Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Цветна пролет в Амстердам - самолетна екскурзия с полет на 25.04.2020

Номер на оферта

/

231093

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;
==>Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.;
==>3 нощувки в студио в хотел Hotel2Stay3* в Амстердам;
==>Трансфери летище- хотел – летище;
==>Богата туристическа програма в историческия център на Амстердам с местен екскурзовод на български език;
==>Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
==>Водач от България

Цената не включва

==>Задължително доплащане (начислява се с резервацията): сити такса за престоя и ползване на слушалки по време на пешеходния тур - 20 €/ 39 лв на човек
==>Разходи за градски транспорт: карта за 72 ч. - 19 € на човек или билети за еднократно ползване - 3,20 € (закупуват се на място)
==>Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/
Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни причини според условията на застрахователя.

Допълнителни услуги по желание:
==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" с автобус и екскурзовод на български език: 64 лв. на турист при мин. 20 записани туристи
==>"ЦВЕТЯТА НА ХОЛАНДИЯ - ПАРК KEUKENHOF" с автобус и екскурзовод на български език: 155 лв на турист при мин. 15 записани туристи
==>"ПРОЛЕТЕН ПАРАД В ХАРЛЕМ" с влак и екскурзовод на български език: 50 лв на турист при мин. 15 записани туристи

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет!

Програма на пътуването

ЦВЕТНА ПРОЛЕТ В АМСТЕРДАМ - СЕЗОНА НА ЛАЛЕТАТА!
ОРАНЖЕВИЯТ ПРАЗНИК НА ХОЛАНДИЯ!
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Условия за плащане: депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Първи ден
Отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер и свободно време до настаняването или
Екскурзия по желание (заплаща се допълнително):
==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Ще се отправим на едно незабравимо "пътуване назад във времето", до селцето Заансе Сханс (само на 16 км. от Амстердам), където в китните занаятчийници и магазинчета, запазили духа и атмосферата от 17-ти и 18-ти век, продавачи в традиционни носии ще ви изкушат с вкусни сладкиши, какао и сладолед, току-що изпечени вафли, домашни бонбони и най-различни холандски деликатеси. Автентичните работещи вятърни мелници, пренесени тук от най-различни райони на страната, ще ни покажат как холандците използват вятъра за производство на електричество и цветни бои, на олио и горчица, за смилане на житни култури и, разбира се, за традиционното обезводняване на блатисти местности. Ще посетим ферма за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на различните видове холандски сирена) и работилница за производство на дървени обувки (пред очите ни само за няколко минути майсторите ще оформят традиционни "кломпи" от суров дървен материал, а в магазинчето ще ги видим вече и в завършен вид - оцветени и лакирани, наред с най-различните модели модерно дървено сабо). През свободното време може да надникнете и в някои от останалите изрядно подредени зелени къщички-занаятчийници - за производство на бъчви, на корабни платна, на хляб, шоколад и ликьор по запазени старинни рецепти или да се качите на покрива на някоя от музейните вятърни мелници, откъдето се открива чудна пасторална гледка към река Заан и отсрещното градче Заандайк.
Трансфер до хотела и настаняване (след 15:00 ч.).
Информационна среща и по желание - Разходка до историческия център. Идеи за свободното време - ще може да се "пошляете" из Амстердам, да се качите на лодка за 1-часова обиколка по живописните каналите или да се разходите по мостовете и из малките улички, да опитате свежи рибни деликатеси, картофки в книжна кесийка или ябълков пай, да се насладите на неповторимата атмосфера на вечерен Амстердам.
Нощувка.

Втори ден
Свободно време.

"В СЪРЦЕТО НА АМСТЕРДАМ" - богата туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): площада на музеите - Райксмузеум, музея на Ван Гог, музея за модерно изкуство; плаващия пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, площад Рембранд, река Амстел, улица Рокин, площад Дам, Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, историческите канали и мостове на Амстердам и др.
Ще научим как от малко рибарско селище през 13-ти век Амстердам се превръща в един от най-значимите европейски градове - ще видим къде е започнало възникването му и как се е развивало строителството около река Амстел, ще разгледаме основните забележителности в историческия център, ще научим най-интересното за традиционната холандска архитектура - какво символизират изрядно подредените малки тухлички, за какво служат стърчащите куки на фасадите на историческите къщи и защо жителите на града обичайно не поставят пердета зад прозорците си. Ще ви разкажем и за най-популярния квартал на Амстердам - на „Червените фенери“ и ще надникнем зад тайните му, ще научим какво се продава в традиционния "кофишоп" и в традиционния холандски ресторант и още много за музеите, за традициите и за хората...

Екскурзия по желание, следобяд (заплаща се допълнително):
==>"ПРОЛЕТЕН ПАРАД В ХАРЛЕМ" - туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Пътуването се осъществява с влак - продължителност около 15 минути на посока):
Град Харлем е центърът на провинцията, в която се отглеждат най-много от холандските лалета. Неофициално го наричат „градът на цветята“. Стотици доброволци участват в пролетното обиране на цветовете и в аранжирането им върху гигантски подвижни платформи, превръщайки ги в уханни скулптури-участници в ежегодния парад на цветята „Bloemencorso”. Разцъфналите зюмбюли, лалета и нарциси преминават трасе от близо 40 километра, за да завършат парадното си шествие в град Харлем на втория ден и да се разположат окончателно на площада в Харлем. Събитието е придружено с много музика и вкусни изкушения. Ежегодният цветен парад, на който ще присъстваме, ще се проведе за 73-ти път през 2020 г..
Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - там ще намерите от малките, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги, разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. В Харлем се намира и най-старият музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други), както и музея на Франс Халс - с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник от Златния Век на Холандия.

Свободно време. Нощувка.

Трети ден - 27.04.2019 (ДЕНЯТ НА КРАЛЯ "Koningsdag")
Това е цветният оранжев ден на Холандия - Денят на краля! Най-големият уличен фест в света ще окичи жители и гости с задължителния оранжев аксесоар и ще ви дари много музика, усмивки и щастие!

Екскурзия по желание (заплаща се допълнително):
==>"ЦВЕТЯТА НА ХОЛАНДИЯ - ПАРК KEUKENHOF" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език:
Приказно красивият парк Койкенхоф - "Цветната градина на Европа" се простира на площ от 320 000 кв.м. и е с обща дължина на алеите 15 км. Отворен е само два месеца през годината - от средата на март до края на май, когато разцъфват милионите луковици, посадени ръчно още през есента. Специални тематични аранжировки, "море" от преливащи се цветове и много атракции очакват посетителите всяка година - над 800 сорта цветя, сред които и най-редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални закрити тематични павилиони, "градини за вдъхновение", водопади и фонтани превръщат разходката в парка в незабравимо зареждащо преживяване. Пешеходният тур с екскурзовод ще продължи около 2 часа, като разходката ще премине през основните алеи и градини и ще ви запознае с разположението и съдържанието на останалите атракции. През свободното време можете да се разходите самостоятелно, за да направите милиони прекрасни снимки, да посетите специалните тематични павилиони, да се изкачите по стълбите на Старата мелница, за да видите отвисоко великолепния цветен килим от ароматни пролетни цветя или да се повозите на лодка и да усетите отблизо божествения пролетен аромат на зюмбюли, нарциси, лалета и др. Накрая заедно ще посетим и една от специалните ферми за оглеждане на лалета, където лично собствениците ще ни разкажат за начините за отглеждането им и ще ни покажат реколтата си като ни заведат до омайните цветни редици.

Свободно време в Амстердам.
Празненствата по случай "Денят на краля" често продължават чак до сутринта, но събитията достигат своя апогей вечерта с фойерверките, които оцветяват небето над Амстердам. Атмосферата е абсолютно завладяваща и незабравима! Ще бъде "оранжево" и много, много весело на този 27 април! Най-големият уличен фест в света ще окичи жители и гости на града с цветен празничен аксесоар - оранжева шапка, очила, знаменце, помпон, гирлянди или коронка. Улиците, къщите, лодките и колелата ще бъдат украсени в кралския оранжев цвят, навсякъде ще звучи музика и ще се танцува - площадите се превръщат в специални арт сцени, а улиците - в импровизирани цветни базари на открито за сувенири, картини, вкусни деликатеси и какво ли още не!
Нощувка.

Четвърти ден - 28.04.2020
Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет за София.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.



Настаняване в хотел "Hotel2Stay" - нов луксозен хотел, разположен на пешеходно разстояние от Amsterdam Sloterdijk (с много възможности за директна и удобна връзка до историческия център - за по-малко от 15 минути с трамвай 12, автобус 22, метро 50 и други). Хотелът предоставя комфортен престой за гостите си с настаняване в светли студия с елегантен дизайн и пастелни тонове с оборудвана кухня, телевизор и самостоятелна баня с душ. В целия хотел е осигурен безплатен Wi-Fi за гостите. В близост до хотела: голям супермаркет, заведения за бързо хранене.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Условия за записване и начин на плащане: Депозит 30% от стойността на пакета.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване. Необходими документи за записване: валидна лична карта/паспорт. За деца, ненавършили 18год., пътуващи с единия родител - заверено пълномощно.

ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 3% от пакетната цена.

Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата по промоция!.

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Пролет 2023 - Холандия |  Пролет 2023 - Амстердам

Избрани оферти