Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

Бирфест в Белград - най-големият в Източна Европа - 3 дни

Номер на оферта

/

111877

Дати & цени

Цената включва

* транспорт с автобус ***
* 2 нощувки със закуски в Белград в хотел HOLIDAY INN EXPRESS BELGRADE CITY 4*
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* посочената туристическа програма в Белград и Ниш
* представител на фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Услуги по желание:

* екскурзия до Нови Сад и сремски Карловци – 10 евро при група минимум 20 души
* тристепенен обяд в хотел Опленац, Топола – 12 евро
* посещение на спа в хотел Опленац (сауна, турска баня, закрит плувен басейн) – 7 евро
* дегустация на вино в хотел Опленац (3 вида) – 5 евро
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 6 лв., над 65 год. – 12 лв.

Програма на пътуването

Бирфест в Белград – най-големият в Източна Европа –

Маршрут: СофияБелград – Нови Сад – Сремски Карловци – Топола – София

3 дни / 2 нощувки

ДАТА: 17.08. – 19.08.2018 г.

ЦЕНА на човек: 179 лв /осн.пакет+пътни такси/

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=========================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Holiday Inn Express 4*:

Рейтинг в booking.com ПРЕВЪЗХОДЕН 9.2.

Хотелът е перфектно разположен само на 20 минути пеша от историческия център на града, а с непосредствения достъп до обществен транспорт, можете лесно да достигнете до всички атракции на Белград. Този нов, красив и модерен хотел отваря врати през месец май 2015 г. и съвсем заслужено печели своя рейтинг в booking.com ПРЕВЪЗХОДЕН 9.2.
Хотел Holiday Inn Express Belgrade вече отговаря на 4*звезди!

От началото на април 2017 г. хотелът е с официална категория 4*. Тази година той спечели първо място в категория “Любим хотел на гостите” за всички хотели от веригата Holiday INN за цял свят.
Около хотела има два прекрасни парка, хранителен магазин, два чудесни ресторанта и дори нощен клуб. Стаите са просторни, банята е достатъчно голяма за двама, на рецепцията ще Ви посрещне много вежлив, усмихнат и мил персонал. Хотелът има много добра безплатна Интернет връзка, не само във фоаето, но и в стаите. Закуската е богата и за всеки вкус. Хотелът разполага с машина за обмяна на пари. Именно заради тези качества, хотелът е с оценка Превъзходен 9.2 в booking.com и 4.5 от 5 в trip advisor!

=================================================================

ПРОГРАМА:

17.08.2018:
Отпътуване в 6.30 ч. от площад Руски паметник, София по маршрут София – Калотина – НишБелград (400 км). Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради. Пешеходна разходка в крепостта „Калемегдан” - тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата - гълъб, символ на победата и мира. Настаняване в хотел. Почивка. Трансфер до Бир Фест Ушче. Нощувка.

18.08.2018:
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Белград. По желание екскурзия до Нови Сад – столицата на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Посещение на Сремски Карловац - уникален жив музей на миналото. Пешеходна разходка: Патриаршеския дворец, семинарията Свети Арсений, Карловската гимназия Бранко Радичевич с надалеч известния официален салон и още по-известната библиотека, Стефанеума, ортодоксалната църква Свети Николай, римокатолическата църква Света Троица. В центъра на площада се намира фонтан - чешма с четири лъва изработена от рядък червен мрамор. За тази чешма се разказва една легенда, че този който отпие вода от чешмата, трябва отново да се върне в Карловац и там да остане. Отпътуване за Белград. Почивка в хотела. Свободно време. Нощувка.

19.08.2018:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за град Топола. Град с изключително значение за сръбския народ в историческо отношение, разположен в центъра на област Шумадия. Топола е последния град, паднал под турско робство и отново тук се възражда сръбската държава, благодарение на Караджордже Петрович. Заедно с местното население те образуват „малката армия на Сърбия” и се борят за свободата на народа. Тук е запазен домът на Караджорджевич, който днес е музей, посветен на него. Там ще видите изображение на Топола в някогашния ? блясък – крепостен град с укрепления и кули. Близо до нея е построена паметна църква на династията Караджорджевич. Храмът „Св. Георги” е посторен по инициатива на сина на Караджордже Петрович – крал Петър I. Базиликата от бял мрамор е изграждана в продължение на 20 години с идеята да е най-величественото място, на което почиват тленните останки на Караджорджевичите. Църквата е изключително впечатляваща със своите 40 милиона многоцветни стъклени мозайки с различни отенъци, изобразяващи библейски сцени, копирани от фреските на повече от 70 сръбска манастира. Туристическа програма в Топола - посещение на къщата музей на Караджордже Петрович; църквата „Св. Георги”, кралската винарна. Възможност за обяд, спа и дегостация на вино в хотел Опленац, където гости са били членове на династията. Свободно време. Отпътуване за София.

====================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

====================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


====================================================================

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Уикенд почивка - Сърбия |  Уикенд почивка - Белград

Избрани оферти