Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мостар

Босненски пирамиди Славонски Брод -Мостар-Сараево-БОСНЕНСКИТЕ ПИРАМИДИ-Крушевац

Номер на оферта

/

217899

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– транспорт с луксозен автобус
– 5 нощувки със закуски и една вечеря
- екскурзоводско обслужване по целия маршрут
– туристическите обиколки по маршрута

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– входните такси на разглежданите обекти и местните екскурзоводи
– медицинска застраховка с 2000 евро покритие – по 2 лв. на ден
– разходи от личен характер

Програма на пътуването

1 ДЕН : 11.07.2018 СОФИЯ –СЛАВОНСКИ БРОД
Отпътуване от София рано сутринта, по маршрут София–Славонски брод. Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта пристигане в хотела. Нощувка в Славонски брод.

2 ДЕН : 12.07.2018 СЛАВОНСКИ БРОД-БАНЯ ЛУКА-ЯЙЦЕ-МОСТАР
Закуска. Отпътуване за Босна и Херцеговина .
Престой и разглеждане на Баня Лука - най-големият политически, административeн, финансов, университетски и културен център в сръбската част на Босна и Херциговина. Той е една смесица от различни култури, обичаи и влияния. Разположен в северозападната част на страната в долината, където се сливат реките Врбас и Врбаня. Като селище започват да го спеменават още през 15 век. Известен е като турски военен и търговски център. Бурното му израстване и развитие като промишлен център започва след попадането под властта на Австро-Унгария. В околностите на Баня Лука има серни минерални извори-едни от най-добрите в Европа.
Отпътуване за град Яйце - столица на древното Босненско кралство, градът е богат на културни забележителности – крепостта, катакомбите, църквите: Св. Дева мария; Св Джон, светилището на бог Митра, къщата на Омер бей, Водните мелници, Францисканският манастир и разбира се символа на града – водопада на река Плива. В ранният следобед отпътуваме към Баня Лука. Настаняване в града. Разглеждане на крепостта, храмът Христос Спасител, паркът и централната част на града
Пристигане в Мостар и разглеждане на града , който е включен през 2005 г. в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма в Стария град, прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности и сътворен шедьовър във Вилеровите гоблени. Посещение на джамията Караджоз Бей, Бишчевич – традиционна старинна турска къща, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула. Нощувка в Мостар.
3 ДЕН : 13.07.2018 МОСТАР – МЕЖДУГОРИЕ- СТОЛАЦ –ИЗВОРА НА РЕКА БУНА - САРАЕВО
Закуска. Отпътуване към Междугорие – поклонически обект и молитвен център. Това е свещено място, което привлича милиони туристи от цял свят . Според легендата за Междугорието, Пресвета Богородица се явява на шест деца и скоро след това те имат дарбата да предсказват бъдещето. Богородица им разкрива тайни знаци, които те могат да разчитат .
Престой в Столац , разположен в областта, известна като Херцеговина Хумина - на туристическия маршрут, пресичащ Херцеговина и свързващ планинския хинтерланд с крайбрежните райони на Босна и Херцеговина, Дубровник и Черна гора.
Благодарение на благоприятните природни условия, Столац и неговата околност са били заселени още от древни времена – преди около 16000 години (периода на палеолита), а историята на Столац като град датира отпреди 2500 години. Териториите, предлагащи богат улов и природни блага са привлекли праисторическите хора, а по-късно – илирите, римляните и славяните. Всички те са оставили богати свидетелства за тяхната материална култура.
Отправяне за извора на река Буна. Реката е дълга 9 километра и се влива в река Неретва. Буна е една от най-мощните подземни карстови реки,която извира от дълбочина 200-250 метра. На самия й извор се извисява дервишки манастир от началото на 16 век ( 1520 г.) – едно мистично място, с прекрасна гледка към подводния карстов извор, блестящ с особена бяла светлина. Пристигане в Сараево и настаняване в хотела. Нощувка в Сараево.

4 ДЕН : 14.07.2018 САРАЕВО - БОСНЕНСКИТЕ ПИРАМИДИ - САРАЕВО
Закуска.Отпътуване към популярните Босненски пирамиди, разположени на 30 км от Сараево в целцето Високо, на височина от 700 м., които се считат за по-стари от египетските. Място, за което се твърди, че е заредено с необикновена енергия, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на слънцето (входна такса 5 евро) Археолозите са проникнали доста навътре в Пирамидата на Слънцето. Въздухът вътре, е с постоянна и неизменна от външни влияния температура и влажност. Под пирамидата са намерени три подземни камери и малко синьо езеро. Езерото е със стерилно чиста вода - без бактерии, водорасли, плесени, микроорганизми, животинки, мъх и тиня. Наричат я жива вода, защото пречиства мощно организма. Нивото на отрицателните йони в галериите е 43 пъти по-високо, отколкото е средното ниво навън. Концентрация на отрицателни йони е 25000 бовиса. Това може да означава, че тези съоръжения са служели и за лечебни стаи!
Завръщане в Сараево.Нощувка в Сараево.

5 ДЕН 15.07.2018 САРАЕВО - КРУШЕВАЦ
Закуска.Пешеходна разходка из старата градска част, включваща джамията Али Паша, моста на Густав Айфел над река Миляцка, Евангелистката църква, строена през 1899 г. от Карло Парик, в която днес се помещава Академията за изящни изкуства, Националният театър, Синагогата, Кметството – най-голямата сграда в града от времето на австро-унгарският период, Католическата катедрала „ Сърце Христово”, Баш Чаршия, Императорската джамия – най-старата в града. Отпътуване за Сърбия.Престой и разглеждане на Дървения град“-Мечавник, един от двата града построени от „Балканския Фелини“-Емил Костурица. Всяка къща има своя история, запечатана в шарените стени и резбовани стълбища , а всеки малък площад носи името на известни и уважавани от Костурица личности като Иво Андрич, Диего Марадона, Бранислав Нушич. Пристигане в Крушевац и настаняване в хотела. Нощувка в Крушевац.
6 ДЕН 16.07.2018 КРУШЕВАЦ - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Босна и Херцеговина |  Оферти - Мостар |  Екскурзии - Босна и Херцеговина |  Екскурзии - Мостар |  Лято в чужбина - Босна и Херцеговина |  Лято в чужбина - Мостар

Избрани оферти