Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Цветен Великден в Париж - самолетна екскурзия с обслужване на български език!

Номер на оферта

/

228546

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София - Париж - София на авиокомпания "Уиз Ер"
==>Летищни такси, ръчен багаж и чекиран багаж до 10 кг.*
==>Трансфери летище - хотел - летище
==>3 нощувки със закуски в хотел Paris Gare du Nord Chateau Landon 3*
==>Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
==>Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 € на ЗАД "Армеец"
==>Водач от България
==>Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Доплащане по желание за застраховка "Отмяна на пътуване"
Задължителни доплащания на място:
Градска такса: 1,65 € на човек на ден (заплаща се на място)
Доплащане за слушалки: 3 EUR на човек за всеки тур (заплаща се на място)
Разходи за градски транспорт: карнет 10 билета - 14,90 € за зони 1-4 (заплаща се на място)

Доплащане по желание за чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки)
Екскурзии по желание:
==>Класически Париж" с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 12 туристи: 45 лв на турист
==>Круиз с панорамно корабче по Сена: 25 лв на турист
==>"Величието на Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език при минимум 16 туристи: 129 лв за възрастен
==>Двупосочен транспорт до Версай: 89 лв
==>"Лувъра и неговите шедьоври" с местен лицензиран екскурзовод на български език при мин. 15 туристи*: 75 лв на турист
==>"Парижката Опера и музея на парфюма" с местен лицензиран екскурзовод на български език при мин. 20 туристи: 55 лв на турист

Програма на пътуването

=============================================================

ЦВЕТЕН ВЕЛИКДЕН В ПАРИЖ - самолетна екскурзия с обслужване на български език!
ДАТА: 26.04.2019 - ВЕЛИКДЕН

Последни места: 1060 лв на човек в двойна стая
Жена за комбинация! Мъж за комбинация! Последни места!
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:


1 ДЕН - 26.04.2019
СофияПариж

Среща на летище София, Терминал 1. Отпътуване в 13.45 ч. с полет на авиокомпания "Уиз Ер" за Париж, летище Бове.
Трансфер от летището и панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език: Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, Люксембурската градина с Люксембурския дворец, където сега заседава Сената, Пантеона – превърнат през 1791 г. в мавзолей за „Великите хора от епохата Френската революция”, Сорбоната, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад „Конкорд”, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция и др.
Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща с водача на групата за първи ориентири в района около хотела, полезна информация, съдействие при закупуването на билети или карти за градски транспорт и по желание, вечерта: Разходка с водача на групата до артистичния квартал Монмартър. Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г. е най-високата естествена точка на Париж на хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град.
Нощувка.

2 ДЕН - 27.04.2019

Париж – Дворецът "Версай" – Париж ~40 km

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
По желание /с доплащане/: "Величието на Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на бьлгарски език (5 ч.): Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката започва с въведение към историята, разглеждане на Кралския параклис и основните зали на двореца - салона на Херкулес, салоните на Венера, на Диана, на Марс, спалнята на Краля, Огледалната зала и други, представящи начина на живот в кралската фамилия и двора, както и своеобразна панорама на най-големите политически, военни и художествени събития по времето на Краля Слънце. Свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца.
Обедна почивка.
По желание /с доплащане/: "Класически Париж" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (2 ч.): Латинския квартал с едни от най-красивите парижки площади, Пантеона, Люксембургската градина, сградата на Сената, площад Сен Мишел с красивия фонтан - любимо място за срещи на парижани, остров Сите - духовното сърце на Париж, Съдебната палата с Консиержьори и Светия Параклис, готическата катедрала Нотр Дам.
Нощувка.

3 ДЕН - 28.04.2019
Париж

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
По желание /с доплащане/: "Лувъра и неговите шедьоври"* с местен екскурзовод на бьлгарски език. Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. и в него са изложени изключително ценни екземпляри на изящното изкуство. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.
По желание /с доплащане/: Круиз с панорамно корабче по Сена (1 час) - корабчето разполага с открита и закрита палуба, от които за туристите се откриват красиви панорамни гледки към елегантните мостове на Париж и забележителности, разположени от двете страни на Сена - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, двата историческите острова - Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр. и Сен Луи, съхранил духа и атмосферата на средновековния град и други.
По желание, следобяд: Разходка с водача на групата до Айфеловата кула (Входна такса - 16.30 EUR за 1-ви и 2-ри етаж; 25.50 EUR за 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж)
Нощувка.

4 ДЕН - 29.04.2019
ПарижСофия

Закуска. Освобождаване на стаите.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
По желание /с доплащане/: Посещение на Парижката опера и Музея на парфюма с местен екскурзовод на български език (продължителност: около 3,5 часа)
Операта Гарние, известна още като Двореца Гарние, е построена през 1875 г. и е считана за една от най-красивите в света. Богатата външна декорация на сградата и пищният ? интериор въздействат изключително силно върху човешките възприятия. Още с влизането пред посетителите се открива нeвероятна гледка към голямото парадно стълбище от разлят бял мрамор. Сводът на фоайето, по образец на галериите от старите замъци, впечатлява с оригинална мозайка на златен фон, а таванът в голямата зала е изрисуван от Марк Шагал през 1964 г. Импозантната Парижка опера често се използва за декор при снимането на филмови продукции, а името ? се свързва и с много значими исторически събития.
Музеят на парфюма се помещава в красива сграда от 19-ти век, разположена недалеч от операта Гарние. Франция достига връх в парфюмерийната индустрия още по времето на Катерина Медичи през XVI век. Чрез колекцията си, музеят разказва за историята на една от най-старите френски парфюмерийни къщи и показва етапите, през които се преминава, за да се получи качествен парфюм. Музеят предлага на посетителите възможност да тестват омайващите оригинални аромати и да разберат кои са любимите парфюми на големи световни знаменитости.
Трансфер до летище Бове. Отпътуване за България с директен полет на "Уиз Ер". Пристигане в София, Терминал 1 в 16:20 ч.

! Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.


=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА

Хотел Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon 3* е разположен в един от най-предпочитаните райони на Париж - на около 20 минути пеша от Операта и на 5 минути пеша от канала Сен Мартен. В уличките наоколо има различни магазини, супермаркет, кафенета, заведения за бързо хранене и ресторанти, предлагащи френска кухня. В непосредствена близост се намира метростанция Louis Blanc (линия 7) с директна връзка до Лувъра, а на 10 мин. пеша е и спирката на линия 2 с директна връзка до Монмартър и Трумфалната арка.

Хотелът разполага с денонощна рецепция и бар. Модерни и фунционално обзаведени, всичките 161 стаи на хотела предлагат безплатен Wi-Fi интернет и са снабдени с климатик, телевизор с плосък екран и сателитни канали, гардероб, бюро, самостоятелната баня със сешоар и легла с комфортни матраци марка "Sweet Bed by Ibis".
Закуската се сервира на шведска маса всеки ден от 06:30 до 10 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание*:
W6 4631 26APR София 13:45 Париж, Бове 15:45
W6 4322 29APR Париж, Бове 16:20 София 20:05

*възможни са промени в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Франция: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Франция: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 записани туристи


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Великден 2024 - Франция |  Великден 2024 - Париж

Избрани оферти