Начало / Екскурзии / Екскурзии - Брашов

Букурещ - Синая - Бран - Брашов / 28 - 29.04/ ПРОМО !

Номер на оферта

/

223281

Дати & цени

Програма на пътуването

БУКУРЕЩ - СИНАЯ - БРАН - БРАШОВ


1 ДЕН - Отпътуване от Русе ж.п.гара в 7.00 ч. за Румъния. Пристигане по обед в Синая – планински град и курорт, наричан “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Посещение на кралския дворец Пелеш и Синайския манастир. Пристигане в Брашов след обяд. Туристическа програма: Старото кметство, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Бялата и Черната кула, църквата “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града.Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. 7.30 ч. Отпътуване за Бран / 25 км/ посещение на замъка Бран, известен още като Замъка на Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. В 10.30 ч. отпътуване за Букурещ – Панорамна обиколка - “Romexpo”, парка Херъстръу, улица „Виктория”, Румънската академия на науките, Кралския дворец (днес Национална художествена галерия), Атенеума, църквата „Крецулеску”, площад „Революция”, Националния исторически музей, Парламента (разглеждане отвън) и площад „Конституция”, Патриаршеската катедрала с мощите на св. Димитър Басарбовски. Свободно време за разходка. В 17.00 ч отпътуване за Русе.

Цена: 109 лв. на човек



LAST MINUTE СУПЕР ПРОМО за 28.04- 79 лв
валидна за нови резервации от 24.04.2018

26.05; 16.06: 21.07; 18.08; 08.09 ;20.10.2018

Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус ***
1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Брашов
екскурзия до замъка на Дракула в Бран;
туристическа програма в Брашов;
екскурзия до Синая и замъка "Пелеш";
панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод;
екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва:

Вход за Замъка на Дракула - Бран - 40 леи за възрастни, 30 леи за пенсионери на 65г, 25 леи за студенти и 10 леи за деца
Вход за Замъка Пелеш - Синая - 30 леи за възрастни, 15 леи за пенсионери на 65г, 7.5 леи за студенти и деца
Вход за Манастира в Синая - 5 леи за възрастни и пенсионери, 2.5 за деца
доплащане за единична стая - 30 лв. на ден
Застраховка - 2 лв на човек, за лица над 70 г. - 5 лв

Намаления:

дете под 12 год. на доп. легло с 2-ма възр. - 10 лв. намаление

* при промоционални оферти е в сила само едното намаление

Плащане: капаро 30% при азаписване, доплащане 14 дни преди тръгване

Необходими документи:

лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане.

Минимален брой участници - 35 туристи.

Срок за потвърждение на екскурзията: 5 дни преди отпътуване

НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА БРАШОВ

Брашов влиза в пределите на Румъния след Първата световна война, след разпадането на Австро-Унгария. Немското му име е Кронщад. Градът
е известен още в Средновековието като голям занаятчийски център - добре охраняван с кули-бойници и бастиони и крепостни стени.Главният площад на Брашов се е развил като средище на обществения, духовния и стопанския живот на града.
Централно място в площада заема сградата на Кметството. Първоначално (през 14 век) тя била изградена като кула, която да защитава една от градските порти. В периода 15-16 век сградата на Кметството се разраснала, като към нея били пристроени покрити със сводове магазини. Жителите на Брашов са построили замъкa Бран през 13 век, за да осигурят защита на границата между Трансилвания и Влахия. Освен това в замъка се е намирала и митницата на тази граница.
Замъкът е преустрояван няколко пъти през изминалите 4 века. Последното преустройство е направено в средата на 20 век, когато кралица Мария Румънска превърнала замъка в своя лятна резиденция.
Заради мистичната атмосфера на този замък, легендите твърдят, че зловещият граф Дракула е живял именно тук. Днес, обаче, замъкът е идеалният декор за устроения в него музей на средновековната история. Друг интересен обект от Брашов е Замъкът Фагарас. Той е построен през 15 век като укрепена резиденция. През 16 и 17 век е бил преустроен и разширен – били надстроени кулите и крилата и бил построен бастион, който да защитава двореца от артилерийски огън. Дворецът е най-голямото архитектурно произведение в Трансилвания, което показва как през 17 век отбранителните съоръжения са били превръщени в укрепени жилища. Дворецът има наистина богата история - построен като крепост, преустроен като благородническа резиденция, по-късно той е превърнат в затвор, а днес в него има музей и библиотека.

Най-голямата готическа църква на Трансилвания (89,0 x 23,0 метра) е Черната църква (Катедралата на Брашов). Изграждането на катедралата започва през 1385 година и продължава почти 100 години . Тя принадлежи към типа “зални” църкви – при тях вътрешното пространство е обединено, тъй като височината на централния и страничните кораби е почти изравнена. Първоначалният проект е предвиждал на западната фасада да има две кули, но е построена само едната. През 1689 година опустошителен пожар унищожава покрива на катедралата и покрива със сажди каменната й зидария. Оттогава тя е наречена “Черната църква”. Изключително ценни са каменните скулптури, които украсяват петте портала на катедралата (един на западната фасада, и по два на северната и южната фасади).

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Брашов |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Брашов |  Майски празници - Румъния |  Майски празници - Брашов

Избрани оферти