Начало / Екскурзии / Екскурзии - Балчик

Екскурзия до чудесата на северното Черноморие от Пловдив

Номер на оферта

/

223590

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен автобус по маршрута
2 нощувки със закуски в гр. Балчик
Екскурзоводско обслужване по маршрута
Посещение на крепостта Овеч
Посещение на Балчик
Посещение на историческия музей, Двореца и Ботаническата градина
Посещение на Камен бряг
Посещение на Яйлата
Посещение на нос Калиакра
Посещение на мидената ферма Дълбока
Посещение на Аладжа манастир
Посещение на резиденция Евксиноград
Посещение на Побитите камъни

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти
Разходи от личен характер
Доплащане за единична стая - 40 лв. `
Туристическа застраховка
Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Програма на пътуването

Тридневно приключение до чудесата на северното Черноморие от Пловдив

Ботаническата градина и Двореца в Балчик - Камен бряг – Археологически резерват Яйлата - Нос Калиакра - Аладжа манастир – двореца Евксиноград

ЦЕНА: 149лв.

ДАТА: 08.06.2018г. - ПОТВЪРДЕНА

Продължителност:
3 Дни / 2 Нощувки

ПРОГРАМА:
Ден 1: ПловдивПровадия - 315 км – 3ч 40 м
Отпътуване в 07:00 часа от спирката на ОББ срещу хотел Тримонциум. Около 11:30 часа пристигане и
посещение на Крепост „Овеч” над Провадия - построена от византийци, достроявана от българи и турци. Крепостта е разположена на високо плато, откъдето се открива прекрасна гледка към Провадия и околните земи. Свободно време за обяд. Отпътуване за Балчик.
По желание посещение на Исторически музей - Балчик. Музеят съхранява находки, илюстриращи материалната култура на населението от Балчик и околностите от възникването на града през VІ в. пр. Хр. до 1940 г. Eкспозицията включва и мраморни статуи и епиграфски паметници от открития в Балчик – Храм на Понтийската богиня майка КИБЕЛА - “откритието на века”, според наши и чужди археолози. Настаняване в хотел в Балчик. Нощувка.

Ден 2: Балчик - Камен бряг - Археологическия резерват "Яйлата" – Нос Калиакра
Закуска. В 09:00 ч. посещение на Ботаническата градина в Балчик и Двореца в Балчик - "Тихото гнездо" на красивата, но печална кралица - Мария Румънска. В архитектурата на двореца се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи на тъгата и усамотението - Дворецът, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие.
Интерес за специалисти и туристи представляват и успешно интродуцираните в градината екзотични видове като каучуково, бонбонено и книжно дърво, древно гинко, метасеквоя, едроцветна магнолия, лирово дърво и други. В парниците на градината зреят лимони с големина на хандбална топка, както и много други екзотични плодове като банани, папая и други. В тази неповторима градина се отглеждат над 4600 растителни вида.
Дегустация на вино в Кралската винарна, където ще се насладите на избран сорт вина, които се произвеждат по специална технология.
Отпътуване към Камен бряг - притегателно място на поклонниците на девствената природна красота.
На брега пред селото се разкрива приказна панорама на север и юг.
Тук можете да видите в цялото им цъфтящо великолепие последните останки от естествена степна растителност по нашите земи, многобройни пещери, тракийски светилища и антични некрополи, с които изобилства крайбрежието между Камен бряг и ваканционното селище "Русалка". Тази богата на природни и исторически забележителности 500-метрова ивица от високия морски бряг е част от защитената зона Калиакра.
Археологическия резерват "Яйлата" е приморска тераса с площ 300 дка завършва с високи до 60 м скали, които се мият от морските вълни. В тях са картографирани 101 издълбани от ерозията и човешката ръка пещерни жилища.
В северната част на Голямата Яйла се намират руините на византийска крепост от края на 5 в. От морето я делят отвесни недостъпни скали. Останките от четирите отбранителни кули и основите на крепостните стени личат добре откъм западната част на високата каменна площадка.
Резерватът е местообитание на 270 животински вида, повечето от които са защитени. Над намиращото се по протежението на Виа Понтика крайморско плато преминават над 178 вида прелетни птици. Отпътуване за нос Калиакра.
Посещение на археологически и природен резерват Нос Калиакра и крепостта - древната столица на цар Лизимах, един от наследниците на Александър Македонски и управител на Тракия.
Нос Калиакра, който се намира в северната част на Българското черноморие и представлява стесняващ се удължен скалист полуостров. Името му идва от гръцкото Кали Акра. Вдаден е около 2км навътре в морето и прилича на полуостров. Това е най-дългият нос на Балканския полуостров. Използван е като ориентир при корабоплаването. Нос Калиакра е включен в 100-те национални туристически обекта на България. На мястото могат да се наблюдават делфини, а аристотелевият корморан гнезди там.
Носът се издигат на 70 м над морето. Посещение на историческия музей. Разглеждане от високо на залива Болата - местност, разположена на едноименния залив, част от резерват Калиакра. Намира се в северната част на Българското черноморие, край село Българево, в близост до бивша военна станция. Местността е влажна зона с голямо значение за няколко редки растителни и животински вида. Пясъчният плаж е с естествен произход и е уникален за скалните брегове в района на Калиакра. Малка река образува тясна клисура и се влива в блато, обрасло с обширен масив от тръстика. Варовиковите скали в местността имат червен цвят поради железните окиси в глината, която запълва пукнатините им. Заливът е и част от защитена зона Комплекс Калиакра.
Отпътуване за Мидената ферма Дълбока, привличаща туристите със своята неповторима атмосфера и богато меню с ястия приготвени от миди. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 3: Аладжа манастир - двореца Евксиноград – Побитите камъни
Закуска. Освобождаване на хотела. В 08:00 ч. отпътуване за неповторимия Аладжа манастир.
В 09:00 ч. посещение на скалния манастир „Св. Троица”, по-известен с турското име „Aладжа” - пъстър. Смята се, че манастирът датира от раннохристиянската епоха. Бил е средище на религиозното движение „исихазъм”. Свободно време за разглеждане на манастира.
В 10:00 ч. посещение на двореца Евксиноград, строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г.. Наречен е Сандрово по умалителното име на италиански език на княза - Sandro.
През 1893 г. княгиня Мария Луиза Бурбон-Пармска, първа съпруга на Фердинанд I, го преименува
на Евксиноград (Гостоприемния град) — от гръцкото име на Черно море (Евксински понт).
Паркът на двореца датира от 1888 г. През годините е преустройван и разширяван, за да добие днешният си пленителен вид - специфична екосистема с много богата колекция от растителни видове с голяма научна и ботаническа стойност.
Побитите камъни - част от 100-те национални туристически обекта. Известен и като „каменната гора”, единствен по рода си природен феномен за цяла Европа и първата официално защитена природна
забележителност в България. Представлява ансамбъл от каменни колони, с височина до 10 метра - цилиндри, конуси, различни по форма и големина скални блокове и множество каменни късове, разпилени по цялата местност. Известни са като свещено място от дълбока древност.
В 13:00 ч. отпътуване за Пловдив. По пътя кратки спирки за почивка. Завръщане в Пловдив около 20:00 ч. вечерта.

Входни такси: Крепост Овеч - 2 лв. (възрастни), 1 лв. (ученици, студенти, пенсионери); Дворецът в Балчик и Ботаническата градина - 14 лв. (възрастни); 4 лв. (пенсионери и учащи); Побити камъни - 3 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи и пенсионери); Крепост Калиакра - 3 лв. (възрастни), 1,50 лв. (ученици, студенти); Аладжа манастир - 5 лв. (възрастни); 2 лв. (деца); Исторически музей - Балчик: 3 лв. (възрастни), 0,50 лв. (деца до 18 год.), 1 лв. (пенсионери и студенти); Дворец и парк Евксиноград – индивидуални посещения: 12 лв. на човек; групови /над 10 човека/ - 10 лв. на човек; деца до 16 години и пенсионери – 3 лв. и др.

Начин на плащане:
Депозит – 30% от общата сума.
Доплащане - до седем дни преди датата на отпътуване.

Забележки:
Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Балчик |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Балчик |  Лято в България - България |  Лято в България - Балчик

Избрани оферти