Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Барселона - Коста Брава - Френска ривиера - 7 нощувки - самолет - 22.05.2018 г.

Номер на оферта

/

151898

Дати & цени

Цената включва

* Самолетен билет София-Барселона
* Самолетен билет Милано-София;
* летищни такси
* малък салонен багаж с макс. р-ри 55см x 40см x 20 см
* 7 нощувки /2 нощувки със закуски и 5 нощувки със закуски и вечери в Коста Брава/ в хотели категория 3*;
* Автобусен транспорт по програмата;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
* Медицинска застраховка.

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* Входните такси на посещаваните туристически обекти;
* регистриран багаж до 20 кг.- 130 лева;
* Екскурзията до манастира “Монсерат”: 30 евро*/59 лв.;
* Рицарски турнир /автобусен транспорт, напитка и спектакъл Фламенко/: 45 евро/88 лв., за деца до 12г.: 25 евро*/49 лв;
* Катедралата „Саграда Фамилия“ /Транспорт, входна такса и екскурзовод/- 35 евро / 69 лв.;
* Екскурзия “Нощна Барселона”: 20 евро*/39 евро;
* Трансфер от/до летище София от Пловдив и Хасково: 25лв. * /в двете посоки/
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

София – БАРСЕЛОНА – КаркасонАвиньонНицаМонакоМонте КарлоСофия

ДАТА: 22.05. – 29.05.2018 г.

8 дни / 7 нощувки

ЦЕНА:
Отстъпка 50 лв. от посочените цени за резервации до 31.01.2018 г.

Възрастен в двойна/ тройна стая: 1045 лв.

---------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ПРОГРАМА

22.05.2018:
Отпътуване от летище София за Барселона /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/ в 17:50ч. Пристигане в Барселона и отпътуване за Коста Брава. Нощувка.

23.05.2018:
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

24.05.2018:
Закуска. Свободно време за плаж или По желание полудневна екскурзия до манастира “Монсерат”, посветен на Богородица и наричан "La Moreneta" („Черната дева“), който е патрон-покровител на Каталуня от 19 век и е посещаван от хиляди местни богомолци и туристи от цял свят. Легендата за „Черната Дева“ възниква през 9 в., когато е и изградена първата капела на манастира. През 880 г. група деца, изпратени да пасат овцете виждат неземна светлина, която извира над планината Монсерат и сърцата им се изпълват с радост. Светлината продължава да извира от една пещера в продължение на месец. Когато местния свещеник отива да види мястото, той открива образа на Дева Мария в същата пещера. Два века по късно там е основан малък манастир. Стигайки до 20 век вече виждаме голямо религиозно средище, което играе важна религиозна роля в националното движение в Каталуния. Първата „каталунска библия“ е публикувана тук по време на управлението на Франко и се превръща в опора на участниците в Гражданската война през (1936-1939). Вечеря. Нощувка.

25.05.2018:
Панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод и автобус площад “Испания”; “Побле Еспаньол” или както още го наричат “Испания в миниатюра”: в испанското село са представени всички архитектурни стилове характерни за различните райони на ИспанияКаталуния, Арагон, Андалусия, Галиция, Кастилия, Балеарските острови и др. Тук има множество магазинчета, кафенета и ресторанти; хълма Монджуик; Олимпийския стадион; площад “Колумб” с паметника на Христофор Колумб – великия испански мореплавател от италиански произход, който убеден, че е достигнал бреговете на Индия, така и не разбрал, до края на живота си, че е открил Америка; Пристанището; “Лас Рамблас” - улица Рамбла, която често определят като „душата на града”; стадиона “Ноу Камп” с капацитет 98 800 зрители. Той е една от най-добрите спортни постройки в света. Вечеря. По желание екскурзия “Нощна Барселона” с посещение на пеещите фонтани. Нощувка.

