Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Банкок и Пукет – самолет от София и обслужване на български!

Номер на оферта

/

209015

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Истанбул - Пукет и Банкок - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени всички такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг
Самолетен билет Пукет - Банкок с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг
Групови трансфери летище - хотел- летище
4 нощувки със закуски в хотел "Novotel Phuket Kamala Beach" **** (или подобен) в Патонг, о-в Пукет;
3 нощувки със закуски в хотел "Ramada Plaza Bangkok Menam Riverside" **** (или подобен) в Банкок;
Панорамна обиколка на Банкок с включен обяд;
Панорамна обиколка на Пукет с включен обяд;
Местен екскурзовод;
Водач-преводач от България;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

Цената не включва

Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;
Туристическа виза за Тайланд;
Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги:
Туристическа виза за Тайланд (заплаща се с депозита)
€35
Целодневна екскурзия до остров Пан Нга с включен обяд при минимум 10 туристи €132
Целодневна екскурзия до островите Пи Пи с моторна лодка и включен обяд при минимум 10 туристи €132
Посещение на шоуто "Пукет Фантазия" с включена вечеря при минимум 10 туристи €101
Вечеря по меню с фолклорна програма в местен ресторант в Банкок (с включен трансфер) при минимум 10 туристи €46
Вечеря на кораб "Гранд Пърл" по р. Чао Прая в Банкок (с включен трансфер) при минимум 10 туристи €81
Целодневна екскурзия до плаващия пазар "Дамноен Садуак" с включен обяд при минимум 10 туристи€76

