Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мачу Пикчу

Перу - Древните империи на Южна Америка: Богове, мистерии и природни чудеса!

Номер на оферта

/

95654

Дати & цени

16 ноември 2024 г. - Цена от 6998 лв.
22 март 2025 г. - Цена от 6998 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Мадрид – Лима - Мадрид - София;
Вътрешен полет Куско – Лима;
Летищни такси;
1 брой чекиран багаж на човек до 20 кг.;
1 брой ръчен багаж на човек до 7 кг.;
11 нощувки в Перу;
11 закуски;
8 обяда;
7 вечери;
Всички трансфери по порграмата с комфортен туристически автобус;
Водач-представител от агенцията през цялото пътуване;
Настаняване в хотели 3*;
Обиколка на Лима
Обиколка на Арекипа
Обиколка на Куско
Екскурзия до Езерето Титикака и отровите Урос
Влак до Агуас Калиентес
Влак до Куско
Екскурзия до Свещената долина
Разглеждане на Мачу Пикчу
Местни екскурзоводи на английски език
Водач-преводач от агенцията през цялото пътуване
Медицинска застраховка с лимит 10 000 евро, ЗАД Армеец
Входни такси за обекти посещавани по маршрута;
Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро към застрахователна компания „Евроинс” и с КОВИД покритие.

Цената не включва

Допълнителни услуги, не включени в описанието на програмата;
Лични разходи;
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Перу - Древните империи на Южна Америка:
Богове, мистерии и природни чудеса

Духът на Андите ще ви заплени завинаги. Величието на Мачу Пикчу и симпатичните лами – всяко преживяване по време на този тур ще се запечата в ума и сърцето ви завинаги. Имате среща с вълнуващото непознато. Идвате ли?

Маршрут на пътуването: СофияМадридЛима - Паракас – Ика – Наска – Арекипа – Пуно - езерто Тититкака - плаващите острови Урус – остров Такиле - Пукара – планината Рейнбоу - Куско – Свещената долина – Писак - Оянтайтамбо – циркусите на Морай – Марас - Мачу Пикчу - Куско – Лима - Мадрид - София

Продължителност: 12 дни / 10 нощувки

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ 16.11.2024, 22.03.2025

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Ранни записвания до 15.04.2024г - 6998 лв.
Редовна цена - 7298 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден (16.11): СофияМадридЛима
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 05:00 часа. Отпътуване от летище София през Мадрид посока Лима в 07:10 ч. Полет до Мадрид. Пристигане в Мадрид в 09:45 часа. Полет за Лима в 13:15 часа. Пристигане на летището в Лима в 19:05 часа. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

2-ри ден (17.11): Лима - Паракас (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме с обиколка и запознанство с модерна Лима. Посещение на Мирафлорес – съвременен район, разположен на брега на Тихия океан, както и на Парка на Любовта. Обиколка и запознанство с колониална Лима и историческия център. Продължаваме с Пласа де Армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец. Потегляме към Паракас следобяд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден (18.11): Паракас – Ика – Наска (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Трансфер до пристанището в Паракас, където ще се качим на корабче за Балестовите острови – скалисти образувания с пещери и естествени арки, приютили цели популации тюлени и над 60 вида морски птици – хумболдтови пингвини, пеликани, рибарки, корморани и други. Към 10:30 часа се връщаме в Паракас и продължаваме по посока Наска, пътят ни ще продължи около 5 часа. По пътя ще спрем в една бодега, където се дестилира писко – националната алкохолна напитка на Перу. Чудесен предтекст да я опитаме! След това ще спрем в Ика и ще се возим на бъгита през пустинята до лагуната Уакачина – оазис като от пощенска картичка насред пясъчните дюни. Обяд по пътя. Пристигане в хотела в Наска. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден (19.11): Наска - Арекипа (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Възможност за полет над линиите Наска/срещу допълнително заплащане/. Потегляме към пустинята на юг от Наска. Попътно спирка на панорамна площадка за Продължаваме нашия път към Арекипа следвайки линията на тихоокеанското крайбрежие, пътят продължава около 11 часа, но с разнообразни редуващи се пейзажи. Обяд по пътя. Ще имаме възможност да спираме на места, незавладяни още от туристите. Вечерта пристигане в Арекипа. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден (20.11): Арекипа (закуска, обяд)
Закуска. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – “Белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното и историческо наследство на ЮНЕСКО. Тръгваме към площада в живописния квартал Янауара, както и на панорамната площадка Кармен Алто, откъдето се разкрива прекрасна гледка към долината на Арекипа и заобикалящите я вулкани. Обяд. След това ще посетим колониалния
център, централния пазар и манастира Санта Каталина, един от най-красивите колониални манастири на Южна Америка. Свободно време. Нощувка.

6-ти ден (21.11): Арекипа – Пуно (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Пуно. Попътна спирка на панорамна площадка Кармен Алто, от където се откриват спиращи дъха гледки към близкия вулкан. Преминаване през натуралният резерват Агуада Бланка, където ще видите лами, алпака и дори може би перуанска планинска вискача. Следва изкачване до 4500м през Крусейро Алто. Ще имате шанса да видите археологическия обект Силустани с гробниците, останки от народа Кула. Те са построени над земята преди над 1000 години в подобни на кули структури, наречени чулпас. Обяд в местна къща с типични ястия за района. Отпътуване към Пуно, разположен на бреговете на езерото Титикака. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден (22.11): езерто Тититкака - плаващите острови Урус – остров Такиле (закуска, обяд)
Закуска. След закуска потегляме към езерото Титикака. То е най-високо разположеното плавателно езеро в света. Най-голямата атракция в него са плаващите острови Урос – около 45 на брой. Изкуствено направени са от местното население от тръстика. Всеки от островите има живот около 30 години. След което потъва, а междувременно местните са построили нов, като са преместили цялата си покъщнина. Следва посещение на остров Такиле, където местните все още живеят според древните традиции и общностни закони. Обяд на острова. Завръщане в Пуно. Свободно време. Нощувка.

8-ми ден (23.11): Пуно – Пукара – планината Рейнбоу – Куско (закуска, обяд, вечеря)
Ранно отпътуване за Куско. Попътна спирка в Пукара, където ще закусите с най-доброто перуанско кафе, произведено в района на Пуно. Преминаване през Ла Рая - най-високата точка на пътя между Пуно и Куско с височина от 4370м. Следва планината Палкойо, по-известна като планината Рейнбоу. Палкойо крие три Дъгови планини и красивата и сурова Каменна гора, където най-високата точка достига 5000м. Палкойо е заобиколен от долини с яркочервен цвят, стръмни склонове, по които се разхождат алпаки и лами /преходът е около час и половина, по пътека със средна трудност/. Отпътуване за Куско. Настаняване в хотел. Нощувка.

9-ти ден (24.11): Куско – Писак – циркусите на Морай – Марас - Оянтайтамбо (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Свещената долина на инките. Ще посетим градчето Писак, едно от най-важните и зрелищни селища в долината и ще се разходим по улиците и из известния пазар на занаятчийски изделия. Потегляме към циркусите на Морай, удивителни концентрични тераси със съвършено кръгла форма. Обяд. Следва посещение на селището Марас и при добро метериологично време посещение на солниците на Марас, където се е добивала сол ръчно от праисторически времена до наши дни. Накрая посещение на селището Оянтайтамбо с кацналата в планината крепост. Отпътуване за Агуас Калиентес с влак. Това пътешествие с продължителност от 1ч. и 30 мин преминава през тесен, красив пролом на река Урубамба. Нощувка.

10-ти ден (25.11): Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Куско (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Рано сутринта изкачване с автобус до Мачу Пикчу. Изгубеният град на инките, преоткрит едва преди век, очарова всички посетители, не само със заобикалящата го мистерия, но и с невероятната красота на обекта и околните пейзажи. Всяка сутрин преди изгрев слънце първосвещеникът с малка група ходел до Мачу Пикчу, за да даде знак за настъпването на новия ден. Храмът на Луната, един от трите най - големи храма в района на Мачу Пикчу. Големите местни храмове в Мачу Пикчу са Храмът на Луната, Храмът на Кондора, Храмът на трите прозореца, Главният храм, „Незавършеният храм“ и Храмът на слънцето, наричан още Тореон. След това предстои обиколка на Цитаделата, като ще посетим Главния площад, Кръглата кула, Свещения слънчев циферблат, Кралските квартали и Храма на трите прозореца. Свободно време за
разглеждане и снимки. Връщане в Агуас Калиентес. Обяд. Отпътуване с влака наобратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.
ВАЖНО!!!: Ако желаете, можете да оставите част от багажа си в хотела в Куско (багажът трябва да бъде заключен и оставен на рецепцията на хотела) и да опаковате само необходимото за тази 2-дневна екскурзия до Оянтайтамбо и Мачу Пикчу. Моля, обърнете внимание, че за влака до Агуас Калиентес ограничението за багаж е 5 килограма на човек.

11-ти ден (26.11): Куско – Лима (закуска)
Закуска. Свободно време за разходка и покупки в Куско. Трансфер до летище Куско за полет до Лима следобяд. Пристигане в Лима. Трансфер и настаняване. Нощувка.

12-ти ден (27.11): Лима - Мадрид (закуска)
Закуска. Трансфер до летище Лима за полет до Мадрид в 12:25 часа.

13-ти ден (28.11): МадридСофия
Пристигане на летището в Мадрид в 05:45 часа. Отпътуване за България в 10.45ч. Пристигане на летище София в 15.10ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервация:
Депозит в размер на 2500 лева на човек;
Доплащане до 40 дни преди отпътуване;
Предоставяне на копие от паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане.

Допълнителна информация:
Офертата важи при минимум 20 туриста;
безвизов режим за български граждани.
Ваксинации не са необходими;
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги;
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване;
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на
препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване.

Полетни детайли:
FB 471 Q 16NOV 6 SOFMAD 0710 0945
IB 125 G 16NOV 6 MADLIM 1315 1905
IB 124 G 27NOV 3 LIMMAD 1225 0545+1
FB 472 Q 28NOV 4 MADSOF 1045 1510

Примерни хотели по програмата:
Lima: Hotel Britania Miraflores 3* - https://www.hbritania.com/
Paracas: PARACAS SUNSET Hotel 3* - http://paracassunset.com/
Nazca: DON AGUCHO Hotel 3* - https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g304044-d942777-Reviews-Hotel_Don_Agucho-Nazca_Ica_Region.html
Arequipa: SANTA ROSA Hotel 3* - http://www.hotelsantarosa-aqp.com/es/
Cusco: RUINAS Hotel 3* - https://www.hotelruinas.com/
Ollantaytambo: SOL NATURA Hotel 3* - http://solnaturahotel.com/

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Мачу Пикчу |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Мачу Пикчу |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Мачу Пикчу

Избрани оферти