Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Белите нощи на Санкт Петербург с Круиз до Финландия

Номер на оферта

/

189937

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети: Бургас - Санкт Петербург - Бургас, с включени летищни такси (към 30.01.2017г);
- 4 нощувки с 4 закуски в хотел 3* в Санкт Петербург;
- 4 обяда
- 2 нощувки със закуски на круизен кораб „Принцеса Мария” в каюти клас В4
- Всички трансфери по програмата;
- Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург;
- Посещение на Ермитажа, с включена входна такса;
- Посещение на Петропавловската крепост с включена входна такса;
- Посещение на Исакиевския събор с включена входна такса;
- Екскурзия до Петерхоф с включена входна такса за градините;
- Екскурзия до Царско село с включено посещение на Екатерининския дворец;
- Автобусно-пешеходна обзорна екскурзия в Хелзинки;
- Екскурзоводски услуги на български език;
- Водач от Радугатурс

Цената не включва

- Туристическа руска виза - 119 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
- Медицинска застраховка;
- Допълнителни екскурзии по желание;
- Разходи за градски транспорт и от личен характер

Забележка:
- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 15 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 15 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити;
- Цената е с включени летищни такси в размер на 146 евро към дата 19.01.2016г., които подлежат на препотвърждение при издаване на самолетния билет;
- Възможно е да има промяна в часовете на полетите. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията;
- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи:
- При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 паспортна снимка, за руската виза
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;

Условия на записване:
- Депозит – 800лв; Доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.

Програма на пътуването

1-ви ден: Излитане от летище Бургас с директен чартърен полет. Кацане на летище Пулково в Санкт Петербург. Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург, с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежните и островите по делтата на река Нева и др.. Обяд (късен). Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Автобусна екскурзия до царското село /гр.Пушкин/ и Екатерининския дворец /извънградската резиденция на Екатерина Велика/ - Посещение на Дворцовия ансамбъл „Царско село” и разглеждане на Екатерининския Дворец – бисер на руския барок. Той е забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство! БОНУС – посещение на знаменитата „кехлибарената стая”. Обяд. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Пешеходен ден! Посещение на ЕРМИТАЖА /Зимният дворец/– Гордостта на Русия. Той е най-големият художествен и културно-исторически музей не само в Русия, но и в Света със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения. В колекцията на музея има само оригинали. Запознаване с парадните зали на зимната императорска резиденция и шедьоврите на световното изкуство. След това се отправяме към Зайчевия остров. Посещение на Петропаловската крепост, с катедралата „Св. Апостоли Петър и Павел”; руските императорски гробници и затвора „Турбецки бастион”. Обяд (късен). Свободно време. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Автобусна екскурзия до Петерхоф - Бившата лятна резиденция на Петър Велики. Палати и златни фонтани от XVIII в. привличат туристите, които остават омаяни от красотата му. Пищни градини заобикалят огромната резиденция — музей, проектиран от френски, италиански, руски, холандски и немски архитекти. Паркът се състои от долен и горен парк, фонтани, система от канали и басейни, ландшафт паркове. В градините на двореца има множество фонтани и каскади. По поръчка на царя, любител на забавленията и остроумните шеги, някои фонтани са монтирани в дърветата и на различни уединени места. Техните механизми се задействат чрез настъпване на камък или преместване на лост. Връщане в Санкт Петербург. Обяд (късен). Свободно време. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на Исакиевския събор- една от най-големите и красиви куполни сгради от 19 век в света. Височината му достига 101 метра, площта 4000м2 и събира до 12 000 човека. Художественото оформление на катедралата включва множество картини, статуи, скулптури и мозаечни произведения, поразителни съчетания от цветни камъни и позлата, а също така и една от най-големите стъклописи с площ от 28м2. Свободно време. Около 15:00ч регистрация на борда на кораба. В 19:00ч отплаване от Санкт Петербург. Нощувка.
>>Принцеса Мария<< Круизният кораб разполага 610 каюти ; 9 ресторанта и бара с различни развлекателни програми ; Казино ; Аква зона със сауна, басейн, фитнес зала ; Кинозала ; Детски клуб; Медицински кабинет ; Магазин Duty Free и др.
Всяка вечер на кораба напълно безплатно - Развлекателна шоу програма с представление на Петербургския театрален балет, детска анимация, жива музика, конкурси и подаръци и много, много танци...!

6-ти ден : Закуска. Около 08:00ч пристигане на пристанището в Хелзинки. Обзорна Автобусно-пешеходна екскурзия на Хелзинки. Ще се запознаете с главните забележителности, природата и бита на Финландската столица. Ще видите легендарния паметник на великия финландски композитор Жан Сибелиус; парк-музеят Сеурасари; Сенатския площад; Успенската катедрала; Знаменитата Църква в скала и др. Свободно време. В 18:00ч отплаване от Хелзинки за Петербург. Нощувка.

7-ми ден : Закуска. Около 08:00ч пристигане на пристанището в Хелзинки. Обзорна Автобусно-пешеходна екскурзия на Хелзинки. Ще се запознаете с главните забележителности, природата и бита на Финландската столица. Ще видите легендарния паметник на великия финландски композитор Жан Сибелиус; парк-музеят Сеурасари; Сенатския площад; Успенската катедрала; Знаменитата Църква в скала и др. Свободно време. В 18:00ч отплаване от Хелзинки за Петербург. Нощувка.

8-ми ден : Закуска. Пристигане в Санкт Петербург. По желание Автобусна екскурзия до градът – крепост Кронштадт , разположен на остров Котлин на Финския залив. Ще преминете през тунела под Финския залив, който няма равен в Русия, отворен на 12 август 2011, а след това ще направите една незабравима разходка из този суров и величествен град, По време на екскурзията ще разгледате Петровското пристанище с корабите на Великия Морски флот; Паметника на основателя на града – Петър I, както и многочислените паметници на легендарни руски моряци и др; Грандиозната Морска Катедралата, купола който беше и си остава ориентир за корабите; Каменната карта в Андреевския парк; Италианското езеро; Площада на котвата , както и други забележителности. Връщане в Санкт Петербург.Трансфер до летището. Връщане с директен полет за България.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти