България - Велико Търново

Избрани оферти