Начало / Екскурзии / Екскурзии - Синая

Букурещ и Синая 7 април 3 дни/2 нощувки - 165 лева

Номер на оферта

/

192731

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*Транспорт с комфортен автобус;
*2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Синая;
*Медицинска застраховка за лица до 65 години;
*Водач по време на пътуването;
*Посещение на двореца „Пелеш";
*Посещение на замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула;
*Посещение на Брашов;
*Посещение на търговски център AFI Palace Cotroceni;

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
*Входните такси за посещаваните обекти;
*Румънска вечер – 20€;
*Медицинска застраховка за лица над 65 години - 5 лева;
*Доплащане за единична стая

Програма на пътуването

ПЕРЛИТЕ НА КАРПАТИТЕ – БУКУРЕЩ, СИНАЯ, БРАН, БРАШОВ

07 – 09.04.2017; 22 – 24.09.2017

ЦЕНА: 165 лв.
3 дни / 2 нощувки / 2 закуски
1 ДЕН – Отпътуване в 5:00 ч. - / от паркинга зад Театъра/ по маршрут СофияРусеГюргево (Джурджу) за Букурещ - град на контрастите, един от най–големите градове в Централна и Източна Европа , известен още като "Малкия Париж". По предварителна заявка посещение на двореца Чаушеску – сега действащ Парламент на Румъния - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка при управлението на Николае Чеушеску. Свободно време и възможност за разходка в Старият град на Букурещ – едно от най-интересните места в града , пълно е с заведения, музеи, църкви, кафенета, магазинчета.
Преминавайки покрай Триумфална арка отпътуване за Трансилвания – един от най-интересните региони в Европа с невероятна смесица от различни култури и цивилизации. Пристигане късния следобед в Синая - планински град и курорт, наричан “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Настаняване в хотел – 2/3* .

2 ДЕН – Закуска. 8:00 ч. – Посещение на двореца “Пелеш” - издигнат между годините 1873-та и 1883-та като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елисабета. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния.
Отпътуване към замъка „Бран”, известен още като Замъка на Граф Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.
Отпътуване за Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма: Общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”. Връщане в Синая. Нощувка.

3 ДЕН – Закуска. 8:00 ч. - Отпътуване за Букурещ.
Посещение на Етнографски комплекс “Румънско село”. Свободно време.
Отпътуване за Търговски център AFI Palace Cotroceni, един от големите търговски центрове, разположен в близост до Президентския дворец. Търговски център "Афи Палас Котрочени" в Букурещ е идеално място за пазаруване, забавление и отдих. Разполага с над 300 магазина с известни марки. За тези, които се интересуват от забавление в Букурещ – разполага с голяма пързалка, картинг писта, стена за катерене, велопътека, езеро с лодки, детски площадки, кино с 20 екрана, и много други атракции.
Отпътуване за България.
ВХОДНИ ТАКСИ:
*Замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – 35 RON (~ 8 евро или ~ 15 лв.)
*Замъка Пелеш – 30 RON (~ 6.70 евро или ~ 13.20 лв.)
*Синайски манастир - 5 RON (~ 1.20 евро или ~ 2.20 лв.)
*Черната църква в Брашов - 9 RON (~ 2 евро или ~ 3.90 лв.)

*ЗАБЕЛЕЖКА: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.

ОБЩИ УСЛОВИЯ:
* Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!
* Заплащане на 50% от сумата при записване, останалата сума - 10 дни преди датата на отпътуване.
* Срок за уведомление при недостиг на мин. брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
* Необходими документи: лична карта или международен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.
*Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
*Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя.
*Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страните през които преминаваме поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.
*Туристическата агенция си запазва правото да промени цената в случай на драстично увеличение цената на горивата и др.

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Синая |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Синая |  Алтернативен туризъм - Румъния |  Алтернативен туризъм - Синая

Избрани оферти