Оферта номер: 230203

Белмекен

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Рила и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
водач, транспорт с микробус
Цената не включва
планинска застраховка-4 лева
Маршрут: Юндола – язовир „Белмекен“ – седловина „Премката“ – вр. Белмекен – язовир „Белмекен“ – пеш. пр. 5,30 часа, денивелация около 700 метра

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски.Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. Групата пристига в района на летовище Юндола. Кратка почивка и фотосесия. Продължаваме с автобуса до язовир „Белмекен“. Преминаване през язовирната стена и спиране в югозападния край на язовира. Слизане от автобуса, кратка почивка, време за снимки. След това групата поема по маркираната пътека към вр. Белмекен. Хубавото на това изкачване е, че почти през целия маршрут има видимост към вр. Белмекен. Първоначално пътеката поема нагоре с много леко и полегато изкачване, постепенно набира височина, излиза от зоната на клека и се насочва на югозапад към седловината „Премката“, където се разделят маршрутите от и за вр. Равничал и хижа „Белмекен“ и за самия вр. Белмекен. Разстоянието от началото на маршрута до „Премката“ обикновено се изминава за около 1 час. Кратка почивка и изключително запомнящи се гледки. Пътят от седловината до върха се изминава също за около час и изкачва върха почти по хоризонтала без да напряга много изкачващите се. Върхът все повече се приближава и не след дълго групата достига скалната му пирамида. Оттук се откриват смайващи планински гледки във всички световни посоки, а фотоапаратите и телефоните не спират да запаметят завинаги красотата наоколо. Основна почивка за обяд. След това групата по обратния маршрут слиза до автобуса и отпътува за София.
Екскурзията се потвърждава 2 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата, пътната настилка и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др
Рила
Транспорт - Рила Хотели - Рила Забележителности - Рила
Трима мъже в рилския сняг
Три колела, две планини и един килограм кашкавал
Вапски езера - лека и приятна разходка в Рила