Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ловеч

ЦВЕТНИЦА в ЛОВЕЧ - Музей на водата- КРУШУНСКИ ВОДОПАД - водопад Зелената скала

Номер на оферта

/

191986

Дати & цени

Цената включва

транспорт с туристически автобус и екскурзоводско обслужване по време на пътуването.

Цената не включва

местна такса за посещение на Крушунските водопади, входните такси при посещение на музеите в Ловеч и други лични разходи.

Програма на пътуването

ЦВЕТНИЦА в ЛОВЕЧ - Музей на водата-КРУШУНСКИ ВОДОПАД-водопад Зелената скала

Един от най-почитаните празници в града над река Осъм е Цветница. Питате защо? Защото напролет цъфтят люляците-те са емблемата на Ловеч и техният аромат може да се вдъхне из целия град-по пътеката към Ловешката крепост, в парка Стратеш, покрай коритото на Осъма, между живописните къщички на Вароша .... навсякъде. Заповядайте да се насладите на люляковото ухание, да пуснете в реката венчето от пролетни цветя редом с ловчанлийки като си пожелаете вашия венец да е първият...

Маршрут: София-Ловеч-Крушуна

ДАТА: 09.04.2017 г.

ЦЕНА: 29.00 лв.

==========================================================

ПРОГРАМА:

Тръгване от стадион Васил Левски в 07.30 часа. Пътуване по автомагистрала Хемус. Кратка почивка на Български извор. Отпътуване към Ловеч. Спиране в центъра на града, недалеч от моста на Кольо Фичето. Разходка в старинния квартал Вароша с посещение на църквата “Св.Богородица”, музея на Левски и Етнографския музей, най-новият музей в Ловеч, поместен в турската баня-Музеят на водата. Свободно време. При желание и достатъчно време – изкачване до паметника на Васил Левски и останките от Ловешката крепост.Участие в празненствата по случай Празника на града-панаир, културна програма. Връщане обратно към автобуса и отпътуване към село Крушуна. Пешеходна разходка (с входна такса) до водната каскада от водопади, най-голяма и най-интересна през пролетта и есента, когато водата е много. Обиколка по екопътеката и свободно време за снимки. Крушунски водопади е една система от водни каскади, малки езерца, пещери и пътеки с мостчета и стълби, всичко окъпано в светлина, зеленина и водни пръски – това е най-голямата водна травертинова система в България. Слизане до изключителния водопад Зелената скала. Привечер отпътуване за София. Пристигане – около 19.30 ч.

=================================================================

Забележка:

Наложително е носенето на подходящо облекло и обувки за лек преход.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Ловеч |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Ловеч |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Ловеч

Избрани оферти