Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Потвърдена за 24.04! Барселона-Сарагоса-Мадрид-Толедо-Валенсия-Франция-Италия

Номер на оферта

/

218956

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
- 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Любляна / Постойна
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано
- 1 нощувка със закуска в хотел ** в района на Екс ан Прованс / Арл
- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** на Коста Брава / Маресме
- 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Мадрид
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Валенсия
- 1 нощувка със закуска в хотел **+ на Лигурската ривиера
- Туристическа програма в Милано, Жирона, Сарагоса, Мадрид, Толедо, Валенсия, Кан и Генуа
- Панорамна обиколка на Барселона
- Посещение на Княжество Монако
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
- Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
- Туристическа такса престой в района на Барселона: 1,25 EUR на турист на ден в хотел 4* и 1 EUR на турист на ден в хотел 3* (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела)
- Посещение и входна такса на парка "Гуел"
- Входни такси за музея "Прадо" (15 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), музея "Кралица София" (8 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), Кралския дворец (10 EUR, за деца до 16 г. - 5 EUR) в Мадрид
- Градски транспорт в Мадрид (1,7 EUR - еднопосочен билет; билет за 10 пътувания - 10 EUR)
- Входни такси за Катедралата (11 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,50 EUR) в Толедо
- Входна такса за Океанографския музей в Монако (16 EUR, за деца - 8 EUR)
- Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
- Местен и градски транспорт
- Разходи от личен характер
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Екскурзии 2018!
ИСПАНИЯ: Барселона, Жирона, Коста Брава, Сарагоса, Мадрид, Толедо, Валенсия през Франция и Италия - автобусна екскурзия от София и Пловдив без нощни преходи, ПОТВЪРДЕНА!

