Начало / Екскурзии / Екскурзии - Манила

Обиколка на Филипините: Бохол, Себу, Корон, Манила, 15-25.11.23

Номер на оферта

/

202137

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет с включени всички такси и 20 кг. багаж по маршрут София – Истанбул – Манила – Истанбул – София с включен ръчен багаж
• Самолетни билети за три вътрешни полета на Манила - Бохол, Себу - Корон и Корон - Манила
• 8 нощувки с включени закуски и вечери в хотели 3+/4 звезди по програмата ( 1 - в Манила, 2 - в Бохол, 2- в Себу, 3 - в Корон)
• 7 обяда по приграмата ( без ден 7)
• Ферибот Бохол - Себу
• Всички трансфери със самостоятелен транспорт или групов
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
• Всички описани в програмата турове, с местни водачи и включени входни такси с изключение на посочените като допълнителни
• Водач от фирмата при 10 записани туристи

Цената не включва

• допълнителни такси по летищата при вътрешните полети (където ги има) – общо около 20 USD;
• опционните атракции (каяк, гмуркане, риболов и др.) и други неупоменати посещения;
• непосочените в програмата хранения
• такса свръхбагаж – за ниско тарифните и чартърни полети във Филипини, ако има такива
• бакшиши и разходи от личен характер.

Програма на пътуването

11 дни, 8 нощувки, богата екскурзионна програма

Последни 3 места на ППРОМО цена от 5599 лв.

Дати: 15 - 24/25.11.2023г.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Яркозелени оризища, кипящи от живот мегаполиси, димящи вулкани, маршрутки в крещящи цветове (т.нар. jeepney) и усмихнати, видимо безгрижни хора – всичко това са Филипините.
Намиращи се в Югоизточна Азия, островите са далеч от континента – не само географски, но и духовно, и културно. За разлика от предимно будистките и мюсюлмански държави в този регион, Филипините са подчертано католическа страна, резултат от 350 години испанско владичество. Следите от испанското минало са видни в пищните градски фестивали, филипино-иберийската колониална архитектура и вековните каменни катедрали, доминиращи над централните площади. Моловете, веригите за бързо хранене и широкото разпространение на английски език обаче, издават присъствието на американците – колониалните наследници на испанците. И въпреки тези външни влияния, населението на страната и до днес до голяма степен остава единна общност.
Филипините се състоят от над 7000 острова, вариращи от големите, свръхнаселени Лусон на север и Минданао на юг, до видимо безлюдните малки парчета земя, издигащи се над тюркоазените води на Южнокитайско море край о-в Палаван. Вътрешността на „класическия” филипинския остров обикновено е покрита с джунгла, а крайбрежията са пясъчни плажове, често „охранявани” от коралови рифове.
Тази програма залага на приключението в умело съчетание с достатъчно време за плаж и почивка по едни от най-красивите места във Филипините. Ще има разбира се разходка до Шоколадените хълмове в провинция Бохол и среща с най-малкият примат на планетата - тарсиерът (Tarsius Syrichta), посещение на известния културен град Себу, както и време за уникалната Манила.
Заповядайте с нас!

ЦЕНИ: 5450 лв.

Цената е в лева на човек в двойна стая / тройна, само за нови резервации до 03.11.23 г.
Всички останали настанявания - по запитване.


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================


Програма
Ден 1: Отпътуване към Филипините
Среща на летище София Т2 два часа преди полета. Чекиране. Отпътуване от София с полет през Истанбул по разписание. Кратък престой на междинната точка.

Ден 2: Манила
Излитане от Истанбул. Пристигане в Манила в 18:35. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Celeste 4* или подобен 4*. Нощувка.

Ден 3: Манила - Бохол

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет от Манила за Бохол в 09:20. Пристигане на Бохол в 10:20ч. Тур с включен обяд.
Турът започва с посещение на Blood Compact Memorial Shrine и Националния музей на Бохол. После продължава с посещение на църквата Baclayan, Църквата Baclayan, направена от коралов камък. Тя една от най-запазените в региона, въпреки че е и най-стара. През 2013 год. претърпява щети по време на земетресението с магнитуд 7.2.
Следва резервата Tarsier за среща с най-малката в света маймунка – Tarsier. Шоколадените хълмове и махагоновата гора Bilar.
Пътят към Шоколадените Хълмове (Chocolate Hills), състоящи се от 1776 хълма с височини от 40 до 120 метра, минаваме през известната дву- километрова махагонова гора Bohol Mahogany Man-Made Forest, между Бохол и Билар. Спирка на наблюдателна площадка за панорамна гледка към Шоколадените Хълмове. През лятото куполовидните, покрити с трева възвишения изсъхват и стават кафяви, превръщайки района в редове от „шоколадови” целувки.
Отправяме се към Лобок за 50- минутен речен круиз с богат обяд с традиционна филипинска кухня на плаващия ресторант.
Следобед - посещение на пещерата Kangcaramel Cave.
Трансфер до хотела. Настаняване в Linaw Beach Resort 4* или подобен 4*. Вечеря. Нощувка.
( Хотелът е наскоро реновиран и отговаря на изискванията и на най-претенциозните туристи. Слави се с най-добрия плаж на острова с бял, фин пясък и кристално-чиста вода.)


Ден 4: Бохол - остров Баликасаг
Закуска. Целодневна екскурзия до остров Баликасаг. Цял ден сред делфини и коралови рифове. Посещение на пясъчния риф Virgin Island, подземната пещера Хинагданан. Време за плаж и за гмуркане с маска, плавници и шнорхел. На някой от островите - пикник за обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Бохол - Себу
Закуска. Трансферт до пристанищято за качване на ферибот до Себу. Плаването е с продължителност около 2 часа 09:20 до 11:20. На пристигане - посрещане и обяд в местен ресторант. След обяд – тур на Себу.
Турът започва с посещение на Даоисткия храм и цветните граини и разбира се продължава с останалите исторически забележителности на Себу – форт San Pedro, кръста на Фернандо Магелан, църквата Santo Nino ( Санто Ниньо), базиликата Миноре дел Casa Gorordo и къщата на Yap-Sandiego, Даоисткият храм, цветните градини в планината над града.
Кръстът на Магелан е поставен от Испанците и е поръчан от самия Магелан. Намира се в параклис до базиликата Minore del Santo Nino, най-старата католическа църква в държавата. Фортът Сан Педро е отбранително съоръжение построено от Miguel Lopez de Legazpi, първият губернатор на Филипините.
Настаняване в хотел от вида Pacific Cebu Resort 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Себу - Ослоб
Закуска. Отпътуване за Ослоб за целодневен тур, изпълнен с приключения.
Днес ще наблюдяваме китови акули - едни от най- големите животни на света,. Китовата акула е най-голямата акула, а също така най-голямата от живеещите днес риби. Най-големият измерен екземпляр е с дължина 12,65м. Посещение на водопадите Kabutongan Falls, Tumalog Waterfalls, Inambakan Falls с възможност за прекрасни снимки. Посещението на трите водопада зависи от това как се движи групата ( дали ще стигне времето). Връщзне в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Себу - Корон
Закуска. Трансфер до летището за полет до Корон. Пристигане на Корон. Трансфер до хотел от вида Asia Grand View Coron 4*. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: Корон
Закуска. Отпътуване за полудневен тур на град Корон с ппосещение на метния пазар, църквата Св. Августин, пристанището. Изкачване на връх Тапяс за панорамна гледка към Корон. Възможност да се потопите в горещите минерални водима Maquinit. Обяд в типичен местен ресторант. Връщане в хотела.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Корон
Закуска. Отпътуване за целодневен тур на природните забележителности на Корон. Сред предидените обекти са езеото Кayangan с прекрасната ми панорама към залива Корон, двойната лагуна Twin Lagoons, където сладката вода се среща със солената, езерото Barracuda Lake, рифа Balinsasayaw Reef, Twin Peaks, Coral Garden, острови Каламианес. Посещение при местното племе Тагбануа (или друго). Връщане в хотела.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 10 : Корон - Манила - Истанбул
Закуска. Сутринта - свободно време за плаж. Около обяд - освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Манила.
На пристигане - Тур на Манила. Да посетиш столицата на Филипините Манила е основна стъпка в опознаването на историята на държавата както и на модерното и общество. Градът е оживен търговски център, поради стратегическото си разположение, още от времето на испанската търговия с кораби с Акапулко (днешно Мексико). В рамките на стените (Intramuros) е стария административен и търговски център на града. Защитен от запазените високи стени, Intramuros е тих район с колониално наследство. Забележителностите които ще посетите са Форт Santiago, църквата Свети Августин и Casa Manila. Построена през 1607г. църквата Свети Августин е най-старата във Филипините и една от 4-те барокови църкви влезли в списъка на ЮНЕСКО през 1993год. като защитени обекти от Световното Наследство. Бароковия стил на Европейския архитект е интерпретиран от Китайските и Филипинските майстори с великолепен резултат. След Intramuros се посещава парка Rizal, където е екзекутиран филипинския национален герой Хосе Ризал. Турът продължава с причудливото Китайско гробище и района Quitapo – най-старата част на града. По време на тура има осигурен късен обяд / вечеря.
Около 19:00 - трансфер до международния терминал. Чекиране за полет до София. Отпътуване за Истанбул в 22:20.

Ден 11: Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 06:20. Престой на летището. Около 14:55 - отпътуване за София. Пристигане на летище София Т2 в 15:10.

Край на програмата.

Ценa: 6099 лв
• Цената е в лева на човек в двойна стая / тройна.
• Всички останали настанявания - по запитване.

==========================================================

!!!!!!! 500 лв. отстъпка е валидна само за резервации до 03.11.2023г. или изчерпване на местата по промоцията. !!!!!!!
==========================================================

Условия за резервация:
• Депозит 1900 лв. при резервация.
• Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.



Полетно Разписание:
ТК1032, 15.11 София - Истанбул 16:00 18:25
ТК0084, 16.11 Истанбул - Манила 02:15 18:10
ТК0085, 24.11 Манила - Истанбул 22:20 06:10 /+1/
ТК1031, 25.11 Истанбул - София 14:55 15:10
Превозвач: Turkish Airlines

Забележки :
• За Филипини не се изисква входна виза или ваксинации.
• Изискване за минимален брой участниците –12 човека

Полезна Информация:
Република Филипини (Republic of the Philippines), е държава в Югоизточна Азия, в западната част на Тихия океан. Архипелагът се състои от общо 7 107 острова, които са категоризирани в три групи. От тях - 800 са населени. Филипините e сред най- многолюдно населените страни в света и с население от около 90 млн. жители се нарежда на 12 място.

Климат
Тропичен, мусонен. Средните годишни температури по крайбрежието са от 24 до 28 градуса, във височина - 15 - 17 градуса. Валежи – по западните склонове - до 3000 - 4000 мм, в останалата част - до 1000 мм. Реките са къси, пълноводни. Растителност, 46% от площта са покрити от вечнозелени гори и мангрова растителност по крайбрежието. Средна годишна температура – 26°C . Сух сезон от декември до май.

• Официален език – филипински
• Столица – Манила
• Най-голям град – Кесон Сити
• Валута – Песо (PHP)
• Население – 91 983 000 жители (2009)
• Религия – християни – 90%, мюсюлмани - 10%
• Часова зона - PST (UTC+8)
• Телефонен код - +63

География
По-големи острови са - Лусон, Минданао, Негрос, Лейте, Панай, Миндоро, Палаван, Самар.Релефа е предимно планински, с най-висока точка - вулканът Апо на Минданао, 2 954 м. В страната има 10 действащи вулкана и много затихнали.

Население и език
Средна продължителност на живота при мъжете е 67 г, при жените - 69 г. Етнически състав - филипинци - християни - 90.8 % (от тях висайя - 46.2 %, тагали - 26.1 %, илоки - 12.1 %, биколи - 7.6 %, други - 8.0 %), филипинци - мюсюлмани (моро) - 4.2 %, планински народи (над 50) - 3.9 %, аета (негритоси) - 0.1 %, китайци - 1.0 %. Официален език - тагалог (пилипино) и английски, азбука - латиница. Писменост имат и висайският, илоканският, биколският и др.

Посолство
Република България няма свое посолство в Манила. Обслужващо е посолството в Ханой, Виетнам, с адрес : №5 Nui Truc str., Van Phuc Hanoi; P.O.Box 10 Тел.: +844 3845 2908 Факс: +844 3846 0856 Работно време на консулската служба: Понеделник-Петък, 9:00 -12:00 ч. Е-mail: Embassy.Hanoi@mfa.bg, website: www.mfa.bg/embassies/vietnam
За България е акредитирано посолството на Филипините в Будапеща, с адрес: Gabor Aron Utca 58, 1026 Budapest, Hungar, тел.: +36 1 391 4300 Факс: +36 1 200 6628 E-mail: phbuda@mail.datanet.hu

Празници: Официален празник: 12 юни

Кухня
Филипинците обожават храната, но особено почитат обяда си, сервиран върху бананов лист. Манила е едно от достъпните места, където да се опитат тайландска, японска, китайска, френска и италианска храна в красива обстановка и при добро обслужване.

Сувенири и подаръци
Манила е сред най-добрите градове за пазаруване в Азия заради перфектните услуги, които се предлагат в модерните и впечатляващи молове. Всеки от моловете има своя индивидуална архитектура и предлага забележителни гледки към залива на филипинската столица. SM Mall of Asia е сред най-големите молове в Азия. Там има повече от 100 магазина и няколко ресторанта , както местни, така и международни марки. Грийнхилс (Greenhills)се смята за основния пазар в Манила. Има множество хора, с които да се пазарите за стоките, особено за перлите и бижутата. Дивизориа (Divisoria) , известният пазар за стоки на едро, е уникално място, на което може да се пазаруват дрехи, бижута и стоки за дома. Всякакви магазини, от висок клас до неизвестни марки съжителстват в Ayala Center, разположен в централната част на Макати (Makati). Shangri-La Plaza е един от най-добрите луксозни молове със забележително отворено пространство от осем етажа, в което се разполагат множество международни марки. Magallanes Centre Тук е спортно ориентиран и предлага велосипеди , екипировки за голф и др. Пазарът San Andres е известен с плодовете си, а Seaside – с морската си храна. La Porcelana и V.M. Antiques в Ермита (Ermita), галерията Chang Rong Antique в Имтрамурос и Tawalisi в Макати са популярни заради антиките си.

Работно време на магазините
Maгазините са отворени от 10.00 до 22.00 часа, моловете затварят различно от 21.00 до 22.00 часа. По-малките магазини затварят по обяд от 12.00 до 14.00 часа. Разбира се, има и денонощни магазини. Моловете са отворени през неделите и по празниците.


Необходими документи:
• Mеждународен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане и 2 свободни страници
• За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
• Пътуването е без задължително изискване за имунизации!

Вид използвани транспорти: Самолет, бус /автомобил

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• до 120 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
• от 119 дни до 30 дни – депозита
• от 29 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от два месеца преди отпътуването като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Филипините.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

Цената е валидна само за резервации до 03.11.2023г. за последни 3 места!

Тагове

Оферти - Филипините |  Оферти - Манила |  Екскурзии - Филипините |  Екскурзии - Манила |  Екзотична почивка 2024 - Филипините |  Екзотична почивка 2024 - Манила

Избрани оферти