Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Екскурзия до Санкт Петербург и Москва

Номер на оферта

/

184392

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Санкт Петербург/ Москва - София с включени летищни такси и чекиран багаж;
5 нощувки със закуски в хотел „ Baltiya“ 3* в Санкт Петербург или подобен и 2 нощувки със закуски в хотел 3* „Измайлово Гама“ в Москва или подобен;
Трансфер летище - хотел - летище;
Билет за влака Санкт Петербург – Москва;
Обзорна обиколка на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост;
Посещение Ермитажа;
Посещение на Петерхоф;
Екскурзия до гр Пушкин;
Посещение на Исакиевския събор;
Посещение на Спас на Крови;
Обзорна обиколка на Москва;
Посещение на Кремъл;
Посещение на Третяковската Галерия;
Екскурзия в Московското метро;
Екскурзоводско обслужване / водач по време на пътуването;
Входни такси на посещаваните по програма обекти

Цената не включва

Виза – 120 лева;
Разходи от личен характер;
Медицинска застраховка – 20 лева за 30000 евро;
Слушалки – по 2 евро на ден (задължително е тяхното ползване)
ро

Програма на пътуването

1 Ден
04.07.2019
Полет в 12.25 ч. от Терминал 2 до Санкт Петербург с Аерофлот. Кацаме на летището в Санкт Петербург в 19.45 часа. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 Ден
05.07.2019
Закуска. Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург по време на която ще видим: Казанската катедрала, Адмиралтейството, Медния конник, Дворцовия площад, Университета, Стрелката на Василевския остров. Ще посетим Петропавловската крепост, разположена на Заешкия остров и построена от Петър І в началото на 18-ти век. На входа на крепостта ще се спрем за фото пауза пред двуглавия орел, символ на руската мощ и величие, ще постоим и пред статуята на Петър Велики, отдавайки нужното уважение на този гениален човек, основал напук на всички земни закони град върху блата. Обиколката продължава с посещение на Марсово Поле, Михайловския замък, Лятната градина, Мраморния дворец. Свободно време. Нощувка.

3 Ден
06.07.2019
Закуска. Следва екскурзия до Пушкин. Ще видим дворцовия ансамбъл Царско Село - бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

4 Ден
07.07.2019
Закуска. Екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечерта, възможност за екскурзия „ Вдигането на мостовете“. Нощувка.

5 Ден
08.07.2019
Закуска. Посещение на най-величествения музей в света Ермитажа, с най – богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо и други велики художници.

Посещение на емблематичната за Русия и християнския свят катедрала Исакиевски събор - внушителна по своите размери и величие. Строен 40 години по проект на Огюст Монферан в чест на преподобни Исакий Далматски, особено почитан от Петър I. Ще се любуваме на руското мозаечно изкуство и на великолепието от злато и яспис.
Следва посещение на Спас на Крови. Построена на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. Строителството започва през 1883 г. по времето на Александър III и е завършено през 1907 г. по времето на Николай II. Архитектурата е типична за руските православни храмове от XVI-XVII век. Куполите са оцветени в разноцветни багри. Църквата е изключително живописна и отвътре. Свободно време. Нощувка.


6 Ден
09.07.2019
Закуска. В 07.00 отпътуване за Москва с бързоскоростния влак Сапсан. След пристигането в Москва към 11.00 часа започва обиколната екскурзия на руската столица. Ще видим Червения площад, Храм Василий Бажений, Мавзолея на Ленин, Историческия Музей, Александровската Градина, Вечния Огън, Храма „Христос Спасителя“. Денят ще завърши с екскурзия в Московското Метро. Ще обиколим най-красивите станции на Московското метро. Нощувка.

7 Ден
10.07.2019
Закуска. Предстои екскурзия на територията на Кремъл - Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Следва посещение на Третяковската Галерия. Начало на колекцията е поставено от богатия търговец Третяков през 1892 г. Ще се насладим на богатата колекция от картини от ХІХ и ХХ век. Свободно време. Нощувка.

8 Ден
11.07.2019
Ранен трансфер до летището. Полет в 08. 20 до София. Кацаме в София в 11.35 ч.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти