Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лидо ди Йезоло

Bella Italia - отиване със самолет, връщане с автобус

Номер на оферта

/

214519

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с редовен полет София – Рим с АК „България Еър“;
- Летищни такси;
- Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
- 5 нощувки със закуски в хотели 2*/3* при настаняване в стая с 2/3 легла; 3 в Рим, 1 в Монтекатини Терме, 1 Лидо ди Йезоло /;
- Туристическа програма във Венеция, Флоренция, Пиза, Рим;
- Пътни, гранични такси и чек пойнт такси;
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5000 EUR, опция А (има оскъпяване за лица над 64 г.)
- Водач – екскурзовод по време на цялото пътуване;

Цената не включва

- Входните такси за посещаваните туристически обекти;
- Билети за градски транспорт в Рим
- Корабчето до Венеция и островите Мурано и Бурано - 25 EUR при минимум 25 туриста;
- Екскурзия до Неапол и Помпей – 42 EUR;
- Ватикански музеи и Сикстинската капела – 38.00 EUR за възрастен и 30 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека;
- Обяди и вечери
- Курортните такси във всички хотели по програмата;
- Разходите от личен характер

Програма на пътуването

Bella Italia - eкскурзия до Рим, Венеция и Флоренция
отиване със самолет, връщане с автобус

ПРОГРАМА:

1 ден: София - Рим
Сборно време в 05.30ч на Аерогара София, терминал 2. Отпътуване в 07.35ч сутринта. Пристигане на летището в Рим в 08.30ч. Туристическа програма в Рим с разходка на Капитолийския хълм, Палатинския хълм, Колизеума, Форума, Арката на Константин, Колоната на Траян, площад Венеция, стълбата на Микеланджело, площад Навона, Пантеона, площад ди Треви с фонтана ди Треви, площад Испания, пиаца дел Пополо. Свободно време в Рим. Настаняване в хотел в Рим. Нощувка.

2 ден: Рим / Ватикана
Закуска. Разглеждане на Ватикана и Ватиканските музеи с местен екскурзовод. Свободно време в Рим. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Неапол - Помпей
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Рим или възможност за еднодневна екскурзия до Неапол и Помпей.
Неапол – град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси).
Помпей и Везувий – вулканът, изригнал през 79г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Флоренция - Пиза
Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма в града: църквата Санта Кроче, катедралата Санта Мария дел Фиоре, камбанарията на Джото /отвън/, Баптистерията с прочутите златни Райски врати, Пиаца дел Фиоре, пиаца Дел Синьория, понте Векио, най-красивият мост над река Арно от 4 век, двореца Пити /отвън/, площада със скулптурата копие на Давид, Уфици отвън. Отпътуване и посещение на площада на чудесата в Пиза с прочутата наклонена кула. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: ВенецияЛидо ди Йезоло
Закуска. Отпътуване за Венеция и островите във Венецианската лагуна /билетът за корабчето се доплаща/. Разглеждане на островите Мурано известен с производството на стъкло и Бурано с разноцветните си къщи и производството на дантели. Свободно време. Туристическата програма във Венеция започва от сърцето на града площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко - покровител на града и през великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула и по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар. Отпътуване за красивия адриатичеки курорт Лидо ди Йезоло, разположен на венециaнската лагуна, известен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти и зелени оазиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден: Венеция - София
Ранна закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Цени:
На човек в стая с две легла - 798 лв.
На човек в стая с три легла - 698 лв.
Единична стая - 998 лв.
Дете 0-10г - 658 лв.

Транспортът до Венеция и островите Мурано и Бурано се извършва от пристанище Пунта Сабиони с корабче, поръчано специално за групата и се доплаща.

Допълнителна информация:
- Офертата важи при минимум 25 туриста
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
- Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия.
- Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
- Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Срокове и начин на плащане:
- Депозит 300 лева при резервация.
- Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
- Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист.
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
- Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
- Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Информация за курортните такси според градовете и категоризацията на хотелите:
- Рим: за хотели 3* - 4 евро на човек на ден, за хотели 4* - 6 евро на човек на ден;
- Монтекатини: за хотели 3* - 2 евро на човек на ден, за хотели 4* - 3 евро на човек на ден;
- Лидо ди Йезоло: за хотели 3* - 1.50 евро на човек на ден, за хотели 4* - 2.50 евро на човек на ден.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Лидо ди Йезоло |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Лидо ди Йезоло |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Лидо ди Йезоло

Избрани оферти