Начало / Екскурзии / Екскурзии - Манама

Бахрейн - Райска градина сред Персийския залив

Номер на оферта

/

229067

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София - Дубай - София с включени летищни такси
*Самолетен билет Дубай - Бахрейн (Манама) - Дубай с включени летищни такси
*Включен ръчен и чекиран до 20 кг. багаж за посочените отсечки
*Всички трансфери летище - хотел - летище
*2 нощувки със закуски в Дубай в хотел Golden Tulip Media 4* или подобен
*Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
*5 нощувки със закуски в Бахрейн в хотел Ramee rose 4* или подобен
*2 целодневни екскурзии в Бахрейн с екскурзовод
*Включени 2 обяда
*Полудневен шопинг тур в Бахрейн с екскурзовод
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс“
*Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
*Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване

Цената не включва

*Разходи от личен характер
*Виза за Бахрейн - получава се на пристигане на летището - 15 USD (При евентуално увеличение в цената на входната виза, туроператорът ще уведоми своевременно)
*Допълнителни екскурзии
*Всичко неупоменато във включено в цената
*Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване в хотела и се таксува на стая на вечер по: Хотели 4* - AED 15
*Застраховка „Отмяна на пътуване“
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16лв
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Бахрейн - Райска градина сред Персийския залив

Цена на човек в двойна стая:
08.11 - 15.11.2019 - 2476 лв. STOP SALE

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден София - Дубай/ 08.11.19
Среща на летище София / Терминал 2 с водача на групата. Полет за Дубай в 14:10ч. с авиокомпания FLY DUBAI. Пристигане на летище Дубай в 20:55ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер и настаняване хотел Golden Tulip Media 4* или подобен. Нощувка.

2-ри ден Дубай - Бахрейн/ 09.11.19
Закуска. Полудневна обиколка на Дубай (включена в цената с екскурзовод на български език). Съчетание на старинното с модерното и немислими архитектурни шедьоври, заради които Дубай е наричан често «Града на бъдещето»! Нашата обиколка ще започне от крайбрежния квартал Джумейра (Jumeirah) , където спираме за снимки на плажа, в близост до 7-звездния хотел Бурж ал Араб (Burj al Arab), след което ще посетим Мадинат Джумейра – пресъздаващ традиционния арабски стил и атмосфера, там ще минем покрай малки дюкянчета със сувенири, арабски аромати и дрехи, кафенета и ресторанти, от където се открива страхотна градина с водни канали и гондоли. Продължаваме към изкуствения остров The Palm-Jumeirah, възможност за посещение на Фешън авеню в хотел Atlantis The Palm, след което ще посетим новия луксозен квартал Dubai Marina.
Следва трансфер до летището за директен полет до Бахрейн (Манама) в 16:15ч. Кацане на летището в Бахрейн в 16:30ч. и трансфер до хотела. Нощувка.

3-ти ден Бахрейн/ 10.11.19
Закуска. Целодневна екскурзия включена в цената. Обиколката започва от известната джамия Ahmed Al Fateh Grand Mosque. Построена през 1987г, тя е една от най - големите джамии в света! Обхваща площ от 6500 кв.м и може да побере до 7000 поклонници наведнъж. Посещение на Националния музей на Бахрейн - най - големият и един от най - старите обществени музеи в Бахрейн. В него са изложени артефакти , обхващащи близо 5000 години от историята на страната. Включва три зали, посветени на археологията и древната цивилизация на Дилмун (древен шумерски остров , датиращ от 3 век Пр.Хр. земята на който се смятала за свещена и островът бил наричан още „блаженият о-в, или „светла, сияеща земя“)., изобразяващи културата и начина на живот в миналото. Обиколката продължава към Къщата на шейх Иса Бин Али (управлява Бахрейн от 1869г. до смъртта си. Той е един от най-дълго управляващите владетели в региона - 63 години. В миналото тя е била резиденцията и седалището на правителството на шейха. Състои се от няколко помещения и се смята за един от най-впечатляващите образци на ислямската архитектура на острова). Ще посетим традиционния пазар Maharaq souq, който предлага широка гама от стоки и храни, характерни за региона. За да разберем каква е била една от основните индустрии в миналото, ще продължим към мястото, където се строят галери (вид лодки), с които синовете на Кралство Бахрейн са известни от древни времена и които се свързват с техния живот като нация. Местните хора наричат галерите също “Al-Banush”. Използвали са ги за риболов, гмуркане, товарни и пътнически превози. Следва обяд в местен ресторант, след което ще се отправим към пристанището на Бахрейн. Следва посещение на Royal Camel Farm, ферма за камили, на територията на която има над 600 камили. Създадена е от шейх Мохамед, владетел на Кралството. Камилите се отглеждат с цел да се запази тяхното съществуване като вид, тъй като в миналото те са били основния транспорт за жителите на страната. Обиколката приключва с посещение на Пътеката на крал Фахд - поредица от мостове и пътища, които свързват Саудитска Арабия и Бахрейн. Създава се с цел подобряване на връзката между двете държави.
Нощувка.