26.05.2018:
Закуска. Ден, посветен на творчеството на гениалния Антонио Гауди, за който можем да кажем, че в пълна сила важи латинската максима "Omnis ars imitatio naturae" - Всяко изкуство е подражание на природата. Туристическа програма: посещение на парка Гюел, чийто павилиони и стълби са пренесени сякаш от някоя приказка на Андерсен. Саграда Фамилия, чието строителство започва през далечната 1881 г. и продължава и до днес. По замисъла на Гауди Саграда Фамилия трябва да бъде сграда-символ, грандиозна алегория на Рождеството Христово. Casa Mila – последната построена от Гауди сграда, преди да се посвети изцяло на построяването на Саграда Фамилия. Погледната отвън, фасадата прилича на крайбрежна скала, прорязана от пещери. Ето защо хората и до днес наричат Каса Мила по-често с името La Рedrera. Когато попитали Гауди защо сградата е с такива форми, той отговорил: „Това са очертанията на планините, които ограждат Барселона и тези планини се виждат от това място, на което е разположена къщата”. Casa Batlo - тук откриваме личното виждане на Гауди по отношение на модернизма, а именно култа към извитите линии. Свободно време или По желание посещение на с екскурзовод на катедралата „Саграда Фамилия“. Вечеря. По желание посещение на Рицарски турнир и спектакъл Фламенко. Нощувка.

27.05.2018:
Закуска. Отпътуване за Каркасон. Отпътуване за Каркасон – градът замък във Франция. Той стои величествено на хълм с изглед към околните живописни селските райони на Лангедок с невероятен изглед към Пиринеите. Стените на Каркасон - са изключителен образец на военна архитектура. Това са най-дългите стени в Европа (близо 3 км), приказна смесица от кулички, наблюдателници, назъбени парапети на бойни кули и подвижни мостове, чийто строеж започва през 7 век. Пешеходна разходка в средновековния град – двореца “Комтал“, базиликата “Сен Назар“, Лоджията на инквизитора и Театъра. Отпътуване и туристическа програма в Авиньон: градът достига най-голям разцвет между 1309 и 1377 г., когато е седалище на католическите папи. Туристическа програма. Папският дворец в Авиньон е една от най–големите готически сгради във Франция. Недалеч от двореца е разположена катедралата „Нотр-Дам-де-Дом”, която е реконструирана през 15 в. и е в романски стил. В нея се намира и мавзолеят на папа Йоан XXII, който е с наистина прецизна и изящна изработка. Съвсем близо преди векове са се намирали и папските жилища, където религиозните водачи са спали заедно с антуража си преди дворцовият комплекс да бъде готов. Днес на това място в Авиньон, наричано Пти Пале, може да се види изящното произведение на изкуството – Богородица с Младенеца на Ботичели. Безспорно най-популярната забележителност на Авиньон е и каменният мост Св. Бенезет. Днес от неговите 22 арки са останали само 4. Нощувка в района.

28.05.2018:
Закуска. Отпътуване за Френска Ривиера. Пристигане в Ница. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард “Променад де–з–англе”, площад “Масена”, Стария град с пазара на цветята. Туристическа програма в Монако – втората най-малка държава в света, разположена едва на 2 кв. км. Бреговете й се „къпят” във водите на Средиземно море, а субтропичният й климат я прави привлекателно място за отдих. Княжество Монако предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия – всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи. Посещение на Океанографския музей, двореца на принцовете на Монако, квартала Монте Карло - известен с блясъка, лукса, хазарта, както и с организирането на рали-шампионати на Formula 1: Казиното, Отел дьо Пари, кафе дьо Пари. Свободно време. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

29.05.2018:
Трансфер от хотела до летище Бергамо/Милано. В 09:20ч. отпътване от Милано за София. В 12:20ч. пристигане в София /по желание трансфер от летище София за туристите от Пловдив и Хасково/.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Възможи са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 350 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Ранни записвания 2024 - Испания |  Ранни записвания 2024 - Барселона

Избрани оферти