Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

Аликанте - Ла Манга Дел Мар Менор - Валенсия - Барселона - 5 нощувки - самолет

Номер на оферта

/

175732

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София - Аликанте и Барселона - София

Летищни такси

Голям салонен багаж с размери 56/45/25 см

Транспорт с автобус в Испания

Медицинска застраховка за лица до 65 г.

5 нощувки със закуски / 1 в Аликанте, 1 във Валенсия и 3 в района на Барселона/

5 вечери

Екскурзоводско обслужване по маршрута на български език

Цената не включва

Градски такси /заплащат се на място в хотела от всеки на рецепция/

Входни такси за посещаваните обекти

Медицинска застраховка за лица над 65 г.: 10 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 23 кг в двете посоки: 148 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - Цената на чекирания багаж се гарантира при заявяване на багажа при подписване на договора/

Екскурзия до Монсерат (включва транспорт и екскурзовод на бълг. език): 35 евро = 69 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Екскурзия до Фигерас (включва транспорт и екскурзовод на български език+входни такси): 45 евро = 88 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Възможен трансфер от Бургас - летище София - Бургас /при минимум 20 човека/: 80 лв

/заявява се и се заплаща предварително от България/

Програма на пътуването

Маршрут: Аликанте – Ла Манга Дел Мар Менор – ВаленсияБарселона

6 дни / 5 нощувки със закуски и вечери

ДАТА: 25.10.2017 – 30.10.2017 г.

ЦЕНИ:

1) Цени при ранни записвания до 31.07.2017 г.
Възрастен в двойна и тройна стая: 1330 лв.

2) Стандартни цени след 31.07.2017 г.
Възрастен в двойна и тройна стая: 1410 лв.

------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==================================================================

ПРОГРАМА

1 ден (25.10.2017):
Отпътуване от летище София в 06.05 ч. с полет до Аликанте. Пристигане в 08.35 ч. местно време. Обзорна обиколка на Аликанте - един от най - красивите градове на испанското крайбрежие на Средиземно море. Отпътуване за Ла Манга дел Мар Менор /провинция Мурсия/, удивително място с повече от 320 слънчеви дни в годината, което привлича туристи от цял свят. Мнозина признават, че районът на Мар Менор /„Малкото море”/ предлага най – здравословния климат в цяла Испания. При възможност круиз около солената лагуна. Ще видим и петте острова – Bar?n, Perdiguera, Redondela, Ciervo и Sujeto и ще се запознаем с интересната история на района. Връщане в Аликанте и попътен престой в Елче – център на обувното производство на Испания. Настаняване в хотел в Аликанте. Вечеря. Нощувка.

2 ден (26.10.2017):
Закуска. Отпътуване за Валенсия. Туристическа програма: разглеждането започва с Града на изкуствата и науките - ултрамодерен комплекс, дело на гениалния архитект Сантяго Калатрава, включващ полусферичен Планетариум, IMAX кино с лазерно шоу, Дворец на изкуствата “Кралица София”, Музей на науките “Принц Филип”, пешеходна алея и Океанографски парк с най-големия Аквариум в Европа /седем остъклени сгради, всяка съответстваща на морския свят на един от седемте континента/. Престой и свободно време 2 часа, следва пешеходна обиколка на историческия център на Валенсия и посещение на Катедралата, където в специален параклис се съхранява Светият Граал. Свободно време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден (27.10.2017):
Закуска. Отпътуване за Барселона. Пешеходен тур: площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал. Свободно време за разходка по Лас Рамблас, най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

4 ден (28.10.2017):
Закуска. Автобусна обиколка: запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди - Саграда Фамилия, парка Гуел, "Каса Батйо" и "Ла Педрера", Градския парк с Парламента и Зоологическата градина, Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г., паметника на Колумб, площад "Каталуния" - сърцето на Барселона, площад "Испания" с "танцуващите" фонтани, хълмът Монжуик със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г., Барселонета - плажът на града, крайбрежният булевард и Маремагнум - центърът на забавленията, стадион "Камп Ноу" - най-големият в Европа. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден (29.10.2017):
Закуска. По желание отпътуване за Монсерат, за да посетим манастира, където се съхранява националната светиня на Каталуния - статуя на Богородица с младенеца, наречена Черната Дева. Можете да докоснете дясната й ръка и да й доверите съкровеното си желание ... Пред нас ще се разкрие удивителната природа на Пиринеите и причудливите форми на варовиковите скали. По време на второто си пътешествие Христофор Колумб дава името Монсерат на един от Антилските острови, който сега е британска територия, в чест на свещената планина. В 13.00 ч. ще се насладим на известното каталунско песнопение „Виролай”, изпълнявано от хора на момчетата Есколания. Световноизвестната музикална школа е основана през 13 век и е едно от най-старите музикални учебни заведения в Европа. Възможност за посещение на музея, в който се съхраняват картини на Ел Греко, Караваджо, Лука Джордано, Моне, Дега, Пикасо и Салвадор Дали, или за разходка из околността. Връщане в Барселона. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден (30.10.2017):
Закуска. По желание екскурзия до Фигерас – родното място на Салвадор Дали. Творецът е явление не само в света на изкуството, но и в обществения живот на ХХ в. Като виден представител на сюрреализма Салвадор Дали неизменно се свързва и с цялостния образ на родната си Каталуня. Разглеждане на Театъра - музей на Салвадор Дали, построен под неговото ръководство и рожба на изключителното му въображение. Посещение на Замъка в Пубол, подарен от художника на любимата жена и муза. Трансфер до летището за полет до София в 21.30 ч. Пристигане в 01.30 ч. местно време на следващия ден.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации:
Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Застраховка „Отмяна от пътуване“:
Фирмата организатор предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Last minute оферти - Испания |  Last minute оферти - Мадрид

Избрани оферти