Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Загадките на Перу - Пътешествие до великата и мистериозна империя на Инките

Номер на оферта

/

211650

Дати & цени

Цената включва

Международни полети София – Мадрид – Лима – Мадрид – София на авиокомпания Bulgaria air/Iberia;
Вътрешни полети Лима – Куско / Пуно – Лима;
Всички трансфери по програмата;
9 нощувки в Перу според програмата по маршрута в посочените хотели или подобни със закуски;
3 нощувки със закуски в Лима в хотел Holiday Inn Lima Miraflores 4* или подобен;
3 нощувки със закуски в Куско в хотел Xima Cusco 4* или подобен;
1 нощувка със закуска в Агуас Калиентес/ Мачу Пикчу в хотел El Mapi by Inkaterra 4*или подобен;
2 нощувки със закуски в Пуно в хотел Hotel Posada Del Inca 4* или подобен
Всички описание екскурзии и посещения по програмата;
5 обяда и 1 вечеря в Агуас Калиентес
Всички входни такси по програмата;
Местни екскурзоводи през цялото време в Перу;
Представител на туроператора, който съпровожда групата от България и се грижи за организацията на пътуването и помага с превода – при минимум от 15 туриста.
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 15 000 евро в З5Д Дженерали

Цената не включва

Възможност за доплащане за 8 вечери в ресторантите на хотелите в Перу – 240 EUR / 470 лв.;
Напитки и хранения извън посочените по програмата;
Лични разходи на място;
Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Дженерали, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма на пътуването

Лима – Куско – Свещената долина на Инките - Мачу Пикчу – Пуно – езерото Титикака

11 дни/ 9 нощувки

ДАТА: 14.04.2024 - ПОТВЪРДЕНА!

ЦЕНА на човек в двойна стая: 3659 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Бутиково пътешествие, създадено с много внимание към детайла, предлагащо оптимален баланс между приключенски активности и културна програма. На всяко едно от местата ще отделим достатъчно време за придобиване на пълноценни впечатления; Удобни международни полети; Всички вътрешни полети са включени в цената; Малка компактна група, даваща възможност за гъвкавост и потапяне в атмосферата; Ерудирани, лицензирани местни екскурзоводи на английски език и водачи по време на цялата екскурзия; Подбрани и проверени от нас 4* хотели; В пакетната цена са включени всички турове, самолетни билети и входни такси за атракции Посещение на Мачу Пикчу; Посещение на Свещена долина на инките; Посещение на Rainbow mountain Пътуване с лодка из езерото Титикака; Частен превоз само за нашата група и логистика от надеждни, местни партньори; Оптимална натовареност на маршрута; Разумно съотношение качество - цена; Опитен водач-преводач от България.

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН
14.04.2024 (неделя): СОФИЯ – МАДРИД – ЛИМА
Излитане от София с полет FB 471 на авиокомпания България Еър в 08:20 ч. и кацане на летището в Мадрид в 10:50 ч. (полет с продължителност 3 ч. 30 мин.) Престой на летище Barajas в Мадрид и полет на Iberia IB6659 до Лима в 13:20 ч. Пристигане на международно летище Jorge Ch?vez, Лима в 18:20 (полет с продължителност 12 ч.).
Посрещане и трансфер до хотел Holiday Inn Lima Miraflores 4* или подобен. Нощувка.

2 ДЕН
15.04.2024 (понеделник): ЛИМА, закуска
екскурзия до перу Закуска.
Денят ни започва с разглеждане на перуанската столица – Лима, разположена в подножието на Андите. Градът е културен и икономически център на Перу. Основан от испанския конквистадор Франциско Писаро през 1535 г. като „Град на кралете”. В Лима се намира най-старото висше училище в Америка. Ще започнем с модерния квартал Мирафлорес и 25 метровата пирамида Huaca Pucllana, датираща от 200-800 г. от новата ера. Следва пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима, обект на световното наследство на ЮНЕСКО – главният площад (мястото, където през 1535 г. е основан градът на царете, а през 1821 г. е обявена независимостта на Перу с името на Лима) със сградите на Президентския дворец и Общината, Архиепископския дворец, манастира „ Сан Францискo ” с катакомбите, които напомнят за колониалното минало на страната. Ще отделим време за обяд и след това ще се разходим до Катедралата на Лима - красива колониална сграда и важна част от идентичността на града. След това ще посетим Casa Aliaga, колониално имение, предоставено през 1535 г. от главния конкистадор Франсиско Писаро на един от неговите капитани Джеронимо де Алиага. Това е единствената къща от онова време, която все още принадлежи на същото семейство толкова векове. Накрая ще се насочим към музея на Златото. Експонатите включват изящен текстил, керамика и злато от различни пред испански култури, в допълнение към колекция от оръжия, състояща се от двадесет хиляди предмета от различни епохи и части на света.
Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН
16.04.2024 (вторник): ЛИМА – КУСКО (3399 m надм. височина), закуска
екскурзия перу Ранна закуска. Освобождаване на хотела.
Трансфер до летище за вътрешен полет от Лима до Куско в 08:45 (продължителност на полета 1 ч. 20 мин.). Пристигане на летище в Куско в 10:05. Местният екскурзовод ще ни посрещне, за да ни покаже града.
Куско е известен като императорския град и е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от архитектурните шедьоври на инките. Ще се отправим към централния площад Plaza de Armas, за да посетим Катедралата – най-значимият храм в града и Храмовия комплекс Кориканча, ще разгледаме една от най-интересните древни крепости Саксайуаман. Тя е построена от огромни камъни, издялани и подредени като пъзел, а някои от тях тежат по 300 – 400 тона и са били пренесени от разстояние над 30 километра. Повдигнати са и подредени един върху друг с изключителна прецизност и точност - поредната загадка? Крепостта е била изградена върху огромно, изкуствено изравнено плато и има зигзагообразна форма, което навежда на мисълта, че Саксайуаман е използвана не само като защитна крепост, но е била и храм, посветен на култа към Слънцето. След това ще излезем извън града, за да посетим и другите шедьоври на инкската архитектура – термалните бани на Инките в царемониалния център Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай.
Трансфер и настаняване в хотел Xima Cusco 4* или подобен. Нощувка.

4 ДЕН
17.04.2024 (сряда): КУСКО – УРУБАМБА – ОЛАНТАЙТАМБО - АГУАС КАЛИЕНТЕС, закуска, обяд, вечеря
екскурзия до перу Закуска. Освобождаване на хотела.
Отправяме се към долината Урубамба. Известната Свещена долина на инките е една от най-големите забележителности на Перу и се намира на около 80 км. северно от Куско. Свещената долина е процъфтявала бавно в периода от 1000 г. до 1400 г., когато инките са простирали постепенно властта си над местните народи. Интересът им към долината е бил провокиран от нейната надморска височина, изключително подходяща за отглеждане на царевица. Царевицата е била много тачена заради обичаната от инките напитка chicha (ферментирала напитка от царевица), която е била неразделна част от всяка религиозна церемония или празник.
Долината е била не само първостепенен производител на царевица за тях, но и едно от най-богатите места в империята им. Територията на империята е била разделена на три почти равни части – едната част е била отредена за императора с неговите имения, другата част – за религиозни цели, а третата част за фермерите, които са обработвали земята. Долината Урубамба е била център на императорската част от края на 14-ти век (1380 г.) до началото на 16-ти век. През 1537 г. император Манко води битка за нея с испанските колонизатори и няколко години по-късно я губи, и тя става част от Испанската колониална империя.
По пътя си ще посетим ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак, след което се отправяме към Оянтайтамбо. Ще спрем на една от най-красивите панорамни гледки към цялата Свещена долина, преди да обядваме в местен ресторант (включен в цената).
Продължаваме към Оятайтамбо - един от емблематичните крепостни комплекси на империята на инките и място на едно от големите поражения на испанската конкиста. Храмът и крепостта са разположени над града, а по монолитните камъни, от които са построени, все още има запазени древни релефни рисунки. Оятайтамбо е известен с терасовидната си структура, която трудно се превзема, както и като един от религиозните центрове на империята от 15 в. И до ден-днешен са запазени каменните улици, а водата от планината се спуска по същите канали, изградени преди хиляди години.
Следобяд отпътуване с панорамен влак от Олантайтамбо до градчето Агуас Калиентес , над което се издига “изгубената цитадела на инките” - Мачу Пикчу. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Пристигане в Агуас Калиентес, чието име в превод означава “горещи извори” или “топла вода”. Тъкмо в горещите извори тук можете да се отпуснете в свободното си време, ако желаете.
Настаняване в хотел El Mapi by Inkaterra 4* или подобен. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

5 ДЕН
18.04.2024 (четвъртък): МАЧУ ПИКЧУ (2430 m надм. височина) - КУСКО, закуска и обяд
екскурзия в перу Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване от Агуас Калиентес с автобус и след 30- минутно изкачване по живописен планински път, се озоваваме пред входа на Мачу Пикчу. Въпреки близостта си до Куско, Мачу Пикчу не е бил открит от испанските завоеватели през 16-ти век, което обуславя и изключително добре запазения комплекс от сгради и улици. Възникването му е през 15-ти век, когато император Пачекути го прави свой център от 1438 г. до 1472 г. Градът е изоставен 100 г. по-късно - около 1572 г., когато испанците достигат и завземат Куско. Смята се, че голяма част от местното население е било повалено от дребна шарка, донесена от пътуващи през страната хора, малко преди испанците да завладеят земите наоколо. През 1867 г. мястото за пръв път е открито от германски предприемач, а американският историк Хиръм Бингъм е първият човек дошъл тук да го изследва през 1911 г.
В превод от езика кечуа, Мачу Пикчу означава “Стар град” и той условно е разделен на няколко части, като в тях са обособени 200 различни конструкции – храмове, светилища, жилища, бани – всички свързани помежду си с канали и дренажна система, издълбана в скалите.
Ще видим и астрономическата обсерватория, с помощта на която инките са определяли годишните сезони и часа по сенките, хвърляни от слънцето върху камъните. Акцент в нашата обиколка ще бъде Храмът на слънцето – единственото запазено светилище на главния бог на инките – Виракоча, камъкът Inti Wanata (ритуален камък, сочещ слънцето) и Стаята на трите прозореца, всички посветени на божеството Inti – най-важното божество, почитано от инките, олицетворяващо слънцето. Уникалната архитектура на Мачу Пикчу и фактът, че е издигнат високо, за да не бъде намерен все още е загадка за учените и те не могат да дадат ясен отговор, който да обясни защо инките са изградили своя град на толкова недостъпно място.
В края на обиколката ще се върнем с автобус до Агуас Калиентес и ще имаме обяд в Caf? Inkaterra (включен в цената). Следобед от гарата Агуас Калиентес ще се качим на влака обратно до Куско.
Трансфер и настаняване в хотел Xima Cusco 4* или подобен. Нощувка.

6 ДЕН
19.04.2024 (петък): КУСКО – ВИНИКУНКА (RAINBOW MOUNTAIN) – КУСКО, закуска и обяд
екскурзия в перу Закуска.
Този ден ни очаква една впечатляваща еднодневна екскурзия по планината Виникунка, наричана още Monta?a de Siete Colores ( Планината на седемте цвята ), където ще се насладим на творението на природата. Тя е част е от Андите, а най-високата й точка се извисява на 5200 м. Планината е формирана от различни цветни седименти, които под влиянието на климатичните промени са създали мраморен ефект с най-различни напластени оттенъци на жълтото, червеното, зеленото, лилавото на фона на тюркоазения небесен покрив.
През нея преминава пътят за най-важната планина за инките – 6300-метровата Аусангате. Смятана за свещен обект в Перу, Виникунка се е превърнала в гореща точка за международни посетители и сега е втората най-посещавана атракция в региона Куско. Тук пейзажът се променя с всеки изминат метър. Ще видим висящи ледници, тюркоазени езера, цветни хълмове, ще преминем през традиционни села с хората кечуа и тъмночервени долини, обитавани от алпаки.
След като пристигнем в началната точка на трекинга, ще започнем лекото изкачване през зашеметяващия пейзаж заобикалящ планината. Маршрутът е сравнително лек с продължителност около 2 -3 часа - идеален за всеки, който обича пешеходния туризъм. По време на прехода ще се насладим на прекрасни гледки и ще срещнем лами и алпаки. Ще спрем за почивка и снимки, където нашият местен гид ще ни разкаже за историята и географията на тази област. След около половин час се връщаме към изходната точка. След тази наслада ще имаме обяд (включен в цената) и свободно време, за да се разходим в района и да направим последни снимки на колоритните планини. Връщане обратно в Куско.
Нощувка.

7 ДЕН
20.04.2024 (събота): КУСКO – ПУНО (3830 m надм. височина), закуска и обяд
екскурзии в перу Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване с автобус за Пуно по „Пътя на слънцето“ през перуанските планини, покрай върхове със снежни шапки, разположени на 4300 м височина. (приблизително 6 часа пътуване общо и 4 часа общо за спиране за визити и хранене)
Нашата първа спирка ще бъде градчето Андаихуайлилас, където ще разгледаме бароковата църква Сан Педро, известна с невероятните си фрески, от където идва и прякора й – Сикстинската капела на Америка. В това градче е открит и известният удължен череп от Перу, за който се смята че е на извънземно същество.
Ще продължим към руините на Ракчи намиращи се на около 110 км. от Куско и на 3480 м. надморска височина. Селището Ракчи е популярно с Храма на божеството Виракоча (Wiracocha - едно от основните божества, почитани от инките, поставящо начало на всичко в света). Правоъгълната конструкция на този храм може да се похвали със сламени покриви на 20 метра над земята; те се смятат за най-високите в Империята на инките.
Ще направим спирка в най-високата точка от маршрута - проходът Ла Рая /4338 м. надм. височина./. Той маркира границата между регионите Куско и Пуно и от него се открива красива гледка към ледника Чимбоя.
Обяд в местен ресторант (включен в цената), след което ще продължим през живописен път за град Пукара и ще посетим музея на камените сечива, за да разберем повече за еволюцията на най-първите хора от Андите чак до Епохата на Инките. Пукара е първият урбанизиран район около Пуно. Фактите показват, че тук е имало селище още през 1800 г. пр.н.е. - първото свидетелство за цивилизация на перуанското плато Алтиплано. Все още могат да се видят частите на града, в които са живели местните хора и мястото за церемонии, което е по-добре запазено. На мястото за церемонии има 9 пирамиди, направени от фино издялани камъни с различна големина и форма.
Пристигане в Пуно вечерта. Настаняване в хотел Hotel Posada Del Inca 4* или подобен.

8 ДЕН
21.04.2024 (неделя): ПУНО - ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА( 3821 m надм. височина) закуска и обяд
екскурзия в перу Закуска. Започваме един незабравим ден на езерото Титикака, плаващия остров Урос и остров Такиле. Със своите 8 562 км2 езерото Титикака е най-голямото езеро в Южна Америка, но и най-високото плавателно езеро в света с надморска височина от 3812 м. Името Титикака е деформация на Титияя, което означава каменна пума, заради форма си.
След закуска се отправяме към пристанището на Пуно, където ще ни чака лодка, за да ни отведе до красивите плаващи острови Урос, разположени на около 4 км. от бреговете на Пуно или на 20 мин. път с моторна лодка. Уросите са коренно население на Перу, което живее на поредица от създадени от човека острови, направени изцяло от плаващите тръстики тотора, които растат изобилно в плитчините на езерото. Островите са съставени от слоеве изтъкана тотора, които редовно се допълват отгоре, докато гният отдолу. Именно тези острови стават прототип на норвежкия мореплавател Тур Хейердал да създаде знаменития сал Кон Тики.
След като посетим този завладяващ остров, нашата разходка ще продължи до остров Такиле, малка част от рая, която някога е принадлежала на Империята на инките. Тук навсякъде ясно се виждат следи от миналото, сякаш животът е непроменен от поколения наред. Такиле, със само 1500 жители, е остров с голяма културна стойност благодарение на запазването на традициите на предците му, особено на производството на текстил. Островът е населен с общност, наречена такиленьос, друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи.
Обяд в местен ресторант (включен в цената). Връщане в Пуно. Нощувка.

9 ДЕН
22.04.2024 (понеделник): ПУНО – ХУЛИАКА – ЛИМА, закуска
Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване с автобус от Пуно за летището в град Хулиака. По пътя ще посетим археологическата зона Силустани (4000м. надморска височина), където ще видим гигантските кули-гробници на инките и красивото езеро Умайо, някога част от Титикака.
Вътрешен полет от Хулиака до Лима в 13:25 (продължителност на полета 1 ч. 50 мин.). Пристигане на летище в Лима в 15:15.
Трансфер и настаняване в хотел Holiday Inn Lima Miraflores 4* или подобен. Нощувка.

10 ДЕН
23.04.2024 (вторник): ЛИМА – МАДРИД, закуска
Закуска. Трансфер до международното летище Jorge Ch?vez, Лима за полет IB6652 ЛимаМадрид на авиокомпания Iberia в 11:25. Полет с продължителност 11 ч. 15 мин. Кацане в Мадрид в 05.40 на 24.04

11 ДЕН
24.04.2024 (сряда): МАДРИД - СОФИЯ
Престой на летище Мадрид 4.30 мин. Полет FB 472 Мадрид 10:15 – София 14:35.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Информация за полетите:
Международни полети:
14.04.2024 /неделя/ FB 471 София 08:20 – Мадрид 10:50 (продължителност 3 ч. 30 мин.)
14.04.2024 /неделя/ IB6659 Мадрид 13:20 – Лима 18:20 (продължителност 12 ч.)
23.04.2024 /вторник/IB6652 Лима 11:25 – Мадрид 05:40 на 24.04 (продължителност 11 ч.15 мин.)
24.04.2024 /сряда / FB 472 Мадрид 10:15 – София 14:35 (продължителност 3 ч. 20 мин.)
Вътрешни полети:
16.04.2024 /неделя/ LATAM Airlines, Лима 08:45 – Куско 10:05 (продължителност 1 ч. 20 мин.)
22.04.2024 /понеделник/ SKY Airline, Пуно, Juliaca 13:25 – Лима 15:15 (продължителност 1 ч. 50 мин.)

*Полетното разписание е в местно часово време.

Часова разлика по време на пътуването между:
София, България и Мадрид, Испания е - 1 час
София, България и Лима, Перу е - 8 часa

Условия и забележки:
Цената е валидна за група от мин. 15 туриста.
Доплащане при група от 11-15 човека -200 евро на човек.
Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, които са идентични по качество и категория.
Авиокомпаниите си запазват правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на сумите, посочени в раздел срокове за анулации и неустойки:

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 89-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 16.03.2024 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Перу.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Условия за записване:
При резервация се внася депозит в размер на 2500 лв. на човек, а доплащането е до 45 дни преди отпътуване (до 01.03.2024 г.)
Офертата важи при минимум 10/15 туристи.
Срок за уведомление за несъбран минимум – 45 дни преди заминаване.

Необходими документи:
международен паспорт с минимум валидност 6 месеца след датата на връщане. Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза.
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти