Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Бутикова екскурзия с водачи ЛИМА –

Номер на оферта

/

228687

Дати & цени

Цената включва

- 2 нощувки в Лима с включена закуска
- 3 нощувки в EcoAmazonia Lodge в Пуерто Малдонадо със закуска, обяд и вечеря
- 2 нощувки в Пуно с включена закуска
- 3 нощувки в Куско с включена закуска
- Всички входни такси за обектите, споменати в програмата
- Трансфери (летище – хотел – летище) и транспорт по време на екскурзиите
Групови екскурзии с водач и включен обядяди описани в програмата
Екскурзовод на английски език по време на програмата
Билет за влак Куско - Агуас Калиентес – Куско

Цената не включва

- Хранения не споменати в програмата
- Разходи от личен характер
- Медицинска застраховка
- Застраховка Отказ от пътуване
- Бакшиши

Програма на пътуването

Дати:
18/02/2019 – 28/02/2019
18/04/2019 - 28/04/2019
18/05/2019 - 28/05/2019
17/06/2019 - 27/06/2019
19/07/2019 - 29/07/2019

Цена за самолетни билети за целия маршрут с включени летищни такси и багаж до 23кг на лента и 10кг на борд: 2598 лв. на човек

Цена на човек при двама пътуващи по програмата: 5342 лв. на човек

====================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


====================================================

Настаняване по програмата:
- Лима: CASA ANDINA STANDARD MIRAFLORES 3*
- Пуерто Малдонадо: ECOAMAZONIA LODGE 3*
- Куско: INKARRI CUSCO 3*
- Пуно: CASA ANDINA STANDARD PUNO 3*
*Възможност за настаняване в хотел от по-висока категория срещу допълнително заплащане.


ПРОГРАМА:


ДЕН 1: Лима

Полет от София за Лима. Пристигане в Лима на същия календарен ден и посрещане от представител на туроператора, който ще ви придружи до хотела. Трансфер и настаняване в хотел Casa Andina Standard Miraflores Centro.


ДЕН 2: Лима – обзорна екскурзия

Закуска. Рано сутринта ще започне нашата обзорна обиколка на Лима, която ще стартира от историческия център на града. Слетобяд ще се върнем обратно в хотела Casa Andina Standard Miraflores Centro за нощувка.


ДЕН 3: Лима – Пуерто Малдонадо

Закуска. Сутринта ни очаква трансфер до Летище Лима за полета ни до Пуерто Малдонадо. На летището в Пуерто Малдонадо ще бъдем посрещнати и превозени до Пуерто Капитания, където ще се качим на моторизирана речна лодка и ще започне нашето пътуване към Eco Amazonia lodge. Настаняване в Eco Amazonia lodge. Очаква ни разходка до езерото Кайман Коча. След това ще се върнем обратно в лоджа за вечеря и нощувка.



ДЕН 4: Пуерто Малдонадо - Eco Amazonia lodge

След закуска продължава нашето приключение, като се отправим към езеро Апу Виктор, където ще имаме възможност да посетим наблюдателната платформа и да видим различни видове папагали, тукани, чапли и други животински видове като каймани, костенурки и др. След тура ще се отправим към лоджа за питателен обяд. Следобяд ще посетим Маймунския остров, уникално място в сърцето на река Мадре де Диос, намиращо се на 5 минути от нашия лодж. Ще се върнем в Eco Amazonia lodge за вечеря и нощувка.



ДЕН 5: Eco Amazonia lodge

След закуска ще се отправим към Лост Коча, където ще имаме възможност да наблюдаваме видри, каймани, птици „сачавакас“ с многоцветни пера, царствени ягуари и разнообразни видове риби. След зрелищния парад на тропични животни ще се върнем в лоджа за обяд. Следобяда ще имаме възможност самостоятелно да посетим местната ботаническа градина и да се запознаем с разнообразието от лечебни растения и плодови дръвчета. Вечерта вечеря и нощувка в Eco Amazonia lodge.



ДЕН 6: Eco Amazonia lodge – Куско

След закуска (около 7:00ч.) ни предстои трансфер до летище Пуерто Малдонадо за полет до Куско. На летището в Куско ще бъдем посрещнати и съпроводени до хотела, в който ще се настаним. В 13:00ч. ще започне нашата туристическа обиколка, включваща посещение на катедралата, храма на слънцето „Кориканча“ и четирите руини намиращи се в близост до Куско. След това ще посетим археологическия комплекс на Саксайхуаман, Куенко, Пука-пукара и Тамбомачаи. След наситения с история и впечатления ден ще се върнем в хотела за нощувка. Нощувка в хотел INKARRI CUSCO 3*.



ДЕН 7: Куско – Свещенната долина – Куско

След закуска (в 7:30ч.) ще се отправим към Свещенната долина, като по пътя ще посетим пазара на занаятчиите в Писак, ще спрем за обяд в долината Урубамба, където ще имаме възможност да се насладим на невероятната местна кухня. След това ще продължим към Олантайтамбо, чието наименование произхожда от езика на древното племе аймара и означава „наблюдателница“. След това ще се върнем в хотел INKARRI CUSCO 3* за нощувка.


ДЕН 8: Куско – Мачу Пикчу – Куско

Рано сутринта след закуска ще се отправим към жп гарата, където ще се качим на влак за Агус Калиентес. В Агус Калиентес ще се качим на автобус за цитаделата Мачу Пикчу, намираща се на 2400м височина. Мачу Пикчу е място с уникална енергия, което ще ни въздейства със своята история и култура, в хармония с природата и вселената. По-късно ще се върнем в градчето Агус Калиентес, от където ще се отправим обратно към Куско и ще се върнем в хотел INKARRI CUSCO 3* за нощувка.



ДЕН 9: Куско – Пуно

Рано сутринта след закуска ще напуснем хотела и ще се отправим към езерото Титикака. По пътя ще спрем за обяд на бюфет, ще насладим на традиционната перуанска кухня, а защо не и на чаша писко (традиционна местна алкохолна напитка). Първа спирка от нашия маршрут ще бъде Андахуайлилас, очарователно колониално селце, в чиято църква се съхраняват произведения на възпитаници на училището по изкуства в Куско. Поради това църквата е известна като местната Сикстинска капела. Следваща спирка е Рачи или Сан Педро, разположен в основата на вулкана Куимсачата. Районът е известен с останките на храма Уиракоча, великолепен пример за архитектурата на инките. След това ще достигнем до Ла Раяна, демаркационната линия между департаментите на Пуно и Куско и най-високата точка в областта. След това ще се отправим към град Пукара, известен със своите керамични произведения „торитос де Пукара“ (Toritos de Pucara) – малки керамични бикове. Ще преминем през Джулиака, бързоразвиващ се индустриален град, разположен на 351км от Куско и 43км от Пуно. В късния следобяд ще пристигнем в Пуно, където се намира езерото разположено на най-голяма височина в света. В Пуно ще бъдем посрещнати и съпроводени до хотел CASA ANDINA STANDARD PUNO 3* за нощувка.



ДЕН 10: Пуно – островите на езеро Титикака

Рано сутринта след закуска ще започнем нашата целодневна екскурзия до плаващия остров Урос и естествения остров Такил. Ще се насладим на уникалната природа и ще спрем за обяд. След обяд ще се върнем обратно в хотел CASA ANDINA STANDARD PUNO 3* в Пуно за заслужена почивка и нощувка.


ДЕН 11: Пуно - Лима - София

След закуска ще се отправим към летище Джулиака за полет до Лима, откъдето ще летим обратно за България.

ДЕН 12:
Кацане на летище София. Добре дошли у дома!

*Възможност за удължаване на програмата с посещение на Чили и Еквадор.

Допълнителни екскурзии:
- Тридневен круиз по Амазонка;
- Круиз до о. Галапагос;

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти