Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Денят на Краля в приказна Холандия - полет от София - 26.04.2019 г.

Номер на оферта

/

186597

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Амстердам – София с редовен полет на авиокомпания BULGARIA AIR с включени летищни такси
• Включен 1 брой чекиран багаж до 23 кг
• Трансфер летище – хотел – летище
• 4 нощувки със закуски в хотел Вest Western Grand Winston 4* ( хотелът се намира на равно отстояние от Делфт и Хага;
• Посещение на най-голямата цветна градина Кьокенхоф с включен билет
• Туристическа програма на български език в Хага
• Туристическа програма на български език в Делфт
• Туристическа програма на български език в Ротердам
• Туристическа програма на български език в Гауда
• Туристическа програма на български език в Лайден
• В ден 2-ри и ден 4-ти в цената е включен билет за градски транспорт и влак
• Екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване
• Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000

Цената не включва

• Билет за Музея Ван Гог (заявява се и се заплаща от България) – 39 лв
• Пълен туристически ден в Амстердам (вкл.транспорт и екскурзоводско обслужване, заявява се и се заплаща от България) – 30 лв.
• Входни такси за посещаваните обекти
• Разходи от личен характер

Програма на пътуването

=============================================================

Денят на Краля в приказна Холандия

Лайден - Градините Кьокенхоф - Хага - Делфт - Амстердам - Ротердам - Гауда
(за Великден)

Маршрут: София - Лайден - Градините Кьокенхоф - Хага - Делфт - Амстердам - Ротердам - Гауда - София

5 дни / 4 нощувки

ДАТА: 26.04.2019 - 30.04.2019 - ВЕЛИКДЕН 2019

ГАРАНТИРАНА!

--------------------

ЦЕНИ:
-На човек в двойна стая
Ранно записване до 31.01.2019 г.: 1378 лв
Стандартна цена след 31.01.2019 г.: 1398 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Амстердам

В туристическите справочници често назовават Амстердам "Северната Венеция" И логично, след като градът е събрал на своята територия над 50 канала, 500 моста и над 2000 "плаващи" жилища. Амстердам възниква като рибарско селище през XVIII век и носи името на реката Амстел, добре познато днес като марка на една от най-популярните холандски бири. Три столетия по-късно, по времето на холандския Златен век, градът се обособява като важен търговски и културен център. При Наполеон Бонапарт става и столица на Холандия. Днес този пъстър космополит, издигнал в символ-верую свободата и толерантността, привлича като магнит гости от цял свят. Целогодишно! Ами хайде и ние да се присъединим...

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:

„Денят на краля“: ще се потопим в атмосферата на най-оранжевия ден в годината – 27-ми април, рождената дата на настоящия крал Вилем-Александър.
Делфт – Холандското очарование, столицата на холандския порцелан. Всъщност, Делфт е считан за едно от най-красивите места в Холандия. Устроен е така, че до всяко негово кътче може да се стигне лесно пеша.
Лайден – един много холандски град, станал известен с един от най-старите университети от 1575 г. и с множеството поезия, изписана по фасадата на къщите.
Кьокенхоф - Раят на цветята в Холандия - Едно място в Холандия може да се посещава само от март до май. Тогава цъфтят цветята в парка Кьокенхоф, една от най-големите градини в света, разположена върху 32 хектара. През последните 3 години посетителите от цял свят надвишават ежегодно един милион души. Те посещават парка, за да видят повече от 7 милиона цветя и да направят красиви снимки на тематичната цветна мозайка. Намира се югозападно от Амстердам в град Лисе.
Гауда – Родината на Холандското сирене. Градът е с прекрасна архитектура, множество църкви и музеи и прекрасни и уютни кафенета

