Начало / Екскурзии / Екскурзии - Златоград

Делюви празници в Златоград 2018 - 2 ВВ и вечеря - собствен транспорт 1 стая

Номер на оферта

/

227255

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус

- екскурзоводско облужване

-2 нощувки със закуски по меню в хотел *** в Златоград

- Вечеря на 23.09.2018 г. по меню с музика без напитки;

- курортна такса

-посещение на природен феномен Скалните гъби, Перперикон, Ареален комплекс в Златоград, Кристална зала в Мадан и Бачковския манастир

-местен водач на Перперикон

Цената не включва

входни такси в посещаваните обекти по програма или по желание Кристална зала в Мадан-2 лева, Перперикон-4 лева

Програма на пътуването

МАРШРУТ: София-Скални гъби-Перперикон-Златоград-Кристална зала в Мадан-Бачковски манастир-София

3 дни / 2 нощувки със закуски, 1 вечеря, жива музика

ДАТИ: 22.09 - 24.09.2018 г.

ЦЕНА на човек на човек в двойна или тройна стая: 169 лв.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Излел е Делю хайдутин,

хайдутин ян кеседжия.

Гюлсюме Делю заръча:

- Варди са, Делю, чувай са,

канят са да та примажат,

деридеренски аяне,

аяне, кабадаие:

сребърен куршум ти леят,

та ще та, Делю, удрият.

- Гюлсюме, любе Гюлсюме,

не са е родил чилякън,

дену ще Деля примаже.

През 1977 г. песента, в изпълнение на народната певица Валя Балканска е включена в Златната плоча, която американските космически апарати „Вояджър 2“ и „Вояджър 1“ изпратиха като музикално послание от Земята към далечния космос.


С това пътуване ще имате удоволствието да бъдете участници в тазгодишните ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ и във възстановката „Един пазарен ден преди 100 години”, където облечени в автентични народни носии, занаятчиите от старата чаршия ще предложат продукти и предмети, дело на техните ръце и ум, ще послушате родопската каба гайда и концерт с изпълнения на гост-музиканти от Гърция (бузуки), ще поиграете на родопското хоро, ще посетите най-старата църква в Родопите, килийното училище, ще се смесите с дами и господа, облечени както „ЕДНО ВРЕМЕ“ , ще опитате прочутото златоградско въртяно кафе в „Старото кафене, с две думи-ще се потопите в атмосфератата на градчето преди един век, ще имате възможност да посетите древния Перперикон, ще съберете от безценния минерал зеолит при величествените Скални гъби, ще докоснете с ръка скъпоценните камъни, с които е богата Родопа планина, ще се поклоните на чудотворната Бачковска икона.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН.22.09.2018 Отпътуване от стадион Васил Левски в 7,30 часа. По пътя фотопауза на Скалните гъби- преди десетки милиони години в следствие на подводна вулканична дейност са се образували скалите – риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми, прилични на гигантски гъби. Различните минерали в скалата са причина за разнообразните цветове и нюанси. Пристигане на Перперикон. Свободно време за разглеждане на светилището с местен водач. Перперикон-това са останки от старо селище, гробове, дворец, крепостни стени, храм, светилище - всичко е започнало преди хиляди години. Вие няма да видите просто руини на населено място - без всяко съмнение Перперикон е много повече - специално място - свещена скала за поклонници на Орфей, Дионис, Христос, мюсюлмани. Всички са вярвали в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел в центъра на града. Нощувка.

2 ДЕН. 23.09.2018 Закуска. Туристическа програма в Златоград - пешеходна разходка до паметника на Делю войвода и запознаване с легендата за хайдутина, най-старата църква в Родопите, килийното училище, свещолеярната и разглеждане на Стария град със занаятчийските работилници. В 10,30 часа в Етнографски ареален комплекс/ЕАК/ започва празникът - Възстановка „Един пазарен ден преди 100 години”. Свободно време за участие в празника-самодейни народни състави, изпълнители от цяла България идват в Златоград за да участват в събитието.Следобяд възможност за пешеходна разходка до един от четирите параклиса над града. Вечеря с музика в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ДЕН. 24.09.2018 Закуска. Напускане на хотела и отпътуване от Златоград посока Смолян. Пристигане в град Мадан и посещение на единствения по рода си минен музей с Кристалната зала, където са изложени изключителни образци на минерали, събирани дълги години в родопските рудници. Почивка при Бачковския манастир. Пристигане на стадиона в София привечер.

За туристи със собствен транспорт-120 левана човек в двойна/тройна стая. Туристите ползват 2 нощувки със закуски на блок маса, 1 вечеря по меню и не участват в туристическата програма.

=============================================================

Меню за вечерята на 23.09.2018

1.Малка комбинирана салата

2.Телешко филе с гъби

3.Гарнитура/ориз+пюре/

4.Хляб/2 бр/

5.Десерт –толумбички.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Златоград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Златоград |  22 септември - 2023 - България |  22 септември - 2023 - Златоград

Избрани оферти