12 дни / 11 нощувки

Транспорт: автобус

Дати: 03.04; 24.04; 12.06; 11.09; 09.10.2018

Цена: 1355 BGN



С вкус на ИСПАНИЯ:
ПловдивСофияЛюблянаМиланоМонако – Екс ан Прованс – ЖиронаКоста Брава – СарагосаМадридТоледоВаленсияКоста Брава – БарселонаКоста Брава – Кан – Лигурската ривиера – ГенуаЛюблянаСофияПловдив
Великолепна архитектура, цитрусови плодове, фламенко - това е само малка част от хипнотичната и целуната от слънцето Испания.
ПРОГРАМА:
1 ден
ПловдивСофияЛюбляна ~980 km
Отпътуване от Пловдив в 4.00 ч. от бензиностанция "OMV" дo хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от площад "Александър Невски", в 7.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.
2 ден
ЛюблянаМилано ~500 km
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Италия. Късния следобед туристическа програма в Милано – италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала – най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; пасажът "Виторио Емануеле"; Музикалният театър "Ла Скала" – един от най-известните в света. Настаняване в района на Милано вечерта. Нощувка.
3 ден
МиланоМонако – Екс ан Прованс ~470 km
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Монако. Пристигане около обяд. Пешеходна разходка: Дворецът на фамилия Грималди – създатeлите на княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Свободно време в района на казиното в Монте Карло. Следобед отпътуване за Франция. Настаняване в района на Екс ан Прованс / Арл късно вечерта. Нощувка.
4 ден
Екс ан Прованс – ЖиронаКоста Брава ~445 km
Закуска. Отпътуване в 8.30 ч. за Испания. Пешеходна разходка в стария град на Жирона с възможност за посещение на катедралата. Свободно време. Настаняване на Коста Брава / Маресме. Вечеря. Нощувка.
5 ден
Коста Брава – СарагосаМадрид ~660 km
Закуска. Отпътуване за Мадрид. По пътя пешеходна разходка в Сарагоса (1 ч.): базиликата "Нуестра Сеньора дел Пилар"; площадът с кметството; сградата на Стоковата борса; катедралата. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в района на Мадрид късно вечерта. Нощувка.
6 ден
Мадрид
Закуска. Туристическа програма (минимум 3 ч.): Кралският дворец – строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на мавърска крепост от 9 в.; площад "Ориенте" – любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" – най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" – една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 в.; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид – статуята на мечката и дървото мадроньо. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.
7 ден
МадридТоледоВаленсия ~440 km
Закуска. Отпътуване за Толедо - невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедралата от 13 в. и църквата "Санто Томе" с шедьовъра на Ел Греко. Отпътуване за Валенсия. Настаняване в района на Валенсия вечерта. Нощувка.
8 ден
ВаленсияКоста Брава ~410 km
Закуска. Туристическа програма във Валенсия – третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испанско-арабските традиции: архитектурно-културният комплекс "Град на Изкуствата и Науките", дело на архитекта Сантиаго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа); историческият център: Арената – една от най-големите в Испания, централният площад с кметството и Историческия музей на града, Копринената борса – шедьовър на валенсианския готически стил, включен в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО; катедралата, строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният граал, и сградата на валенсианското правителство. Отпътуване за Коста Брава / Маресме около обяд. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
9 ден
Барселона
Закуска. Отпътуване в 8.30 ч. за Барселона. Панорамна обиколка (минимум 6 ч.): Градският парк с Парламента и Зоологическата градина; Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г.; площад "Колумб" с паметника на великия откривател; площад "Каталуния" – сърцето на Барселона; две от най-известните къщи на модерниста Антони Гауди "Каза Байо" и "Ла Педрера"; стадион "Камп Ноу" – най-големият в Европа; катедралата "Саграда Фамилия" – шедьовърът на архитекта Гауди; площад "Испания" с "танцуващите" фонтани; хълмът Монджуик с многобройните паркове, художествени галерии и заведения за развлечение; музейният архитектурен резерват "Побле Еспаньол"; Националният дворец – днес Музей на каталунското изкуство; Олимпийският пръстен със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.; Олимпийското градче с пристанището; двете най-високи сгради в Барселона и Барселонета – плажът на града; Крайбрежният булевард и Маремагнум – центърът на забавленията и свободното време. По желание посещение на парка „Гуел“ – част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и най-посещаваният парк в града. Пешеходна разходка по улицата на артистите "Рамбла" – най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи. Свободно време в Готическия квартал – старата част на Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. Тук се издигат "Св. Еулалия" - официалната катедрала на града, кметството на Барселона и Женералитата. Вечеря. Нощувка.
10 ден
Коста Брава – Кан – Лигурската ривиера ~680 km
Закуска. Отпътуване в 8.30 ч. за Франция. Привечер пешеходна разходка в Кан – "Зимен салон на световната аристокрация", летен курорт от първостепенна величина и един от най-престижните курорти в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. Настаняване на Лигурската ривиера късно вечерта. Нощувка.
11 ден
Лигурската ривиера – ГенуаЛюбляна ~620 km
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощи на Йоан Кръстител – покровителят на Генуа; Дворецът на дожите – в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" – сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Свободно време по главната улица "Гарибалди", известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Отпътуване в 12.00 ч. за Словения. Настаняване в района на Постойна / Любляна късно вечерта. Нощувка.
12 ден
ЛюблянаСофияПловдив
~980 km
Закуска. Отпътуване в 7.30 ч. за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" – около полунощ.

ЦЕНИ И ДАТИ:
03.04.2018 - 1215 лв. - няма места
24.04.2018 - 1365 лв.
12.06.2018 - 1379 лв.
11.09.2018 - 1379 лв.
09.10.2018 - 1355 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
Входна такса за парка "Гуел" в Барселона (заявява се предварително при сключване на договора за организирано пътуване, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация) на турист при минимум 30 туристи - 17 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист - 526 лв.
ОТСТЪПКИ:
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - 79 лв.
Ученици и студенти (до 25 г) - 35 лв.
0005

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Майски празници - Испания |  Майски празници - Барселона

Избрани оферти