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: 26.04.2019
Среща на летище София (Терминал 2) с водача на групата в 05:00 ч. и полет за Амстердам в 06:55 ч. с авиокомпания Bulgaria Air. Пристигане на летището в Амстердам в 09:00 ч.
От летището отпътуване за град Лисе (югозападно от Амстердам). Посещение на най-голямата цветна градината Кьокенхоф. 14:00 ч. Отпътуване за Лайден – където поезията е написана върху всяка стена. Лайден - град с уникална архитектура, благодарение на множеството архитектурни паметници от XIII-XVII в. Разходка в Стария град, където голяма част от сградите, датиращи от XVI и XVII в. са запазени непокътнати. Историческият център на Лайден се счита за втория най-голям в Холандия, изпреварен единствено от този в Амстердам.
Отпътуване за Рижсуик. Настаняване, в хотел Вest Western Grand Winston 4*. Нощувка

Ден 2: 27.04.2019
Пълен туристически ден в Кралска Хага в Деня на краля и Делфт – синьото сърце на Холандия.
Закуска. Днес ще се потопим в атмосферата на кралска Хага. Туристическата програма ше започнем от комплексът от сгради Биненхоф, старата Църква, Кралския дворец – един от трите действащи дворци на кралското семейство.
След обяд пешеходна разходка в Делфт – един от най-красивите градове в Холандия. Ще се разходим в старата част на града и ще видим: Nieuwe Kerk (Новата църква), Oude Kerk (Старата църква), Кметството, Зърнения пазар. Ще се насладите на вечните шарки и цветови схеми на делфтския порцелан. Все още произвеждан и ръчно рисуван тук, той е изключително популярен и търсен. Свободно време в града.
Връщане в хотела. Нощувка

Ден 3: 28.04.2019
Целодневна екскурзия в Амстердам (срещу допълнително заплащане).
Закуска. 08:00 Отпътуване за Амстердам. По желание, срещу доплащане: посещение на два от най-известните музеи: Музеят на Ван Гог (изисква се предварителна резервация) - най-голямата художествена колекция в света от Винсънт Ван Гог. В музея има и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. Националният музей (Rijksmuseum), който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби, безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд. След музеите ще разгледаме един от най–големите цветни пазари, а след обяд ще се разходим в старата част на града: ще започнем с най-старата част на Амстердам, където се намира Катедралата от 1302 г разположена на улица Вармстраат (Warmoesstraat). Районът „Де Вален“ (de Wallen) е т.нар. „Квартал с червените фенери“ в Амстердам и е основна туристическа дестинация. Разположен е в сърцето на старата част на Амстердам и покрива периметър от няколко пресечки южно от църквата „Оуде Керк“ (Oude Kerk), като пресича и няколко канала. Площад „Дам“ с Кралския дворец, построен през 1665 г., Новата църква (Nieuwe Kerk), построена през XV в. Свободно време.
По желание: разходката с корабче (около 60 мин) - ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: 29.04.2019
Пълен туристически ден в Ротердам и Гауда.
Закуска. Отпътуване за Ротердам – разходка по старото пристанище, едно от най-големите и най-старите пристанище в Ротердам. То е разположено в близост до Кубовидните къщи и Бялата къща – първия небостъргач в Европа. Там ще видите коpaбocтpоителници, докове и плавателни съдове. Мостът Еразъм (Erasmusbrug) свързва северната част на града с южната и е един от символите на Ротердам. Мартхал – футуристична сграда, която по ското прилича на кацнал космически кораб, отколкото на покрит зеленчуков пазар.
Отпътуване за град Гауда провинция Южна Холандия, градът е известен в цял свят със своето сирене Гауда и вкусните вафли с петмез. Разходка в старата част на града разглеждане на Пазарния площад със сградата на кметството една от най-старите готически постройки от обществено значение в Холандия. Църквата „Свети Йоан Кръсител“ от 13 век. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5: 30.04.2019
06:30 ч. Закуска. 07:15ч. Трансфер до летището и полет до София в 10:15 ч. Пристигане в София в 13:55 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 20

Условия за записване и начин на плащане:
• Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
• Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
• Цената е валидна при минимум 20 туриста.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Доплащане за единична стая – виж таблицата с цените
Срок за уведомление за ненабран минимален брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.


Ориентировъчни входни такси:

Корабче по каналите на Амстардам – 13 евро
Национален музей (Rijksmuseum) – 18 еврo
Музея на бирата Хайникен – 22 евро

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Великден 2024 - Холандия |  Великден 2024 - Амстердам

Избрани оферти