Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Карнавал в Рио де Жанейро

Номер на оферта

/

228191

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Рим – Рио де Жанейро – Рим – София с включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж;
• 8 нощувки със закуски в хотел 4* на плажа Копакабана;
• Ранно настаняване и закуска в деня на пристигане;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензиран местен екскурзовод;
• Професионален водач с многогодишен опит в Латинска Америка;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 щ.д.

Цената не включва

• Вечеря в чураскария с първокласна бразилска скара и посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium: 110 щ.д. при група от 10 туристи;
• Билет за Сектор 9 за Парада на Шампионите: 210 щ.д. при група от 10 туристи;
• Екскурзия до Нитерой с включен обяд: 125 щ.д. при група от 10 туристи;
• Екскурзия до Петрополис с включен обяд: 135 щ.д. при група от 10 туристи;
• Екскурзия Дивите плажове на Рио: 120 щ.д. при група от 10 туристи;
• Еднодневна екскурзия със самолет до водопадите Игуасу: от 560 щ.д. при група от 10 туристи;
• Доплащане за Макуку сафари с лодка на водопад Игуасу: 115 щ.д.;
• Доплащане за единична стая в хотел Am?ricas Copacabana 4*: 1090 щ.д.
• Доплащане за deluxe стая с фронтална гледка към морето в хотел Arena Copacabana 4*, разположен на първа линия на Копакабана: от 1050 щ.д. на човек;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Напитки по време на хранене и лични разходи;

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?
• Включено изкачване със зъбчата железница на най-известната планина в Рио – Корковадо със статуята на Исус Христос Изкупителят;
• Включена обиколка на Колониалния център на Рио де Жанейро с разглеждане на гигантските стенописи на артиста Кобра;
• Посещение с кабинков лифт на хълмовете Урка и Захарната глава, разположени в устието на залива Гуанабара;
• Пешеходна разходка в цветния квартал Санта Тереза със стълбището Селарон и изкачване с емблематичния трамвай, който ще ни повози върху Акведукта на Лапа;
• Възможност да празнувате Денят на Св. Валентин в чураскария с първокласна бразилска скара и да се забавлявате в един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium, където ще пиете кайпириня и ще танцувате под горещите латино ритми;
• Гарантирано ранно хотелско настаняване и закуска при пристигане;
• Водач от България с многогодишен опит в Латинска Америка;


ДАТИ: 11.02. - 21.02.2024 г.
11 дни/8 нощувки
Цена на човек в двойна стая при група от мин. 15 туристи - 5 850 лева;

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1 /11.02.2024, неделя/ СофияРимРио де Жанейро
Излитане от летище София в 12:55 ч. за Рим. Кацане на летище Фиумичино в 13:50 ч. Престой: 8 ч. По желание може да се придвижите с влака до центъра на Рим и да се разходите по улиците на древния град. Продължение за Рио де Жанейро в 21:50 ч. Времетраене на дългия полет: 12:15 ч.

Ден 2 /12.02.2024, понеделник/ Рио де Жанейро
Кацане на международното летище Галеао в Рио де Жанейро в 06:05 ч. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Am?ricas Copacabana 4*, разположен на три пресечки от известния плаж Копакабана. Включено е ранно настаняване и закуска. Свободно време за почивка, слънчеви бани и първи впечатления от красивия Рио де Жанейро. Възможност за разходка и до съседните градски плажове Ипанема и Леблон, примамващи с финия си бял пясък, идеалните за сърфиране вълни и фантастичните гледки към околните гранитни хълмове. Нощувка.

Ден 3 /13.02.2024, вторник/ Рио де Жанейро
Закуска. Сутринта изкачване със зъбчата железница на най-известната планина в Рио – Корковадо, висока 705 м. На върха е разположена статуята на Исус Христос Изкупителя, която от октомври 1931 г. с разперени ръце посреща и благославя хората в многомилионния град.
Продължаваме към Центъра на Рио, за да научим повече за историята и съвремието му. Разглеждат се Катедралата Метрополитана, Кафене Коломбо, Площад XV, Двореца Тирадентес (отвън), Арката Телес, Кралската библиотека за Португалска литература, Музея на Бъдещето (отвън), Стенописите на Кобра и др. Този ден ще се докоснем до най-скритите съкровища на града: от първата резиденция на бразилския император Жуау VI през помпозния рококо интериор на църквата на кармелитките, приютила 2 кралски коронации, до цветните стенописи на Кобра, поставили световен рекорд и неофутуристичния шедьовър на Калатрава – една мечта за живот, вдъхновена от движението за опазване на нашата планета... Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 4 /14.02.2024, сряда/ Рио де Жанейро
Закуска. Сутринта е посветена на Захарната глава – поредното насищане на сетивата ни с незабравими гледки. Лифтът между хълма Урка и Захарната глава датира от 1912 г., той е първият в страната и е трети в света, а досега е превозил над 40 млн. души.
Следобед пешеходна разходка и потапяне в автентичната атмосфера на цветния квартал Санта Тереза. До него ще се изкачим с емблематичния трамвай, който ще ни повози върху Акведукта на Лапа. Кварталът е разположен върху хълм с централно местоположение, с благоприятен климат и приятен бриз, който разхлажда горещите летни дни. На върха на хълма са две от забележителностите в Санта Тереза: Паркът на Руините с фантастична гледка на 360о и Чакара до Сеу – Музеят на Кастро Мая, потънал в зеленината на поддържаната тропична градина. По улиците на Санта Тереза и малкото площадче Ларго до Гимараеш времето бавно тече… За последно този ден си оставяме за разглеждане цветните Стълби на Селарон с пъстрите мозайки и керамичните плочки от цял свят. Връщане в хотела с метро и свободно време за почивка.
Вечерта по желание организирана вечеря в местна чураскария с първокласна бразилска скара и посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium, където ще се насладите на неповторимата цветна атмосфера, ще пиете кайпириня и ще може да потанцувате под горещите латино ритми. Включени са вечеря, водач на български език, местен екскурзовод, двупосочни частни трансфери до квартал Лапа и входна такса за клуба. Нощувка.

Ден 5 /15.02.2024, четвъртък/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град. По желание екскурзия до съседния град Нитерой, откъдето ще се насладите на фантастичните гледки към планинските върхове на Рио.
Екскурзията започва с преминаване над залива Гуанабара по моста Рио – Нитерой, който и до днес е най-дългият мост от този вид в Южното полукълбо и е шести по дължина в света. Пристигайки в Нитерой ще попаднете на част от прочутия Път на Нимайер, ще зърнете причудливата сграда на Театро Популар, построена през 1997 г., в чиито стени и фасади са вплетени ярките цветове на бразилското знаме. Задължително ще спрем при Музея на съвременното изкуство. Футуристичната сграда е завършена през 1996 г. и често я наричат „космическо творение“ и „летяща чиния“. Едни от най-ценните и незабравими „експонати“ вътре са отраженията на Захарната глава и на Корковадо в стъклената фасада. Историческата Крепост Санта Круз допълнително ще ни омагьоса с невероятните гледки към Рио. Включен обяд в местен ресторант. Цената включва входове, водач на български език, местен екскурзовод, обяд и частни двупосочни трансфери. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 /16.02.2024, петък/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град. По желание екскурзия до стария имперски град Петрополис, живописно разположен сред зелените хълмове на Серра дос Оргаос в долината на реките Китандиня и Пиабана.
Ще започнем обиколката с Историческия център и Лятната резиденция на Педро II, превърната днес в Музей, съхраняващ много имперски реликви, включително масивна златна корона. Ще посетим още Кристалния дворец, отворен през 1884 г. като шоурум за градински цветя и птици. Продължаваме с Къщата на Сантос Дюмонт – пионер на авиацията в Бразилия. Къщата е проектирана от самия Сантос Дюмонт и днес съхранява редица реплики на негови творби. Ще видим още Дворец Китандиня – един архитектурен шедьовър в нормандски стил от 1944 г., претендиращ в миналото за най-голям хотел с казино в Латинска Америка, и прочутата бирария Бохемия – най-старата в Бразилия. Включен обяд в местен ресторант. Цената включва входове, водач на български език, местен екскурзовод, обяд и частни двупосочни трансфери. Връщане обратно в хотела. Свободно време за почивка и вечеря. Нощувка.

Ден 7 /17.02.2024, събота/ Рио де Жанейро – Парадът на Победителите
Закуска. Свободно време за плаж, почивка, шопинг и разходки. Вечерта се пригответе да посрещнете най-мащабното и най-зрелищно шоу на нашата планета – финалната вечер от Карнавала на Рио! Шестте най-добри самба школи в света ще дефилират пред очите Ви и ще наситят сетивата Ви с експлозия от цветове и музика. Тази емоция няма къде другаде да бъде изпитана! Всяка самба школа ще взриви с песни, танци и аплодисменти специално изграденото за това събитие съоръжение, наречено Самбодром. Предлагаме за предварителна продажба билети за Трибуната на Сектор 9, който е централен, отделен само за туристи и е с резервирани места. Цената е от 210 щ.д. на човек и включва вход, водач на български език, местен екскурзовод и частни двупосочни трансфери. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 8 /18.02.2024, неделя/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град. По желание участие в екскурзия, която ще ви покаже Дивите плажове на Рио и ще имате възможност да се качите на падълборд. Ще потеглите от Копакабана, минавайки през плажовете Ипанема, Леблон, Сао Конрадо, Барра да Тиджука, Резерва и Понтал. Вашият опитен местен екскурзовод ще ви покаже няколко от най-красивите плажове на юг от Рио и ще ви разкаже за екосистемите на Национален парк Праиня. Тук в кристално чистите води често се срещат морски костенурки и делфини. Свободно време за плаж и за обяд. Продължителност на тура 8 ч. Връщане в хотела в късния следобяд. Нощувка.

Ден 9 /19.02.2024, понеделник/– Игуасу – Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град. По желание еднодневна екскурзия до водопадите Игуасу.
Трансфер до летище и Рио де Жанейро сутрешен полет за Игуасу. Посрещане и посещение на Птичия парк на Игуасу, който отблизо ще Ви покаже голяма част от екзотичните птици в света и най-вече туканите и пъстрите папагали ара. По желание и при ясно време възможност за полет с хеликоптер над водопадите.
Продължаваме с посещение на Национален парк Игуасу и разглеждане на водопадната редица от бразилска страна. По време на разходката ни ще се придвижваме по мостове над самата река, които ще ни доближат най-близо до това чудо на природата и ще надзърнем в пропастта на Дяволско гърло, оформена от силата на водата. За най-големите авантюристи се предлага Макуко Сафари с лодка – едно преживяване с много адреналин, което буквално ще Ви вкара под струите на водопадите. Банските и доброто настроение са задължителни! В късния следобяд обратен полет до Рио. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 /20.02.2024, вторник/ Рио де ЖанейроРим
Закуска. Свободно време за плаж и последен шопинг в „Града на чудесата“. Освобождаване на стаите до обяд. Трансфер до летище Галеао и полет за Рим в 15:45 ч. Продължителност на дългия полет: 11 ч. Нощувка в самолета.

Ден 11 /21.02.2024, сряда/ РимСофия
Кацане в 06:45 ч. на летище Фиумичино. Престой: 2:30 ч. Продължение за София в 09:15 ч. Кацане в България в 12:05 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от мин. 15 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 30.11.2023;
• Необходими документи: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2500 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди датата на отпътуване.
• При влизане в Бразилия не се изисква виза и няма задължителни ваксини.
• Цените са базирани на местни данъци и такси към 01.08.2023 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените.
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,80 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Карнавали 2023 - Бразилия |  Карнавали 2023 - Рио де Жанейро

Избрани оферти