Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Будапеща – Виена – Белград автобус от Варна, Бургас и София

Номер на оферта

/

222706

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;
2 нощувки и 2 закуски в хотел 2/3* в периферната част на Будапеща, при настаняване в двойни и тройни стаи;
1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в района на Белград, при настаняване в двойни и тройни стаи;
Панорамна обиколка на Будапеща в местен екскурзовод и беседа на български език;
Водач представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Цената не включва

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти посочени в програмата;
автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро
Панорамна обиколка на Белград – 5 евро
Разходка с корабче по река Дунав, съпроводена от беседа на професионален екскурзовод на български език – 15 евро
Полудневна екскурзия до Сентендре – 10 евро
Медицинска застраховка – 7 лв за лица до 69 год за целия период; за лица над 65 год – по тарифа;
Настаняване в единична стая

Програма на пътуването

Програма

1 ден: ВарнаСофияБелградБудапеща

Отпътуване следобед от Варна /Антим I – 18:00ч/, Поморие /Автогара – 20:00ч/, Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро – 20:30г/, Ямбол/Кабиле – 21:30ч/, Стара Загора /бензиностанция Лукойл 22:30ч/, Пловдив / 23:30ч – бензиностанция Шел – Хепи/, София /01:00ч – бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Калотина – БелградБудапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.

2 ден: Будапеща

Пристигане в столицата на Унгария около обяд. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р.Дунав – в Буда и в Пеща, започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарски племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства от едната страна и Изложбената зала от друга на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец,Църквата Св.Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/ Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: БудапещаВиена

Закуска. Отпътуване за аристократичната имперска столица - гр. Виена. Туристическата програма започва с панорамна обиколка с професионален екскурзовод и беседа на български език /заплаща се допълнително/, по време на която ще Ви представим най- известните забележителности - Ринговия булевард /“Рингщрасе“/ обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария – Терезия и музеите-близнаци - на Изящното изкуство и Природо-научния музей, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche и внушителната сграда на Кметството, увеселителния парк „Пратер“ и прочутото Виенско колело. Ще спрем за да разгледаме отвън къщата, декорирана от ексцентричния художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада, както и при бароковия дворец Белведере - бивша резиденция на великия пълководец - принц Евгений Савойски, а днес - картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт. Пешеходната разходка из старата част на Виена започва от дворцовия комплекс "Хофбург", където се намират Президентството, Националната библиотека, преминава през луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница "Demmel", Чумната колона. Програмата приключва пред готическата Катедрала Св. Стефан. Свободно време или по желание посещение на двореца Шьонбрун - импозантен дворцов комплекс с 1440 стаи и зали, запазени в автенчния си вид от врeмето, когато са били използвани от императори и императрици. Шьонбрун е една от най-големите забележителности на Виена, а като такава той официално функционира от далечната 1860 година. Към комплекса на Шьонбрун принадлежи красив парк, в който ще откриете най-старата зоологическа градина в света и още куп други интригуващи кътчета, които правят Шьонбрун едно от неповторимите места в австрийската столица. Връщане в Будапеща. Нощувка.

4 ден: Будапеща - Сентендре – Белград

Закуска. Освобождаване на хотела. По желание полудневна екскурзия до Сентендре /допълнително заплащане/– живописно градче на брега на река Дунав, което привлича от десетилетия художници и майстори на занаятите, а те от своя страна са причина селището да се радва на огромен туристически интерес. Името на града, основан някога от сърби произхожда от Свети Андрей и с течение на годините се е видоизменило. Сред забележителностите на идиличното градче са няколко добре запазени православни църкви, Музей на миниатюрите с изумителни експонати, Музей на Коледните играчки, Музей на марципана, където на първия етаж посетителите могат да наблюдават процеса на производство, а на втория етаж – богата експозиция с готови произведения на изкуството. Свободно време за разходка из калдъръмените улички украсени с колоритни сергии с ръчно изработени изделия, елегантни витрини, уютни кафенета и ресторантчета. Отпътуване за Сърбия. Пристигане вечерта в района на гр.Белград – град с хилядолетна история разположен върху склоновете на Шумадийските възвишения, там където реките Дунав и Сава се съединяват в общ път. Под наименованието Белград днес са обединени три основни части - Стари Белград, Нови Белград и Земун. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: БелградСофия - Варна

Закуска. Програмата в сръбската столица започва с панорамна обиколка с местен екскурзовод и беседа на български език – ще видим катедралния храм „Свети Сава” /отвън/- най-големият православен храм на Балканите, Кметството, Парламента, площад Теразие, площад Република, крепостта Калемегдан, от която се открива превъзходна гледка към мястото, където река Сава се влива в река Дунав. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица „Княз Михайлова” или да опитате сръбска кухня в някой от многобройните ресторанти на бохемската улица „Скадарлия“. Отпътуваме за България в ранния следобед.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Майски празници - Австрия |  Майски празници - Виена

Избрани оферти