4-ти ден Бахрейн/ 11.11.19
Закуска. Целодневна екскурзия включена в цената. Обиколката ще започне с посещение на Комплекса за ислямско изкуство Bait Al Quran (превод от арабски: Къщата на Корана), който се намира в Хура, район на столицата Манама. Посещение на занаятчийския център на Манама - именно тук ще имате възможността да се докоснете отблизо до източната култура и местните традиционни занаяти. Ще видим ръчно изработени бижута, бродирани дрехи, калиграфия и др. Обяд в местен ресторант. Посещение на най-високия хълм в Бахрейн, т.нар. „Джабел ал Дукан“ (в превод от арабски език „Планината на дима“). Планината е заобиколена от множество пещери и е богата на петрол и природен газ. Разположен под планината е и първият петролен кладенец в Персийския залив. Той е открит и управляван от Бахрейнската петролна компания. Оттам се отправяме към едно от най-популярните места в страната, носещo със себе си много легенди - т.нар. „Дърво на живота“ ("Shajarat-al-Hayat"). Смята се че то е на повече от 400 години и продължава да съществува в пустинята без очевидно да има около себе си източник на вода. До днес остава загадка от къде дървото се снабдява с вода. Една от легендите на местните е, че дървото е защитено от бог Енки (бог на водата в шумерската религия). Други твърдят, че то се намира на мястото на някогашната Райска градина.
Следва Природен резерват Al Areen. Разположен в Сакхир, само на 30 км от столицата Манама, паркът е един от петте защитени територии в страната. Разположен е на площ от 7 кв. км като в него могат да се срещнат около 100 000 растения и над 45 вида животни, 82 вида птици, типични за Бахрейн, както и такива, които са типични за районите на Африка и Южна Азия. Видовете, които могат да се видят в природния резерват в парка, включват арабския орикс, който е изчезнал вид в дивата природа, южноафрикански гепард, лъв, африкански скален питон, персийска газела, африканско диво куче, петниста хиена, импала, елен лопатар, меден язовец и пустинни зайци. Последната спирка за деня е Бахрейнската мотописта (фото пауза отвън). Дизайнът на пистата е дело на немския архитект Херман Тилке, проектирал и пистата в Малайзия.
Нощувка.

5-ти ден Бахрейн/ 12.11.19
Закуска. Посещение на Manama Souq, който се намира се между старата част и бизнес района на град Манама. Разхождайки се из типичния арабски пазар, тук ще намерите разнообразие от текстилни изделия, злато, сребро, перли, подправки, сушени плодове и сувенири. Навсякъде се носят аромати на арабски масла, а пъстрите платове и шалове заинтригуват всеки, който мине оттам. Ще имаме свободно време, за да се научим как да се пазарим с местните търговци и да си вземем по малко спомени от бахрейнската култура.
Следва посещение на Bahrian City Center. - търговски център с магазини на над 150 модни марки, над 50 ресторанта за хранене, където можете да намерите както традиционна кухня, така и международни ястия.
Нощувка.

6-ти ден Бахрейн/ 13.11.19
Закуска. Свободно време за разходка или допълнителни екскурзии.

7-ми ден Бахрейн - Дубай/ 14.11.19
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет за Дубай в 12:05ч. Кацане на летище Дубай в 14:25ч. и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

8-ми ден Дубай/ 15.11.19
Ранна закуска и освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището за полет до София в 09:40ч. Кацане на летище София в 13:25ч.

==============================================================

Забележки:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 20
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит в размер на 50% от сумата на човек
*Доплащане на 100% до 40 дни преди заминаването

Необходими документи:
*Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
*от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
*от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
*под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет

Допълнителна информация:
*Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.72 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
*Моля да имате предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозитът не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
*При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Бахрейн |  Оферти - Манама |  Екскурзии - Бахрейн |  Екскурзии - Манама |  Екзотична почивка 2024 - Бахрейн |  Екзотична почивка 2024 - Манама

Избрани оферти