Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хиос

ДРЕВНА ЙОНИЯ С ОСТРОВИ ХИОС ,САМОС И КУШАДАСЪ ПРОЛЕТ 2020

Номер на оферта

/

231280

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Транспорт с луксозен автобус с климатик и видео система;
2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в Golden Sand Hotel 3**** или подобен в Хиос;
4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в хотел Faustina Hotel&Spa Kusadasi 4* или подобен;
Пешеходен сититур в столицата на о.Хиос
Посещение на колоритния гр.Измир и туристическа програма в централната част на града
Посещение на Древния град Троя-легендарният град на героите от Троянската война
Екскурзоводско обслужване
Медицинска застраховка за лица до 65 г
Фериботни билети по маршрута
Пътни и магистрални такси

Цената не включва:

Разходи от личен характер;
Входни такси на посещаваните обекти;
Туристическа обиколка на о.Хиос с екскурзовод
Целодневна екскурзия до о.Самос с включени фериботни билети и екскурзоводско обслужване
Целодневна екскурзия до природния феномен Памуккале
Екскурзия до Ефес ,къщата на Дева Мария и гроба на Св.Йоан Богослов
Сити такси в хотела в Гърция

Хотелско настаняване по програмата:

Golden Sand Hotel 4*Chios
https://www.goldensand.gr/en/
Разположен на пясъчния плаж на Карфас, хотел Golden Sand предлага климатизирани стаи с балкон. Той разполага с басейн с олимпийски размер, ресторант, таверна и 2 бара.
Стаите в Golden Sand са просторни и разполагат със сателитна телевизия, минибар и сешоар. Всички помещения за настаняване разполагат със самостоятелна баня с вана или душ.
Гостите могат да се насладят на питие в бара до басейна или в открития кафе-бар с панорамен изглед. Ресторант Golden Sand предлага гурме кухня и богата гама от гръцки вина.
Летище Хиос се намира на по-малко от 10 минути път с кола, докато главния град Хиос е на 7 километра. На разположение на гостите има безплатен частен паркинг.

Faustina Hotel&Spa Kusadasi 4*
www.hotelfaustina.com

Хотела е разположен на брега на морето, на 20 км от центъра на Кушадасъ, в селището Гюзелчамлъ и на 1 км от Националния парк. Хотелът предлага настаняване в 76 стаи с общ капацитет 180 легла. Всички стаи са оборудвани с телевизор, душ, сешоар, телефон, радио, мини бар, централен климатик, балкон (обзаведен с масичка за кафе и 2 стола), има и безплатен Wi-Fi интернет. Изхранването в хотела е на база All inclusive – всичко включено (закуска, обяд, вечеря, междинни хранения, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство);
Ресторанти и барове в хотел Faustina 4*, Кушадасъ: 2 ресторанта, 2 бара
Конферентни зали в хотел Faustina 4*, Кушадасъ: Хотелът разполага с 1 конферентна зала
Развлечения, спорт и удобства в хотел Faustina 4*, Кушадасъ: Басейн, детски басейн, анимационна програма, телевизионна зала, тенис корт (допълнително заплащане), сауна (допълнително заплащане), билярд (допълнително заплащане), тенис на маса (допълнително заплащане), дартс, кану-каяк (допълнително заплащане), СПА център, турска/парна баня, мини-голф, магазин, салон за игри (допълнително заплащане), лекарски кабинет, пране (допълнително заплащане).
Плаж на хотел Faustina, Кушадасъ: Собствен (едър пясък). Чадъри и шезлонги – безплатно

Допълнителна информация:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 туриста
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой по програмата– 7 дни преди началната дата на екскурзията
Хотелите по програмата се потвърждават 7 дни преди началната дата на екскурзията.

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – до 30 дни преди отпътуване

Необходими документи:

Международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуванетоЗа деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.
Допълнителните екскурзии /мероприятия /услуги се заявяват и заплащат в България . Осъществяването на допълнителните екскурзии / мероприятия и тяхната последователност зависи от метеорологичните условия и брой записани туристи.Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офиса на агенцията , клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка за периода на тяхното пътуване по Програмата.

Програма на пътуването

ДРЕВНА ЙОНИЯ С ОСТРОВИ ХИОС ,САМОС И КУШАДАСЪ ПРОЛЕТ 2020
АНТИЧНОТО ВЕЛИКОЛЕПИЕ НА МАЛА АЗИЯ
ЕСТЕСТВЕНА ПРИРОДНА КРАСОТА, БОГАТА ИСТОРИЯ И ПРИКАЗНИ ПЛАЖОВЕ…

25.04.2020-02.05.2020
ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2019
!!! 719 лв !!!

