Начало / Екскурзии / Екскурзии - Буенос Айрес

Чили, Аржентина, Патагония - Екскурзия в Южна Америка - 07.11.2018 г.

Номер на оферта

/

227041

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети и летищни такси за всички международни и вътрешни полети, описани по програма:
София -Лондон -Сантяго де Чили
Сантяго де Чили - Лондон - София
Сантяго де Чили - Пунта Аренас
Ел Калафате - Ушуая
Ушуая - Трелев
Трелев - Буенос Айрес
2 нощувки със закуски в Сантяго де Чили в хотел Velazquez hotel 3*
3 нощувки със закуски в Пуерто Наталес в хотел Alamo Patagonico hotel 3*
2 нощувки със закуски в Калафате в хотел Aikendor hotel 3*
2 нощувки със закуски в Ушуая в хотел Ushuaia hotel 4* или Altos de Ushuaia hotel 3*
2 нощувки със закуски в Пуерто Мадрин в хотел Las Maras 3*
3 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел TWO hotel 3*
1 вечеря с шоу програма с фолклорни танци в ресторант Bali Hai в Сантяго де Чили
1 обяд в шикозния крайбрежен квартал Пуерто Мадеро на Буенос Айрес
Всички описани по програма туристически обиколки с частен автобус категория туристически и екскурзовод на английски език и български водач:
Панорамна и туристическа обиколка на Сантяго де Чили
Целодневна екскурзия до Национален Парк „Торес дел Пайне”
Целодневна екскурзия с корабче през чилийските фиорди до Национален Парк Фиорд „Последна Надежда” и глетчерите Белмаседа и Серано
Опознавателна обиколка на Ел Калафате глетчерите с посещение на Музея на леда
Целодневна екскурзия до Национален Парк Лос Гласиарес (ЮНЕСКО), глетчера Перито Морено и 1-часов круиз с корабче
Разходка с корабче през Канала Бийгъл
Целодневна екскурзия до Национален Парк Тиера дел Фуего
Целодневна екскурзия до полуостров Валдес и Пуерто Пирамидес с двучасова разходка с корабче за наблюдение на китове
Полудневна екскурзия до Пунта Томбо
Панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес
Водач-придружител от страна на ТУРОПЕРАТОРА на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек за периода на цялото пътуване
Застраховка „Отговорност на туроператора”

Цената не включва

Обеди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание:
Целодневна екскурзия до Долината на Вината и Валпарайсо - 79 USD на човек
Двучасова езда в Национален Парк Лос Гласиарес - 75 USD на човек
Танго шоу в Танго клуб “La Ventana” в Сан Телмо - 125 USD на човек с включена а ла карт вечеря от традиционни аржентински ястия и включени напитки -аржентинско вино и безалкохолни
Целодневна екскурзия Фиеста Гауча с включен обяд с аржентинско барбекю, емпанадас и вино -115 USD на човек
Целодневна екскурзия до Монтевидео - 495 USD на човек
По желание сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител.
По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“ ; Моля консултирайте се с наш представител.
Бакшиши

Програма на пътуването

Самолетна програма с водач на български език!


МАРШРУТ: Сантяго Де Чили - Пуерто Наталес - Национален Парк Торес дел Пайне (Чилийска Патагония) - Ел Калафате (Аржентинска Патагония) - Ушуая - Национален Парк Тиера дел Фуего (Огнена Земя) - Пуерто Мадрин (Атлантическа Патагония) - полуостров Валдес - Буенос Айрес


ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 07.11.2018 г.

Продължителност: 17 дни/14 нощувки

========================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ* НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

- ПРОМО ЦЕНИ за резервации до 30.07.2018 г.: 8990 лв.
- Стандартни цени: 10 480 лв.

*ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Аванс в размер на 4312 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
Пълно плащане до 20.09.2018 г.


==============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО ПО ДНИ:

ПЪРВИ ДЕН: 07.11. ПОЛЕТ

Полет София-Лондон Хийтроу на АК BRITISH AIRWAYS. Излита в 14:10ч. Каца в 15:45ч. Полет Лондон Хийтроу-Сантяго де Чили на АК BRITISH AIRWAYS. Излита в 22:00ч.

ВТОРИ ДЕН: 08.11. САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ | ВЕЧЕРЯ

Каца в Сантяго де Чили в 09:40ч. Трансфер и настаняване в хотел Velazquez hotel 3*. Обиколка на Сантяго де Чили с частен автобус и екскурзовод на английски език /превод на български език/. Вечеря с шоу програма с фолклорни танци в ресторант Bali Hai. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 09.11. САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ | ОПЦИЯ ЗА ВАЛПАРАЙСО И ВИНЕНАТА ДОЛИНА

Закуска. Свободен ден. По желание: Целодневна екскурзия до Долината на Вината и Валпарайсо - 79 USD / 145 лева на човек. Връщане в Сантяго де Чили привечер. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 10.11. САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ - ПУЕРТО НАТАЛЕС

Закуска. Трансфер до летище Сантяго. Полет до Пунта Аренас. Трансфер до Пуерто Наталес. Настаняване в хотел Alamo Patagonico hotel 3* в Пуерто Наталес за 3 нощувки на база закуска.

ПЕТИ ДЕН: 11.11. НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТОРЕС ДЕЛ ПАЙНЕ (Чилийска Патагония)

Закуска. Целодневна екскурзия до Национален Парк Торес дел Пайне (ЮНЕСКО). Разположен в най-южния край на Чилийска Патагония, паркът е биосферен резерват и дом на хиляди емблематични животински видове и едно от най-чистите, красиви и уникални места на планетата, идеално място за трекинг, екотуризъм и адвенчър туризъм. Следобед - посещение на пещерната система Милодон, носеща своето име от откритите в нея вкаменелости на неизвестен динозавър. Основната пещера е на 150 метра над морското равнище и е 30 метра висока, 80 метра дълга и 200 метра дълбока. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 12.11. НП ФИОРД „ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА” И БЕЛМАСЕДА И СЕРАНО

Закуска. Трансфер до пристанището. Целодневна екскурзия с корабче от Пуерто Наталес през чилийските фиорди до Национален Парк Фиорд „Последна Надежда” и глетчерите Белмаседа и Серано, достъпни само с корабче по море. Тези глетчери са надвиснали на западния склон на планината Белмаседа и често късове вековен лед се отчупват и падат с трясък във водите на Фиорда на Последната Надежда. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 13.11. ПУЕРТО НАТАЛЕС - ЕЛ КАЛАФАТЕ (Аржентинска Патагония)

Закуска. Трансфер с автобус до Калафате, разположен на брега на Арженинското езеро, наричан още „врата към Глетчерите”. Трансфер и настаняване в хотел Aikendor hotel 3* за 2 нощувки на база закуска. Посещение на Музея на патагонските ледници, в който е единственият в Южна Америка леден бар - бар, изцяло изграден от лед (престой ограничен до 20 мин, включва напитка). Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 14.11. ЕЛ КАЛАФАТЕ - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЛОС ГЛАСИАРЕС | ОПЦИЯ ЗА ЕЗДА

Закуска. Целодневна екскурзия до Национален Парк Лос Гласиарес (ЮНЕСКО), покриващ площ от над 600 000 хектара, с Лаго Аржентино и над 356 Глетчера. По време на едночасовото пътуване през патагонската степ и покрай Лаго Аржентино, ще видите гнездящи черни лебеди, фламинго и патици. Пристигаме до емблемата на Патагония: глетчера Перито Морено, с височина от 30 до 60 метра, дължина 30 километра и площ от 195 кв.км., той е един от няколкото в света ледници, които все още нарастват. Всяка пролет тук ставаме свидетели на един грандиозен природен спектакъл - огромни единични ледени блокове се отчупват и падат с гръмовен трясък в езерото. Качваме се на едночасов круиз с корабче, за да се доближим покрай плуващи айсберги директно до подножието на глетчера. Спираме за фотопауза на безопасно разстояние от фронталната стена, дълга 4 км. По желание: Някои от вас може да се осмелят да поемат на сюрреалистична разходка - трекинг по вековния лед на глетчера или на двучасова езда, по време на която ще се насладите на контраста на шарените полски цветя и белотата на глетчера - 75 USD / 137 лева на човек. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 15.11. ЕЛ КАЛАФАТЕ - УШУАЯ (ОГНЕНА ЗЕМЯ)

Закуска. Трансфер до летище Калафате. Полет до „края на света” Ушуая, град с интересна история и тесни вити стръмни калдъръмени улички. Трансфер и настаняване в Ushuaia hotel 4* или Altos de Ushuaia hotel 3* за 2 нощувки на база закуска. При възможност - посещение на Музея на края на света, в една от най-старите в града къщи. Прекосяваме с корабче канала Бийгъл, носещ името на кораба, с който Дарвин е минал от там по време на своята историческа експедиция. Ще имаме възможност да видим много птици, гнездящи по малките островчета - корморани, албатроси, буревестници, както и цели колонии морски лъвове и тюлени. Ще можете да направите невероятни панорамни снимки към най-южния град в света и заобикалящите го планини. Връщане в хотела привечер. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 16.11. УШУАЯ - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТИЕРА ДЕЛ ФУЕГО (ОГНЕНА ЗЕМЯ)

Закуска. Целодневна екскурзия до Национален Парк Тиера дел Фуего с частен автобус и екскурзовод на английски език /превод на български език/. Това е най-южният парк в Аржентина. Днес е ден на секващи дъха природни гледки на езера, планини, гори и буйни реки, пълни с бобри и карпинчо. Ще има и възможност за трекинг и разходки. Стигаме до залива Лапатая, разположен на края на националния път № 3. При възможност - качваме се на влака „До края на Света”. Връщане в хотела привечер. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 17.11. УШУАЯ - ПУЕРТО МАДРИН (Атлантическа Патагония)

Закуска. Трансфер до летище Ушуая. Полет до Трелев. Трансфер до Пуерто Мадрин и настаняване в Las Maras 3* за 2 нощувки на база закуска.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 18.11. ПОЛУОСТРОВ ВАЛДЕС (китове, пингвини и морски лъвове)

Закуска. Целодневна екскурзия до Полуостров Валдес - най-големият полуостров на Атлантическото крайбрежие, известен най-вече с огромната концентрация на едри морски бозайници и пингвини. Всъщност това е остров, свързан с континента с тесен провлак. От Пуерто Пирамидес се качваме на корабче за двучасова разходка с цел наблюдение на китове - стотици от тези огромни и добродушни морски бозайници идват тук всяка година от юни до средата на декември, за да се размножат, родят и откърмят своите малки в спокойни води. Ще видим също и морски вълци и морски лъвове. Освен това китовете са много любопитни и социални създания - не само ние ще наблюдаваме тях, но и те - нас. На кораба ще ни разкажат много за техния живот и поведение. Продължаваме към Пунта Делгада, най-югоизточната точка на полуострова, за да видим излегналите се по скалистия бряг морски слонове и тюлени, тежащи от 1 до 3 тона.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 19.11. ПУЕРТО МАДРИН - БУЕНОС АЙРЕС

Закуска. Полудневна екскурзия до Пунта Томбо, където ежегодно идват между 1 и 2 милиона магеланови пингвини, които от септември до средата на април излюпват и отглеждат своите малки и сменят перата си. Следобед трансфер до летище. Полет до Буенос Айрес. Трансфер и настаняване в TWO hotel 3* в стаи тип Супериор за 3 нощувки на база закуска.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 20.11. БУЕНОС АЙРЕС | ОБЯД | ОПЦИЯ: ПОСЕЩЕНИЕ НА ТАНГО КЛУБ

Закуска. Панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес с частен автобус и екскурзовод на английски език /превод на български език/. Ще бъдете истински омагьосани и впечатлени от “най-европейската” южноамериканска столица, разположена на 200 кв. км на делтата на Рио де ла Плата, състояща се от 48 живописни и самобитни квартали с неоспорим латиноамерикански привкус, елегантност, прекрасна кухня и чувствено танго. Туристическата обиколка започва с разходка в чаровния квартал „Ла Бока” с неговите многоцветни къщички. Кварталът се гордее с историята си като родно място на тангото - през 19 век тук са живели италианските моряци и пристанищни работници и тук се ражда тази тъжна и чувствена музика на емигрантите. Посещение на стадиона и музея на Ла Бока Хуниорс, символ на националната страст - футбола. Продължаваме с разходка из старинните павирани улички на Сан Телмо, кварталът на тангото - тук буквално на всеки ъгъл може да се видят танцуващи двойки, репетиращи за танго клубовете или…просто за удоволствие. Продължаваме с историческия и политически център на града „Пласа де Майо” с президентството Каса Росада, емблематичния театър Колон (отвън). Ще пробваме да пресечем за един светофар най-широкия булевард в света - ”Avenida 9 de Julio” и ще направим фотопауза пред Парламента, Обелиска, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка. Обяд в шикозния крайбрежен квартал Пуерто Мадеро - до 19 век тук са били доковете на пристанището, а днес е едно от най-модерните, скъпи и предпочитани места за живот в Буенос Айрес с изобилие от шикозни крайбрежни ресторанти, бутици и галерии. Продължаваме към площад Сан Мартин и авенида Либертадор. Фотопауза в един от най-елегантните райони на града - Реколета, с неговите невероятни паркове и градини. Тук е и гробницата на Евита Перон. Панорамната обиколка продължава с парка Ретиро и шикозния квартал Палермо с неговата стилна еклектична архитектура и изобилие от паркове, ресторанти и барове. Фото-стоп на площада на Обединените нации. Връщане в хотела в късния следобед.

Вечерта по желание: Не пропускайте възможността да усетите магията и страстта на аржентинското танго в Танго клуб “La Ventana” в Сан Телмо: 125 USD / 229 лева на човек с включена а ла карт вечеря от традиционни аржентински ястия и включени напитки - аржентинско вино и безалкохолни.

Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН: 21.11. СВОБОДЕН ДЕН В БУЕНОС АЙРЕС | ОПЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИИ

Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или

По желание ОПЦИЯ 1: Целодневна екскурзия Фиеста Гауча. Ще се запознаете с живота и бита на гаучосите - аржентинските „каубои” в пампата, ще присъствате на обяздване на коне и демонстрация на ездаческо майсторство, ще опитате от чая мате и аржентинско вино с емпанадас (малки кейкове с месо и зеленчуци). Ако желаете ще пояздите кон и ще се разходите из околността. За обяд ви очаква аржентинско барбекю, с най-доброто телешко, което сте опитвали, и с неограничено емпанадас и вино. По време на обяда ще се наслаждавате на горещо гаучо шоу с танци. - 115 USD / 211 лева на човек. Връщане в хотела късния следобед.

По желание ОПЦИЯ 2: Целодневна екскурзия до Монтевидео - 495 USD / 907 лева на човек.

Пътуването е с ферибот през цялата делта на Рио де ла Плата. Обяд в местен ресторант. Следва панорамна обиколка на столицата на Уругвай: разглеждане на колониалната сграда на общината, театър „Солис”, площад „Независимост”, сградата на Правителството и главната търговска улица „18 Юли”. Интересна е сградата на Конгреса, построена между 1908 и 1925 година изцяло с местен мрамор от 52 цвята и с 12 вида дърво. Следва разходка в един от най-старите паркове в града. Разглеждане на известната скулптура “La Diligencia”, красивата розова градина и Обелиска. Свободно време. Трансфер до пристанището и връщане в Буенос Айрес късно вечерта.

За тези, които ще останат в Буенос Айрес, ще имат възможност да се насладят на шопинга по търговската улица „Флорида” или да се разходят в елегантния Ретиро - с неговите паркове и езера; в квартал Палермо с Ботаническата градина; в живописния Ла Бока и „уличката на тангото” - Каминито; по Авенида Санта Фе, считана за най-шикозната улица откъм бутици и арт галерии; в прочутата лъскава „Реколета” с впечатлящите луксозните жилищни сгради; или из Пуерто Мадеро - най-новият и модерен квартал на града (подобно на старите складове край Темза в Лондон, преработени и превърнати в луксозни офисни и жилищни сгради, тук се намират най-скъпите хотели, яхтеното пристанище и най-добрите заведения… наблизо, край лагуните на Рио де ла Плата, са народните кръчми - париядас, където се пече прочутата скара). Не пропускайте да посетите най-старото кафе ”Tortoni”, отворено през 1858г., ще можете да се потопите в старинната атмосфера с чаша кафе, да разгледате интериора, фотографиите на много известни личности били тук - Жозефина Бекер, Алберт Айнщайн, Федерико Гарсия Лорка и др.

Яркият културен живот на Буенос Айрес е свързан с театъра. Градът има над 300 театъра, но най-известният е Teatro Colon. Величествена сграда в еклектичен стил. На сцената му са пели звезди като Мария Калас, Енрико Карузо, Тосканини, Райна Кабаиванска, Борис Христов и др. Има възможност за посещение и разглеждане на театро “Colon”, предлагат се турове с гид от 09:00ч. до 17:00 ч. на различни езици.

Друга забележителност на Буенос Айрес е чудноватата книжарница „El Ateneo”, разположена в сградата на някогашен театър, със запазен неповторим дух на блясък и разкош, изрисувани тавани, оригинални ложи, пригодени днес като кътчета за четене.

Нощувка.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН: 22.11. ПОЛЕТ БУЕНОС АЙРЕС - ЛОНДОН

Закуска. Трансфер до летище Буенос Айрес. Полет Буенос Айрес - Лондон Хийтроу на АК BRITISH AIRWAYS. Излита в 14:15ч.

СЕДЕМНАДЕСЕТИ ДЕН: 23.11. ПОЛЕТ ЛОНДОН - СОФИЯ

Каца в 06:30ч. Полет Лондон Хийтроу - София на АК BRITISH AIRWAYS. Излита в 08:10ч. Каца в 13:15ч.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Визи и визови изисквания за български граждани при пътуване по програмата - няма.

Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
Минимален брой записани туристи, необходим за осъществяване на пътуването - 15 души
Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 15.09.2018 г.
Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
Важно: Моля да имате предвид, че всички допълнителни екскурзии и мероприятия по желание се заявяват и се заплащат предварително при доплащане на пакетната цена, освен изрично посочените за плащане на място или в местна валута (като входове на Национални Паркове, полети с хеликоптер, и т.н).
Цените на допълнителните турове са валидни при минимум 10 записани туристи.
Информация относно здравните изисквания: няма допълнителни медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
Програмата не е подходяща за деца под 12г.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на английски език с превод на български език при група от мин. 15 души.
Часовете на полетите са в местно време.
Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
Валута: 1 EUR = 31,50 ARS (аржентинско песо); 1 EUR = 747,55 CLP (чилийско песо) (към 27.03.2018 г.)
Часово време: България - 12:00 ч., Сантяго де Чили - 06:00 ч. , Буенос Айрес - 07:00 ч.


===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Аржентина |  Оферти - Буенос Айрес |  Екскурзии - Аржентина |  Екскурзии - Буенос Айрес |  Екзотична почивка 2024 - Аржентина |  Екзотична почивка 2024 - Буенос Айрес

Избрани оферти