Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белоградчик

Турлашки събор в Чупрене - Белоградчишки скали - автобус!

Номер на оферта

/

197406

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус,

екскурзовод

Цената не включва

входни такси в Белоградчишката крепост, лични разходи

Програма на пътуването

Турлашки събор в Чупрене-Белоградчишки скали

Маршрут на екскурзията: София-Чупрене-Белоградчик-София

ДАТА: 09.06.2018 г.

ЦЕНА на човек: 38 лв.

================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

Планинското село Чупрене, в което живеят около 600 души през месец юни организира събора на турлаците. Тази година той ще се провежда за 13- ти път под мотото „Када кум прасе и ти вречу”. Което преведено от диалекта на книжовен език означава – никога не оставяй днешната работа за утре. Свърши я веднага. Ако турлакът има чувал, той може веднага да сложи прасето, което кумът обещава на сватбата. Изразът е и ирония към тези, които обещават, но след това не изпълняват нищо от казаното.

Съборът в Чупрене привлича с изпълненията на фолклорните състави и музики. Над 2200 изпълнители се очакват да дойдат за трите дни на събора, а броят на съставите ще достигне 100. Ще пеят и свирят състави от Северозапада, но и от Княжевац, Велики Извор и НишСърбия. Най-привличаща е кухнята. В казани и на печки на открито жени от селото ще готвят турлашки манджи, които многобройните съборяни веднага излапват. Сърбите пък ще въртят на шишове малки прасета и агнета. От тях приготвят казани с гулаш и мучканица – вкусно ястие от месо с паприка.Посетителите от цялата страна, Сърбия, Румъния са привлечени от красивата природа, автентичната българска атмосфера, особеностите на етнографската група турлаци и от местната кухня.

ПРОГРАМА:

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Посещение на събора в Чупрене. Свободно време. Следобяд отпътуване за Белоградчишките скали, посещение на крепоста. Отпътуване за София. Пристигане на стадиона вечерта

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзията се потвърждава 3 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на посещаваните обекти.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Белоградчик |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Белоградчик |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Белоградчик

Избрани оферти