2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ НА О. ХИОС
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В КУШАДАСЪ

!!!БОНУС– СИТИТУР В СТОЛИЦАТА НА ОСТРОВА
!!!БОНУС-ПОСЕЩЕНИЕ НА КОЛОРИТНИЯ ИЗМИР
!!! БОНУС– ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРЕВНА ТРОЯ
И ОЩЕ…ЕКСКУРЗИИ ДО ПАМУККАЛЕ, САМОС, ЕФЕС И КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ
Тръгване в 16:00 ч от НС Васил Левски по маршрут София- Капитан Андреево-Одрин-Чанаккале-Чешме. Ферибот от Килитбахир до Чанаккале.

2-ри ден
Пристигане рано сутринта в Чешме, където ще имаме време за почивка и сутрешно кафе. В 09:30 с ферибот от Чешме ще преминем на гръцка територия и о.Хиос.
О. Хиос е петия по големина остров в Егейско море. Разположен е само на 8 км от турския бряг и гр.Чешме. Наричан островът на Омир и известен с първото морско пътешествие на Христофор Колумб, Хиос ни пленява с неповторим характер и неустоим чар. Тук ще откриете живописни пейзажи, средновековни селца с типичните за тази епоха сгради, гостоприемни и усмихнати хора и разнообразни натурални продукти, направени от уникалната смола „хио“, която се извлича от напуканата кора на дървото – мастиха.
Настаняване в хотела. Свободно време за почивка и релакс. Следобяд ще се насладим на разходка из столицата на острова. Вечеря.Нощувка.

3-ти ден
Закуска. След закуска следва целодневна екскурзия из остров Хиос- пети по големина от гръцките острови и едно скрито съкровище в Егейско море, чакащо своите откриватели. Ароматен и гостоприемен през цялата година, Хиос е своеобразна палитра от картини и преживявания. Ще започнем с Пирги – най-голямото и красиво селище след столицата Хиос (Хора). Това изумително кътче може да послужи за вдъхновение на художник или като декор за нетрадиционен филм. Къщите са украсени от горе до долу с рисувани елементи на животни, цветя и геометрични фигури. Ефекта е едновременно деликатен и зашеметяващ. Ще се отправим към манастира „Неа Мони“ – най-важният паметник на острова, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Построен през 11-ти век от византийския император Константин IX Мономах, той е един от най-красивите и стари манастири в Гърция. Разположен на хълм, сгушен сред кипарисови и маслинови дървета, той е пример за прекрасната византийската архитектура и тук се намират световноизвестните зашеметяващи мозайки. Ще продължим към столицата на острова. Ще разгледаме стария квартал, площад Фруриу, църквата „Агиос Георгиос“ и търговския квартал. Хиос е изключително интересно място и Остров на контрастите. Красиви старинни къщи надничат от цитрусови горички, а искрящо бели плажове се съревновават по атрактивност с катранено черни плажове. Ще имаме възможност да видите Сълзите на Хиос-смолата, която се отделя от мастиковото дърво, използвана в медицината още от древни времена, Мавра Волия-така нареченият черен или вулканичен плаж на Хиос до Ембориос с черни вулканични скали и камъчета около брега, Каменните вятърни мелници във Врондадос, лалетата, Камъкът на Омир на плажа ДАСКАЛОПЕТРА, от който поета е преподавал на учениците си,
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

4-ти ден
Закуска. Свободно време за разходка и посещение на византийската крепост в Хиос. Освобождаване на хотела. В 18:00 се отправяме се отново с ферибот към град Чешме. Следва пътуване към Кушадасъ. По път ще посетим гр Измир. Измир е третият по големина град в Турция и второто по големина пристанище на страната, след Истанбул. В миналото е известен като Древна Смирна. Днес Измир е един от големите търговски и туристически центрове на Турция, който може да се похвали с перфектната комбинация между съвременна средиземноморска култура, традиционна турска култура и история, която няма край. Туристическа програма – посещение на Площад Конак – най-популярната забележителност в Измир и главният площад на града. Известен е с часовниковата си кула, построена преди повече от 100 години. Свободно време за кратка разходка. Продължаваме пътуването си към Кушадасъ. Вечерта пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание. Екскурзия до о.Самос-по желание срещу доплащане. Самос е най-източният гръцки остров в Егейско море и е почти на една ръка от Турция – 1500 м го делят от турския малоазийски бряг в най-тясната точка на пролива Микали. Островът носи прозвището „Вечно зеленият остров“, а ще разберете защо – едва след като го посетите. Това с което китното местенце може да се похвали определено е виното! Още от древността е прочуто самоското вино – конкретно бялото, чиято сладка жилка му е печелила слава през годините. Напитката е била основен източник на доходи за острова. Пригответе се да вкусите и едни от най-вкусните бадеми и до съвършенство приготвените сушени кайсии, които също са сред специалитетите за този гръцки рай.
Жителите на Самос се гордеят с доста именити люде, родени на техния остров. На първо място това е Питагор. Философът Епикур, както и математикът Аристарх, съшо са били сред жителите кореняци там. В столицата има археологически музей с богата експозиция от различни периоди.
На острова има няколко добре запазени манастира с ценни фрески. Близо до светата обител „Панагия Врондиани“ се намира едно от забележителните технически достижения на древността, което е напълно запазено и отворено за посетители. Нарича се „Траншеята на Евпалинос“ (по името на неговия инженер) и представлява подземен тунел с два входа, прокопан в скала с дължина над 1000 метра, използван в древността като водоснабдително съоръжение.
Тъй като според легендата Хера е била родена на Самос, няма как това да не е дало архитектурно отражение. Сред забележителностите, които ще ви потопят в мистична обстановка, определено са руините на античния храм на богинята Хера. Този обект, както и останките от древното укрепление на пристанище Питагореон, са включени в Списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Остров Самос има живописни плажове, в които се мият кристално сини води.
Връщане в Кушадасъ отново с ферибот следобяд. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Ефес и къщата на Дева Мария. Ефес – един от най-известните градове на античността. Разглеждане на храма на Артемида – едно от чудесата на света. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си.
Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка

7-ми ден
Закуска.Свободно време или екскурзия по желание до Памуккале.
Природният феномен Памуккале е сред най-привлекателните турски курорти. В превод от турски език името означава „Замък от памук“. Градчето е разположено на 30 км северно от град Денизли. Горещите извори Памуккале извират от недрата на планината Кал Даъ в Западен Анадол. В това живописно място действието на горещите извори, съдържащи калциев окис, води до образуването на варовикови отлагания върху огромните скалисти тераси. Температура на водата е 37 градуса по Целзий. Водните струи са издълбали терасите и във вдлъбнатините са образували топли водни басейни. На цвят басейните са ослепително бели, жълтеникави или кафяви.
Изворите на Памуккале са с лечебни способности. Според местните, изворите оказват изключителен ефект върху мъжката потентност, помагат при кожни и сърдечни заболявания, при проблеми с кръвообращението, бъбреците, нервите, при ревматизъм и парализа. Много императори посещавали този район, за да лекуват с целебните води. Тази практика се е запазила и до днес, тъй като много знаменитости посещават мястото със същата цел.
Историята и природата на Памуккале привличат като с магнит хиляди туристи от цял свят. Път от асфалт от град Денизли, минаващ през гъста гора, води направо към Памуккале. Изведнъж пред погледа, подобно на пухкави облаци, се изправят белоснежни скални грамади, досущ като в приказките. В причудливо образувалите се каменни чаши по върховете им сияят малки кладенчета, а водата от тях се стича грациозно по скалните стъпала. Контрастиращи на искрящото бяло, зелените долини, простиращи се в подножието на каменните изваяния, създават още по-прелестна атмосфера.
Следобяд връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. По пътя ще посетим Троя.
Троя е град, разположен на източния бряг на Егейско море в Турция, в северозападната част на Мала Азия. Той е най-популярен по света с това, че е бил център на легендарната Троянската война, описана в гръцкия епичен цикъл “Илиада“ на Омир.
Троя е добавен към Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1998 година.
Троя е забележителност, която се намира по бреговете на провинцията Чанаккале. Археологически проучвания доказват, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – още от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването на Троя датират от III век пр. Хр. През бронзовата ера градът е бил голям и важен търговски център, а през него са минавали множество кораби. По време на Римската империя Троя отново е имал основно стратегическо търговско значение. Византийската империя е периодът, когато процъфтяването на града замира и развитието на населението изчезва.
Днес Троя предизвиква интерес в туристите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Много екскурзианти идват тук, за да се потопят в атмосферата на миналото, да усетят полъха на вятъра, точно както някога са ги усещали Ахил, Хектор, Менелай и Агамемном. За спомен пък могат да си вземат сувенир от безбройните сергии, примамващи с интересни и оргинални подаръци. Пристигане в София късно вечерта.
Промо цена:

Цена за възрастен в двойна стая-719 лв
Доплащане за единична стая-289 лв
Цена за дете до 11.99 г при настаняване с двама възрастни-509 лв
Доплащане за самостоятелна седалка-70 лв

Редовна цена:

Цена за възрастен в двойна стая-799 лв
Доплащане за единична стая-369 лв
Цена за дете до 11.99 г при настаняване с двама възрастни-589 лв
Доплащане за самостоятелна седалка-70 лв

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Хиос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Хиос |  Пролет 2023 - Гърция |  Пролет 2023 - Хиос

Избрани оферти