Програма на пътуването

ДЕН 1
СофияПукет
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 10:05 ч. за Истанбул с полет на „Turkish Airlines“. Кацане в Истанбул в 12:35 ч. Отпътуване за Пукет в 14:45 ч.
ДЕН 2
Пукет
Кацане на летището в Пукет в 04:00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване между 14:00 и 16:00 ч. (в случай на възможност от страна на хотела настаняването може да се извърши и по-рано). Свободно време. Вечерта по желание посещение на шоуто „Пукет Фантазия“ с включена вечеря (17:30 – 23:00 ч.). Това е най-популярното атракционно шоу на Пукет, което съчетава програма в стила на Лас Вегас с елементи на „Дисниленд“ – изключителен спектакъл, претворил тайландската култура и история чрез ефектни акробатични номера, пиротехника и цирково представление с 30 слона. По време на шоуто ще имате възможност да наблюдавате демонстрация на занаяти или дори да пояздите слон. Гостите ще могат да опитат разкошните ястия от блок масата на ресторант „Голдън Манора“, разположен в същия комплекс. По време на представлението не се разрешава използването на каквито и да било средства за снимане. Нощувка.
ДЕН 3
Пукет
Закуска. Панорамна обиколка на Пукет (ок. 4 ч.): най-известните плажове на Пукет, посещение на храма „Чалонг“ и кратка обиколка на предградието Пукет, известно с традиционна португалска архитектура. Интерес за посетителите в храма „Чалонг“ представлява восъчната фигура на монах, която се съхранява при специални условия в отделно помещение до храма. Предвидено е и посещение на най-известната панорамна площадка на острова – нос Промтеп. По време на екскурзията ще имате възможност да си закупите ръчно обработени скъпоценни камъни или кашу от местните фабрики. Обяд в местен ресторант по време на обиколката. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 4
Пукет
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до остров Пан Нга с включен обяд (ок. 9,5 ч.). Тази вълнуваща екскурзия предлага на туристите възможността да видят уникалния и впечатляващ пейзаж на залива Панг Нга – един от най-необикновените и красиви природни комплекси – естествен декор на сцени от филма „Мъжът със златния пистолет“ от поредицата за Джеймс Бонд от 1974 г. Оттам гостите се отправят за Лаем Сай, за да се насладят на още по-вълнуващите гледки на варовиковите планини на островите Панак и Хонг, след което се посещава остров Кох Тапу, известен с името „островът на Джеймс Бонд“. След това разходката продължава с моторна лодка през мангрова гора и пещери, чиито клифови скали се издигат величествено над морето. На остров Кох Пани ще бъде сервиран късен обяд, след което екскурзията ще завърши с разходка край мечтаните пейзажи на островите Кох Кай или Нака. Връщане на о-в Пукет. Нощувка.
ДЕН 5
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до островите Пи Пи с моторна лодка и включен обяд (ок. 9,5 ч.). Екскурзията включва посещение на заливa Ло Са Мах, острова Пи Пи Лей с известния залив Майа, където е сниман филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Предлага се и възможност за гмуркане с шнорхели за наблюдение на магичния подводен свят. За търсачите на силни усещания се предоставя възможност да слязат и на други екзотични островчета. Посещава се и Пещерата на викингите на Пи Пи Лей, където са съхранени древни рисунки по стените. Това е идеалното място за опознаване на цветовете и ритмите на този тропически рай. Връщане на о-в Пукет. Нощувка.
ДЕН 6
ПукетБанкок
Закуска. Трансфер до летището в Пукет. Полет до Банкок. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. По желание вечеря с фолклорна програма в местен ресторант (ок. 3 ч.). Вечерята се провежда в типичен тайландски ресторант, където ще имате възможността да се насладите на автентична тайландска кухня, традиционни тайландски танци и изключителното тайландско гостоприемство. Нощувка.
ДЕН 7
Банкок
Закуска. Панорамна обиколка на Банкок. Този популярен тур ще Ви отведе до тайните на будизма в съчетание със забързания живот на града. Турът включва Големият кралски дворец с Храма на изумрудения Буда, канала „Лонг“ и храма „Ват Арун“. Градът е построен при вливането на река Чао Прая в Тайландския залив и територията му е прорязана от множество канали. Историческият център на Банкок е разположен на остров Ратанакосин, на бреговете на р. Чао Прая. Тук се намира Големият кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години. В пределите на двореца се намира Храмът на изумрудения Буда, който се счита за едно от най-свещените места в страната. Обиколката завършва с посещение на храма „Ват Арун“, построен на западния бряг на р. Чао Прая. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Вечерта по желание вечеря на круизен кораб (ок. 3,5 ч.): разходката с кораба „Гранд Пърл“ ще Ви позволи да се докоснете до живота и културата на Тайланд, минавайки покрай величествените храмове на Банкок, които се намират на брега на Чао Прая. Вечерята ще бъде сервирана на бюфет в съпровод на музикални изпълнения на пиано. Нощувка.
ДЕН 8
Банкок
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до плаващия пазар „Дамноен Садуак“ с включен обяд в Сампран и фолклорно шоу (ок. 10 ч.). Тази впечатляваща екскурзия ще Ви отведе до световноизвестния плаващ пазар на Дамнoен Садуак, разположен на около 100 км западно от Банкок. Екскурзията включва посещение на Након Патом, където се намира най-високо разположеното чеди (свещено будистко място за медитации) в Тайланд и най-голямата пагода в Югоизточна Азия. В хотелския комплекс „Sampran Riverside Aprime Country Resort“ ще Ви бъде предложен обяд на блок маса, включващ ястия от международната кухня, с фолклорно шоу, свързано с обичаите и живота на тайландците. Представлението включва възстановка на пъстра процесия по ръкополагане в будизма, елегантен танц на пръсти, демонстрация на бойни изкуства, племенни танци, бой с мечове, впрегнати слонове, традиционна сватбена церемония и много други. Нощувка.
ДЕН 9
БанкокСофия
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до старата столица Аютая с включен обяд (около 9,5 часа). Градът възниква в средата на 14 в. и се разраства много бързо. Аютая преживява бурен разцвет през 17 в., когато холандците развиват търговията по море, което води до създаване не търговски взаимоотношения с Китай, Индонезия и Европа. През 1767 г. градът е почти напълно разрушен от бирманците. Днес единствено останките от селищата на чуждестранните търговци по бреговете на Чао Прая, напомнят за славното минало на града. Екскурзията започва с посещение на летния дворец на крал Рама V, известен под името „Банг Па-Ин” (в двореца има изискване за прилично облекло). Следва разходка из великолепните руини, с които градът е известен в цял свят. Връщане в Банкок. Трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул в 23:45 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“.
ДЕН 10
София
Кацане в Истанбул в 06:05 ч. Отпътуване в 08:45 ч. за България. Кацане на летище София (Терминал 2) в 09:45 ч.
Полезна информация:
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на вътрешен полет 4950 THB с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс: 1 USD = 1,8 лв. и 1 EUR = 36 THB. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
Снимането е разрешено пред забележителностите, но не и вътре в сградите. В храмовете се влиза с подходящо облекло (покрити колене и рамене). При влизане в храмовете се изисква събуване на обувките в знак на уважение.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпаниите.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи.
Часово време: София – 12 ч.; Банкок – 17 ч.
Местната валута - Тайландски бат (THB)
Валутен курс: 1 THB = 0,05 BGN; 1 THB = 0,025 EUR

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти