Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Цветна есен в Амстердам - самолетна екскурзия - 20.09.2019 г.

Номер на оферта

/

228439

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;
==>Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.;
==>3 нощувки в хотел Ozo 4*
==>2 закуски (на 21.09. и на 22.09.2019)*
==>Трансфери летище- хотел – летище
==>Пешеходен тур в сърцето на Амстердам с местен лицензиран екскурзовод на български език
==>Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
==>Водач от България

*Поради ранното напускане на хотела на 23.09.2019, закуска в последния ден от програмата не е включена.

Цената не включва

==>Разходи за градски транспорт: карта - 19 € на човек, валидна 72 часа след първата валидация или билет за еднократно ползване - 3,20 € (купуват се на място)
==>Градска такса в размер на 4 € на човек на нощ в двойна стая; 7 € на нощ в единична стая (заплаща се на място)
==>Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни причини според условията на застрахователя. Може да се сключи САМО до 5 календарни дни след резервацията.
==>Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/

==>Допълнителни екскурзии по желание (заявяват се и се предплащат от България):
-->Круиз по каналите на Амстердам - 25 лв
-->Автобусна екскурзия "Лайден - градът на Рембранд" при мин. 15 записани туристи*: 90 лв на турист
-->Автобусна екскурзия "Бижутата на Южна Холандия - Ротердам и Хага" при мин. 15 записани туристи*: 129 лв на турист
-->Автобусна екскурзия "Традиционна Холандия - Маркен и Волендам" при мин. 15 записани туристи*: 98 лв на турист

*При по-малко записани е възможно допълнителните турове да се проведат с предложена корекция на цената.

Програма на пътуването

ЦВЕТНА ЕСЕН В АМСТЕРДАМ
Самолетна програма с обслужване на български език

4 дни/ 3 нощувки
Дата: 20.09.–23.09.2019

Промоция (ограничени места): 968 лв
Цена за ранни записвания преди 20.07.2019 (ограничени места): 1028 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Едно пътуване за ценители - Aмстердам, впечатляваща комбинация от квартали с малки улички, цветни алеи, старомодни улични лампи, чиято светлина се отразява в каналите на града и авангардни нови квартали с модерна архитектура. Романтичните канали образуват лабиринт, който опасва целия град като мрежа, а около каналите са разположени уютни кафенета и ресторантчета на открито.
Лишен от напрежението, характерно за големите мегаполиси, Амстердам е град, в чиято атмосфера просто трябва да се потопиш...
Интригуващ и цветен, толерантен и свободен, град на културата и вдъхновението.

Програма:

Първи ден - 20.09.2019
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер до хотела за оставяне на багажа. Информационна среща.
==>Пешеходен тур "Амстердам - цветен и вдъхновяващ" с местен екскурзовод на български език (ползва се градски транспорт; Продължителност: около 4 часа). Тази първа среща с града ще ни "докосне" до емблематични забележителности в историческия център на Амстердам - старите сгради с красиво оформени цветни фасади; колоритните канали - включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство; централния площад Дам с Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, Националния паметник и Nieuwe Kerk - "Новата църква"; Квартала на червените фенери; църквата Oude Kerk - "Старата църква", Новия пазар и др. Покрай колоритния плаващ пазар за цветя Блуменмаркт ще стигнем до музея на Амстердам и до средновековния комплекс "Begijnhof", където се намира и най-старата сграда на Амстердам.
Настаняване. Свободно време.
Нощувка.

Втори ден - 21.09.2019
Закуска.
По желание (с доплащане):
==>Автобусна екскурзия "ЛАЙДЕН - градът на Рембранд" с екскурзоводско обслужване на български език.
Чаровният Лайден се намира само на 50 км. от Амстердам. Градът притежава забележителен исторически център с почти непроменена инфраструктура още от 17-ти век, когато е един от най-богатите градове в Холандия. Тук през 1606 г. е роден Рембранд ван Рейн. По повод на 350 години от смъртта му, 2019 година беше официално обявена за "година на Рембранд" и родният град на художника почита паметта му по вдъхновяващ начин. Запазените историческите сгради ще ни "разкажат" любопитни истории за живота и творчеството на великия холандски художник. Лайден успява да съчетае по забележителен начин прекрасната си старинна архитектура и живописните канали с обаятелни мостчета с нови проекти за модерна визия на града - един от тях стартира през 1992 г. и се нарича „Стихове по стените“. На поетичните стени на Лайден са изписани над 100 стихотворения на различни езици, включително и на български. Разходката в историческия център включва панорамно разглеждане на централната гара, старото пристанище, площад Рембранд с родната къща на художника, канала с най-представителните къщи - в които са живели и членове на холандското кралско семейство, университета на Лайден и ботаническата му градина - най-старата в Холандия и първи дом на прочутото холандско лале (посещение е възможно през свободното време), църквата Св. Петър, латинското училище, общината от 1574 г., отбранителната крепост между двата ръкава на река Рейн, откъдето се открива прекрасна гледка към целия град и др.
По желание (с доплащане):
==>Круиз по каналите на Амстердам (Продължителност: 1 час).
Построени в края на 16-ти и началото на 17-ти век, концентрично разположените канали са част от проекта за разширяване на Амстердам чрез пресушаване на обширна блатиста местност. Много от къщите около водата са изградени също през 17 век - Златния век на Холандия. Благодарение на тази широка мрежа от канали в историческия център и около средновековното пристанище, на лодка може да се види целият град и да се усети автентичният му облик. От 2010 г. каналите на Амстердам са включени в престижния списък на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.
Нощувка.

Трети ден- 22.09.2019
Закуска.
Свободно време.
По желание (заплаща се допълнително, избира се една от двете екскурзии*):
1. ==>Автобусна екскурзия "РОТЕРДАМ И ХАГА - бижутата на Южна Холандия" с екскурзоводско обслужване на български език. Освен като най-голямо пристанище на Европа, Ротердам е известен и като град на архитектурата. По време на разходката ще видим забележителни архитектурни стилове от различни периоди: общината /една от малкото сгради, останала почти незасегната след Втората световна война/, пощата, мостът Еразмус /настоящият символ на Ротердам/; “небостъргачите” на Ротердам, църквата “Свети Лаурeнс” /най-старата запазена постройка от 15-ти век/, Markthal Rotterdam – зашеметяващата сграда на новия закрит пазар с размери на футболно игрище и стенопис, покриващ тавана на футуристичната постройка като огромна мозайка; един от символите на Ротердам - жилищата с форма на куб и старото пристанище. Хага е политическият и административен център на Холандия. Разходката в историческия център включва панорамно разглеждане на кралската галерия Маурицхойс, готическият комплекс Биненхоф с най-старата в света действаща сграда на парламент, Рицарската зала, "Кулата на министрите" - работното място на министър-председателя на Холандия, старата Църква, средновековната порта и бивш затвор на площад Буитенхоф, Кралския дворец Ноордейнде, търговската улица Hoogstraat, Хагския закрит пасаж и др. На път обратно към Амстердам ще направим кратка фотопауза пред впечатляващата сграда на Двореца на мира.
или
2. ==>Автобусна екскурзия "Традиционна Холандия - МАРКЕН И ВОЛЕНДАМ" с екскурзоводско обслужване на български език. Живописният Волендам сякаш е излязъл от приказките. Претворен е в платната на прочути художници-импресионисти от 19-ти век, за които рибарското селище пази спомени и до днес. Днес Волендам е 22-хиляден град, известен с морската си дига, по която са накацали безброй ресторантчета, магазинчета за сувенири и фото-студиа, където всеки е добре дошъл да си направи снимка за спомен, облечен в традиционна волендамска носия. Тук е и мястото, където можете да опитате най-вкусната пушена змийорка. Маркен е бивш остров, откъснат от сушата по време на голяма буря в миналото. Днес е известен с многобройните си хълмчета, върху които една до друга са накацали малки селски къщички, в типичния за селските райони зелен цвят с бяла украса. Тесните калдъръмени улички извеждат до китна крайбрежна улица и до пристанището, където може да опитате прочутата херинга. В Маркен ще посетим работилница за изработка на традиционните холандски дървени обувки - кломпи, а във Волендам - мандра за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на най-различни видове холандски сирена).
Нощувка.

Четвърти ден - 23.09.2019
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за София.



Идеи за свободното време:
Квартал De Jordaan - квартал Йордан е място, в което трябва да се "изгубите" - известен е с малките улички, виещи се около каналите, с кокетните цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал, до канала Принсенхрахт, е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, в който тя се укрива заедно със семейството си в периода 1942-1944 г. Дневникът на момичето, писан в продължение на тези 2 години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да купите билети предварително онлайн).
Символичният надпис в червено и бяло "I AMSTERDAM", разположен на площада на музеите, както и внушителната сграда на Райксмузеум са само въведение към впечатляващите галерии, съхраняващи оригинали на Рембранд, Вермеер, Ян Стен и Франс Хаалс. Най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" на Рембранд. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Срещу 5 евро можете да вземете аудиогид на руски или английски език, който ще Ви "преведе" през основните зали и ще Ви даде кратка информация за най-важните експонати за 45 или 90 мин. /по избор/. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да купите предварително билети онлайн, за да избегнете дългото чакане на опашка).
През свободното време можете да се разходите из малките улички на Амстердам, да опитате свежи рибни деликатеси, традиционните картофки със сос в книжна кесийка или ябълкови палачинки и да се потопите в неповторимата атмосфера на града. А в по-късния следобяд, когато дългата опашка от любители на изкуството е намаляла, можете да посетите и Музея Ван Гог, в който се съхраняват над 200 негови платна и 500 рисунки, както и картини от колекцията на брат му Тео, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и временни изложби. Към експозицията са прикачени библиотека, посветена на Ван Гог, и магазин, който продава качествени репродукции на много от платната му. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да си купите билети предварително онлайн).



*При интерес от и към двете екскурзии, предвидени за третия ден от програмата, е възможно те да се осъществят последователно.
Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.
Препоръка: Добре е да започнете пътуването отпочинали! Имайте предвид, че полетът за Амстердам е в 07:10 ч. и трябва да сте на летището в София най-късно в 05:30 ч. сутринта. След пристигане на летище Схипхол в 09:00 ч., групата оставя багажа в хотела и провежда основният пешеходен тур на Амстердам (около 4 часа). Настаняването в хотелите в Амстердам е възможно след 15:00 ч. При възможност не планирайте пътуване до София в нощта преди деня на заминаване!

=============================================================
Хотел Ozo 4* е модерен хотел, разположен на пешеходно разстояние от стадион Amsterdam Arena и метростанция Bullewijk (линия 54) - до идеалния център се стига за по-малко от 15 минути; Предлага настаняване в двойни стаи, оборудвани с LCD телевизор, безплатен Wi-Fi интернет, телефон, климатик, мини хладилник, баня със сешоар.

=============================================================
Допълнителни услуги:


1. Круиз по каналите на Амстердам - 25 лв на човек (продължителност: 1 час).
Цената включва разходка с панорамно корабче по каналите на Амстердам с аудио гид на руски и английски език, такса резервация. Цената не включва транспорт до круизното пристанище, което се намира в центъра на града - ползва се градски транспорт.
2. Автобусна екскурзия "Лайден - градът на Рембранд" при мин. 15 записани туристи*: 90 лв на турист;
Продължителност: около 5 часа.
Цената включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език;
3. Екскурзия за третия ден от програмата (избира се една от двете екскурзии):
Автобусна екскурзия "Бижутата на Южна Холандия - Ротердам и Хага" при мин. 15 записани туристи*: 129 лв на турист;
Маршрут: Амстердам-Ротердам ~65 км; Ротердам-Хага ~10 км.; Продължителност: около 6 часа;
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език
или
Автобусна екскурзия "Традиционна Холандия - Маркен и Волендам" при мин. 15 записани туристи*: 98 лв на турист;
Маршрут: Амстердам-Волендам ~22 км; Маркен-Волендам ~5 км; Продължителност: около 5 часа
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, посещение на мандра за кашкавал и работилница за кломпи. Цената не включва билет за корабче от Маркен до Волендам ~15 минути: 8,50 € на човек (заплаща се на място);


Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!
*При по-малко записани е възможно допълнителните турове да се проведат с предложена корекция в цената.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Есен 2023 - Холандия |  Есен 2023 - Амстердам

Избрани оферти