Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Бели нощи: Москва и Санкт Петербург - 7 нощувки

Номер на оферта

/

199766

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Москва, Санкт Петербург – София
3 нощувки със закуски в хотел Космос 4* (или подобен) в Москва
4 нощувки със закуски в хотел Crown Plaza 4* (или подобен) в Санкт Петербург.
3 обяда. 1-в Москва, 2- в Санкт Петербург.
Всички трансфери по програмата
Екскурзии по програмата с български екскурзовод:
? Посещение на Червения площад
? Посещение на Московско метро
? Посещение на Петерхоф
? Посещение на Царско село
? Обзорна обиколка на Петербург
? Обзорна обиколка на Москва

Водач от фирмата през цялото време
Билет за влак "Сапсан" Москва – Санкт Петербург
Входни такси на всички посещавани обекти
Медицинска застраховка

Цената не включва

Виза за Русия – 120 лв
Лиични разходи
Допълнителни екскурзии

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия - 8 дни / 7 нощувки

1 ден: (11 юни) София - Москва

Полет СофияМосква в 15:20ч. Пристигаме в 18:10ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. По желание от 22:00ч до 24:00ч допълнителна екскурзия по нощна Москва – 45 Евро. Нощувка.

2 ден: (12 юни)

Закуска. Обзорна обиколка на Москва от 10 часа. Ще видим емблематични места на руската столица: Червеният площад, храма Василий Блажени – един от най-красивите московски храмове, Мавзолея на Ленин, Тверская улица, панорамната площадка, МГУ – една от седемте «Сталински сестри». И естествено Кремъл – сърцето на Русия, Съветският Съюз и Руската империя, там все още е работната резиденция на Владимир Путин, катедралния храм на Христос Спасителя – най-големия в Русия. По желание допълнителна екскурзия до музея на космонавтиката, Останкинската кула и парка ВВЦ – 85 евро. Свободно време за участие в уличните празненства, фестивали и концерти по случай националния празник на Русия. Нощувка.

3 ден: (13 юни)

Закуска. Посещение на Третьяковская галерия – най-голямата художествена галерия в Москва, събрала множество шедьоври на руското изкуство. Обяд. Екскурзия «Московското метро», което е известно с това, че няма аналог в света по красотата на станциите му, ще посетим едни от най-красивите станции, шедьоври на архитектурата и дизайна – Маякоская, Площадь Революции, Новослободская и други. Ще научим доста любопитни факти и ще разберем защо главния архитект на метрото е казал: «Те строят дворци за управниците, а ние ще построим дворци за народа!» Втората част на екскурзията продължава с разходка по една от най-известните московски улици – Арбат. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание в култовата баня - Сандуни. Нощувка.

4 ден: (14 юни) Москва - Санкт Петербург

Закуска. Трансфер до една от деветте ж.п. гари в столицата – Ленинградская, която се намира на «Площада на трите гари», откъдето ще хванем влака «Сапсан» до Санкт Петербург. Влака може да развива скорост до 300 км/ч., и не случайно е кръстен на най-бързата птица на света. След четири часа сме в «Северната Венеция»! Настаняване в хотела. По желание екскурзия с корабче по река Нева и каналите на Санкт Петербург – 55 Евро. Нощувка.

5 ден: (15 юни)

Закуска. Предстои ни обзорна обиколка на Санкт Петербург. Ще посетим Невски булевард – главната артерия на "Северната столица", Исаакиевския площад, Дворцовия площад, крайцерът Аврора, Василевски остров. Посещение на Ермитажа – създаден от руската императрица Екатерина Велика през XVIII век. Световно-известната галерия включва творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаело и Тициан, Рембранд, Рубенс, Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и много други. Свободно време. Нощувка.

6 ден: (16 юни) Санкт Петербург - Петерхоф

Закуска. Екскурзия до Петерхоф, обект от списъка на културното наследство ЮНЕСКО. Императорската резиденция, построена от Петър Велики, който искал красотата и величието на неговата резиденция да не отстъпват на тези на Версай. Ще останете изумени и Вие, и не само от дворците, но и от множеството паркове и фонтани, каскади и канали. Изумително място, което ще спре дъха Ви с красотата си. Обяд. След обяд, потегляме за друга императорска резиденция - Царско Село – още един паметник на световното наследство на ЮНЕСКО. Резиденция, в която са били приемани чуждите дипломати и световния елит. Известен с многото си дворци, като Екатерининския, Александровския и други. Сред най-известните апартаменти на парадните зали се отнася Кехлибарената стая. За нейния интериор се използвали мозайки, съставени от парчета кехлибар с различен цвят и големина. Стаята била открадната от нацистите по време на Втората световна война. За щастие, руските майстори успели да я пресъздадат отново. Нощувка.

7 ден: (17 юни)

Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия до град Виборг, който е на 30 км от Финландия. Посещение на прочутия Виборгскиз амък, построен от шведите през XIII век, на един малък остров във Финландския залив. Ще имаме възможността да се качим на кулата «Свети Олаф». 65 евро на човек.

8 ден (18 юни)

Закуска. Свободно време. Трансфер за летището и полет за София през Москва. Кацаме в София в 22:00.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти