Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Бразилия – Рио, Игуасу, Манаус & Салвадор

Номер на оферта

/

161131

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНИ

С туристи от други националности:

Хотели *** € 2799
Хотели **** € 3030

Индивидуална екскурзия:
Всички услуги са на индивидуална база с изключение на:
Ден 6-9 трансферите и екскурзиите по време на престоя в Амазония

Хотели *** € 3169
Хотели **** € 3329

Цените са на човек в двойна стая и включват:

Самолетни билети София-Рио-София;
Самолетни билети Рио-Игуасу-Манаус-Салвадор-Рио;
Посрещане и асистиране на летище от наш представител във всеки град;
Транспорт с модерен климатизиран автомобил
Шофьор с английски език
10нощувки в посочените хотели със закуска.
Входни такси за посочените обекти
Всички описани в програмата екскурзии с изключение на тези с маркировка „По желание”
Пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) по време на престоя в Амазонската джунгла
Местен екскурзовод на английски език по време на екскурзиите
Застраховка медицински разноски;

Цената не включва

Цените не включват:

Летищни такси € 470
Лични разходи
Услуги не упоменати в програмата
Бакшиши за шофьора, гида и персонала в хотелите
Допълнителни екскурзии и нощувки


Важно: Всички цени са ориентировъчни и подлежат на потвърждение в момента на резервация!

Програма на пътуването

„Бог създал света за шест дни, а на седмия се е заел с Рио.“

Попитах един приятел, който се завърна наскоро от Южна Америка, дали му е харесало в Бразилия. Той ме погледна леко критично и сподели: ’Знаеш ли, харесвам е слаба дума да опиша Бразилия. Тя ме облада, накара ме да се чувствам като откривател, отключи в мен чувства, които никога не си представях, че ще изпитам’. Бразилия е границата между модерния свят и екзотиката. Това е пресечната точка на религии от цял свят и един уникален начин на живот, довел до зараждането на най-великия фестивал в света. Огромната територия на тази държава ни дава изключителен допир до многоцветността на флората и фауната в Амазонската джунгла, съчетана с удивителни приказно красиви плажове. Смесицата между изключителни и феноменални гледки от хълма Корковадо, лежерната самба във всяко крайбрежно заведение, ще Ви накара да поглъщате настръхваща емоция, докато в един момент се усетите, че искате повече и повече и още… Това е Бразилия и ще Ви го даде. Ако попитаме роден в Сао Пауло музикант, той ще Ви каже, че там са най-красивите и хубави плажове. Ако попитате роден в Рио, той ще Ви отговори, че по-хубав от Копакабана няма. И двамата са прави. Никога не правете избор между едно или друго в Бразилия. Просто вижте всичко. И не се учудвайте, ако в един момент името Силва Ви звучи направо по братски познато. Това е най-популярното име в Бразилия. И запомнете, никой никога не се обижда ако му кажете ‘Парду’ (смесен цвят на кожата), или Бранку (бял цвят). Тук просто цветовете нямат значение. Това е така, но в действителност Бразилия е много повече – огромна страна на суперлативи, страна с внушителни размери и контрасти, мистериозни атракции за много хора. С площ от 8,5 милиона км?, Бразилия е горе долу колкото Европа и покрива половината континент на Южна Америка. Поради тези особености, концентрацията на населението, атракциите е съсредоточено по атлантическото крайбрежие. Климатът се мени от постоянен топъл, тропически на север, през субтропически варианти до умерен на юг. От 16 век, когато португалците започнали да се заселват по тези територии, Бразилия все е имала магнетично привличане за чужденците. Първоначално това е било златото, след това – каучука и кафето, а днес това са ритъма и екзотиката, която пленява туристите. Хората тук преливат от щастие, любезност и спонтанност. Най-голямата страна в Южна Америка е огледало на пленителни картини. Дали ще пиете ‘кайпириня’ , или ‘кайпироска’ докато си мислите за ФУТБОЛ, няма значение. Няма друга страна в света, където този спорт да е превърнат в национална кауза и в религия! Бразилия живее, радва се и страда с Цар Футбол! Дори и в най-мизерните квартали в покрайнините на Рио има идеално поддържани затревени игрища, където малчуганите – навярно бъдещи звезди, гонят коженото кълбо спретнати в чисто нови екипчета на най-популярните в града футболни грандове. В тази обиколка ще се потопим в ‘белите дробове’ на планетата земя, разглеждайки за 4 дни Амазония – най-голямата екваториална гора в света.

Нека приключението започне …

ПРОГРАМА


01 ДЕН СОФИЯ – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Полет София – Рио със стоп в Европа. На пристигане на летището в Рио ще Ви посрещне наш представител и ще ви заведе до хотел по Ваш избор. Усещането за влажен и топъл въздух ще отключи сетивата Ви за купон, забавление, безспирни разговори, хубава храна и многоцветност. В залива на града са разпръснати над 130 малки оствочета, които предлагат куп нестандартни забавления.

„Рио вероятно е най-красивият град на света“, казва Патриша Шулц, автор на книги за пътувания. „Уникален е по много начини – тук се обединява природата с тръпнещия метрополис, елегантното среща долнопробното, бедността среща богатството“, добавя тя.

Hotel Windsor Plaza Copacabana ***/* или подобен (стандартна стая)
Hotel Windsor Excelsior **** или подобен (супериорна стая)

02 ДЕН РИО ДЕ ЖАНЕЙРО ЗАКУСКА

Днес събуждайки се рано, нямате търпение да изскочите навън за да обгръщате света с погледа си. Ще се потопите в атмосферата на Рио и нейните уникални красоти – залива Гуанабараи парка Фламенко. Ще посетите централната част, минавайки покрай финансовия и бизнес център, църквата Канделария, Катедралата Св. Себастиан, акведукта, театъра, Националната библиотека, музея на изкуствата и самбодрома, където се провежда карнавалът. Продължавате с квартала Урка, от където вземате въжената линия за известната Захарна глава с уникалните гледки на 360 градуса над Рио и океана.

Следобедът Ви е свободен и по желание може да се включите в екскурзия до Корковадо, която се резервира на място в офиса на нашите партньори.

От хълма ще можете да се насладите на едно от 7-те чудеса на света, а именно Залива Гуанабара ( Guanabara Bay), който заедно с Еверест, Гранд Каньон, водопада Виктория и Големия Бариерен Риф е част от тази престижна класация. Природата ни е поднесла една уникална гледка , която се се разпростира в продължение на 143 км в югоизточната част на Бразилия и се счита за най-големия залив в света по отношение на обема на вода в него. Той е вторият по големина залив в района на Бразилия със своите 412 кв. км площ. Гуанабара е с периметър, простиращ се в няколко общини на щата Рио де Жанейро. На западния бряг се намира самия град Рио де Жанейро, а на източния – град Нитерой.Из залива са пръснати повече от 130 островчета със собствени заливчета. Освен пристанището на Рио де Жанейро, на брега на залива са разположени и двете летища на града. Двата най-големи острова – Фундао (Fundao) и Говернадор, са свързани със сушата посредством много малки мостове. На 20 януари 1502 година, две години след като португалският мореплавател Педро Кабрал (Pedro ?lvares Cabral) достига бреговете на сегашна Бразилия, неговият сънародник Гаспар де Лемос (Gaspar de Lemos) и моряците му акостират в залива Гуанабара. В продължение на часове те оглеждат запленени огромната плажна ивица и девствените горски масиви, като не могат да повярват на очите си на какво райско място са попаднали. Били убедени, преминавайки по тесния воден канал, заобиколен от хълмове, че са достигнали до устието на голяма река. Без да се колебаят, те кръщават местността Рио де Жанейро. Входът на пристанището на Рио де Жанейро се охранява от остров Мадейра (Madeira). Огромният брой лодки, кораби и яхти, които са концентрирани тук, едва ли могат да се изброят. Този невероятен залив е толкова красив, че местните обичат да казват: „Бог е създал света за шест дни, а на седмия, той се е заел Рио.“ Самото име Гуанабара е дадено от коренните жители тамоио (Tamoio) и в превод означава „ръка на морето”.Има няколко начина, които ще ви позволят максимално да се насладите на грандиозната гледка към пристанището на Рио де Жанейро. Единият от тях е с хеликоптер, другият е за почитатели на екстремните усещания, а именно чрез пускане с делтапланер. Разбира се, огромна част от хората просто се изкачват по връх Корковадо или планината Шугър Лоуф, откъдето пристанището на Рио и самият град се виждат като на длан. Добър начин да опознаете пристанището е да се качите на някоя от многото лодки, които превеждат туристите през островите и заливчетата. Навярно най-добрият начин да се насладите на това природно чудо е просто да се отпуснете на някои от многобройните красиви и приятни плажове на Рио. Те са безплатни.

По желание: Полудневна екскурзия до Корковадо.

Този следобед ще направите тур на плажовете на Рио и ще се качите до най-известната статуя в Бразилия – тази на Исус Христос. От станцията Космо Вело ще вземете влакче, което се изкачва по стръмен склон нагоре по планината Корковадо през гората Тижука. След 20 минутно пътуване през красивата тропическа гора и уникални гледки към плажовете на Рио пристигате на върха, където Ви очаква Христос Спасителя. Тази гледка не се повтаря никога. Гледали сме я на хиляди картички и филми, но изживяване на живо не може да бъде описано. Тук можете да се помолите в малкия параклис вкопан в задната част на крата на Исус или просто да се снимате на фона на залив Гуанабара.

03 ДЕН РИО ДЕ ЖАНЕЙРО ЗАКУСКА

Свободен ден за самостоятелно разглеждане или екскурзии по желание описани по долу. Нашата препоръка е да не пропускате т.нар. Фавели, където ще видите обикновения живот на обикновения бразилец. Един контраст спрямо плажовете Копакабана.

Защо не отидете до плажовете Копакабана и Ипанема, които са част от общо 5-те плажа в Рио. Можете да вземете разходка с бус, или просто да походите по пясъка. Копакабана побира едновременно 2 милиона плажуващи, като е дом на най-големия концерт в историята на музиката на Род Стюард, пред 3 500 000 души. Музиката не помни такова шоу. Скоро няма и да види такова. Това е Рио. Може да поиграете малко футбол на някое от стотиците игрища около плажовете, като имайте в предвид, че те са най-натоварени след полунощ. Просто тук се играе футбол постоянно. Но в никакъв случай не пропускайте Захарната Глава, до която се стига с лифт и оттам с въжена линия. Мястото е уникално за панорамни снимки и релаксиращи разходки под фикусите, и обсипаните с орхидеи хълмове.

По желание: Полудневна екскурзия до Петрополис

Може днес сутринта да се включите на живописно пътуване нагоре към планинската верига Serra dos Orgaos през тучната растителност на Атлантическата гора, минавайки през гори и долини стигайки Петрополис на 85 км от Рио. Ще посетите летния дворец и катедралата и ще се разходите из очарователните забележителности на градчето – кристалния палат, къщата Сантос Дюмон, старите сгради и чаровните площади. Екскурзията може да включва и обяд.

По желание: Нощен Рио – Вечерно Шоу

Посетете фолклорно и карнавално шоу с приказни костюми и уникални танци, музика и забавление, което ще Ви потопи в историята и духа на страната.

04 ДЕН РИО ДЕ ЖАНЕЙРО – ИГУАСУ ЗАКУСКА

Сутринта излитате от Рио за Игуасу. Посрещане и трансфер до хотел по избор. Настаняване и следобеден тур до водопадите от бразилска страна. Игуасу е едно от най-големите чудеса на света – разположен в субтропическите гори на триъгълника между Бразилия, Аржентина и Парагвай, той представлява огромна верига от водопади, вливащи се в река Игуасу. Ще минете през националния парка Игуасу и, следвайки пътеката с каскади, ще стигнете до основата на Дяволското гърло с прекрасните гледки. Накрая се качвате на асансьор, който ще ви отведе отново на пътя за отпътуване обратно към хотела.

Middle class:Hotel Viale Cataratas (3*)или подобен (делукс стая)
Comfort class:Mabu Foz (4*)или подобен (мастър стая)

05 ДЕН ИГУАСУ ЗАКУСКА

Днес ще посетите водопадите Игуасу от аржентинска страна (ок. 4 часа). Прекосявате границата и се отправяте към водопадите през моста Tancredo Neves над реката Игуасу. Думата „Игуасу“ означава „Голяма вода“ и е от индиански произход и идва от племената Тупи- Гуарани. Според местнителегенди бог се влюбил в красива девойка и пожелал да се ожени за нея. Тя обаче избягала по течението на реката с кануто на любимия си смъртен. Разгневеният бог разделил реката на две, в резултат на което се появили водопадите, за да падне девойката по него.Със своята удивителна големина, той е 2 пъти по-пълноводен от Ниагара. Водопадите Игуасу се намират на границата между Аржентина(80%) и Бразилия(20%) и са образувани преди 120 милиона години. Те представляват съвкупност от около 275 водопада, създадени от река Игуасу и Парана непосредствено до устието и?. Най-големият и впечатляващ от тях е водопадът „Гърлото на дявола“. Водопадите са само част от бразилския национален парк Игуасу, който е най-големият субтропиченрезерват в света. Огромното количество водопади, разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра, привличат над 700 хиляди туристи всяка година. Това е един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Първият европеец, открил Игуасу, е испанският конквистадор Алвар Нуньес Кабеса де Вака. Водните забележителности от аржентинската страна на реката са кръстени на него. В този район има два национални парка – единият в Аржентина, а другият в Бразилия. Като част от природното световното наследство на ЮНЕСКО те са обитавани от множество редки и застрашени от изчезване видове растения, диви животни и птици. Когато първата дама на САЩ Елеонор Рузвелт зърнала мощната и красива гледка тук, възкликнала: „Горката Ниагара”.

06 ДЕН ИГУАСУ – МАНАУС – АМАЗОНИЯ ЗАКУСКА & ВЕЧЕРЯ

Днес се отправяте към летището за полет до Манаус. Тук ще Ви посрещне наш представител за трансфер до Amazon Ecopark Lodge, където ще прекарате следващите 4 дни. The Amazon Ecopark Lodge е разположена на река Tarum? – приток на известната Черна река (Rio Negro)– на около един час от летището в Манаус (30 минути с лодка от кея на хотел Tropical),насред Амазоската джунгла. Над 6 мили с пътеки през джунглата са на разположение за изследване на гората, орхидеите и гигантките дървета. Amazon Ecopark Lodge предлага 60 апартамента разположени в 20 бунгала направени от дърво. Апартаментите, входовете и баните са самостоятелни с климатик, топла вода и прозорци. Обзаведени са непретенциозно, но с чар. Остатъкът от деня е на Ваше разположение.

Вечеря и нощувка в Amazon Ecopark Lodge (стандартна стая) – www.amazonecopark.com.br

07 ДЕН АМАЗОНИЯ ЗАКУСКА / ОБЯД / ВЕЧЕРЯ

Целодневна екскурзия из джунглата на Амазония и разглеждане на флората и фауната на околността. Обядът е включен.

Ясно е че по много показатели р. Амазонка е най-дългата, оток, ширина и т.н., но самата равнина Амазония е най-голямата равнинна площ в света! Амазонка се влива в Атлантическия океан чрез широка делта. Ширината на устието ? се изчислява на около 330 километра. Това я прави по-широка от цялата дължина на река Темза в Англия! Амазонка пртича през най-голямата екваториална гора в света, дом на папагалите от филма РИО. Джунглите на Амазония имат най-богатото био-разнообразие на света , като тук се срещат около 1/3 от всички организми на света. Тук ще имаме възможност да срещнем над 450 вида бозайници, 1500 вида птици, над 3000 вида риби, и т.н. Който не е видял и почувствал мощта и великолепието на Амазония, не е познал света в истинската му същност.

08 ДЕН АМАЗОНИЯ ЗАКУСКА / ОБЯД / ВЕЧЕРЯ

Днес се отправяте на екскурзия до мястото, където се срещата водите на двете най-големи реки в Амазония – Rio Negro, река с тъмни, почти черни води и светлата като пясък река Амазонка или Rio Solim?es, както е известна в района. В продължение на 6 километра водите на двете реки текат една до друга без да се смесват. Този феномен се получава благодарение на разликата в температурите, скоростта и плътността на двете реки. Rio Negro тече с 2 км/час и температура от 28°C, докато Rio Solim?es тече с 4 до 6 км/час с температура от 22°C.

09 ДЕН МАНАУС – САЛВАДОР ДЕ БАИЯ ЗАКУСКА

Днес напускате Амазонската джунгла, но преди това ще посетите за малко джунглата на маймуните и ще направите кратка обиколка на Манаус. Отправяте се към летището за полет до Салвадор де Баия. На пристигане ще Ви посрещне наш представител и ще Ви закара до хотел по Ваш избор.

Hotel Portobello Ondina Praia *** или подобен (стандартна стая)
Hotel Pestana Bahia ****+ или подобен (делукс стая)

10 ДЕН САЛВАДОР ДЕ БАИЯ ЗАКУСКА

Сутринта ще направите полудневен тур на града, който ще ви потопи в красотите и историята на Салвадор. Отправяте се първо към Farol da Barra (фара) в квартала Бара, след това продължавате към градския площад с кратък стоп на Lacerda, от където ще може да се полюбувате на спиращи дъха гледки към залива Вси светии. Ще се разходите по павираните улици на квартала Пелуриньо, стария град на Салвадор, част от наследството на ЮНЕСКО. Ще посетите катедралата в бароков стил построена през 1672 г. и църквата Sao Francisco – най-известната бразилска религиозна сграда със златен интериор от сложно изваяни от палисандрово дърво орнаменти със златни листчета,изящни картини и скулптури. Връщане в хотела и свободен следобед.

По желание: Нощна Баия (шоу и вечеря)

Насладете се на местна кухня в типичен ресторант последвана от колоритно шоу и музикално представление представящо богатата афроамериканска култура на Баия.

11 ДЕН САЛВАДОР ДЕ БАИЯ – РИО – СОФИЯ ЗАКУСКА

Днес е последният Ви ден в Бразилия. След закуска ще Ви изпратим до летището за полета Ви през Рио или Сао Пауло към Европа.

12 ДЕН СОФИЯ

Пристигане у дома.

По желание може да добавите други индивидуални пакети преди или след програмата:

4 дни / 3 нощувки Флорианополис
4 дни / 3 нощувки Pantanal Araras Eco Lodge
3 дни / 2 нощувки Бразилия
4 дни / 3 нощувки Ресифе
Има също възможност за удължаване с почивка на плаж в Салвадор де Баия или Прая до Форте.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти